Psihoterapie: lasa fiertura acestei vieti sa scoata din tine aroma bunatatilor
11-11-2013
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
O fată se văita tatălui său că nimic nu-i ieşea bine. Nu ştia cum să facă să avanseze şi ea în viaţă, şi se considera învinsă de ostacolele ce-i apăreau mereu. Era obosită să lupte fără a obţine niciun rezultat. Avea impresia că de fiecare dată când rezolva o problemă, apărea alta. Tatăl său, un bucătar iscusit, a adus-o la serviciu cu el. A luat 3 oale şi le-a pus cu apă la fiert. Când a început să fiarbă apa, a pus morcovi într-una, ouă în alta şi în ultima nişte cafea. Le-a lăsat să fiarbă fără să spună un cuvânt şi surâdea fetei lui. Fata aştepta cu nerăbdare, întrebându-se ce vroia să facă tatăl ei. După 20 de minute tatăl a stins focul. A scos ouăle într-un castron, a scos morcovii într-o farfurie şi la sfârşit a pus cafeaua într-o ceaşcă. Privindu-şi fiica a întrebat-o: Dragă, ce vezi aici? "Ouă, morcovi şi cafea", a răspuns ea. I-a spus să atingă morcovii. Ea i-a atins şi a observat că sunt moi. Apoi i-a cerut să ia un ou şi să-l cureţe de coaja. Atunci ea a observat că e foarte tare. După care i-a cerut să guste din cafea. Şi ea a început să râdă şi să soarbă lichidul parfumat. Surprinsă şi intrigată l-a intrebat pe tatăl său: Bine! Ce semnificaţie au toatea acestea, tată? Atunci el i-a explicat că cele 3 elemente au înfruntat aceeaşi adversitate: Apa fiartă. Doar că au reacţionat complet diferit.
1. Morcovii s-au înmuiat şi au devenit uşor de sfărâmat.
2. Ouăle au devenit foarte dure.
3. În schimb cafeaua a schimbat apa.
Care din aceste elemente te crezi tu? Când adversitatea bate la uşa ta, cum răspunzi?, şi-a întrebat fata. Eşti un morcov, care pare tare, dar, când fatalitatea şi durerea te ating, te înmoi şi iţi pierzi tăria? Eşti un ou care începe cu o inimă maleabilă, cu un suflet candid, dar după un necaz mai mare, după un eşec sau după lovitură puternică, devine dur şi inflexibil? Pe din afară nu te schimbi, dar pe dinăuntru sufletul şi inima se împietresc? Sau eşti un grăunte de cafea? Ce face grăuntele de cafea? Cafeaua schimbă apa fiartă, elementul care-i cauzează durerea. Când apa ajunge la punctul maxim de fierbere cafeaua lasă cea mai bună aromă şi savoare.
Îţi doresc să ajungi ca grăuntele de cafea, ca atunci când valurile înfierbântate ale vieţii vor izbi în vasul inimii tale, să poţi reacţiona pozitiv, fără să te laşi învinsă de circumstanţe şi să faci în aşa fel ca totul în jurul tău să se amelioreze. Îţi doresc ca întotdeauna să fie o LUMINĂ în faţa drumului tău şi a persoanelor care te înconjoară! Iţi doresc ca întotdeauna să poţi iradia cu forţă, dragostea, credinţa şi nădejdea ta, optimismul şi bucuria de a trăi "dulcea aromă de cafea". Lasă să iasă din tine tot ceea ce ai tu mai bun! Toate necazurile şi tot ceea ce ţi se pare în prima fază un blestem lasă-le să-ţi devină o binecuvântare. Întotdeauna omul în necaz îşi caută mai lesne legătura cu Dumnezeu, este mai atent la viaţa sa, pentru că-şi doreşte din plin "ajutorul de la Domnul, Cel ce a făcut Cerul şi Pământul".
Niciodată să nu-ţi pierzi nădejdea!...Şi lasă ca fiertura acestei vieţi să scoată din tine aroma bunătăţilor, sădită de Dumnezeu în tine - grăuntele Lui!
1. Morcovii s-au înmuiat şi au devenit uşor de sfărâmat.
2. Ouăle au devenit foarte dure.
3. În schimb cafeaua a schimbat apa.
Care din aceste elemente te crezi tu? Când adversitatea bate la uşa ta, cum răspunzi?, şi-a întrebat fata. Eşti un morcov, care pare tare, dar, când fatalitatea şi durerea te ating, te înmoi şi iţi pierzi tăria? Eşti un ou care începe cu o inimă maleabilă, cu un suflet candid, dar după un necaz mai mare, după un eşec sau după lovitură puternică, devine dur şi inflexibil? Pe din afară nu te schimbi, dar pe dinăuntru sufletul şi inima se împietresc? Sau eşti un grăunte de cafea? Ce face grăuntele de cafea? Cafeaua schimbă apa fiartă, elementul care-i cauzează durerea. Când apa ajunge la punctul maxim de fierbere cafeaua lasă cea mai bună aromă şi savoare.
Îţi doresc să ajungi ca grăuntele de cafea, ca atunci când valurile înfierbântate ale vieţii vor izbi în vasul inimii tale, să poţi reacţiona pozitiv, fără să te laşi învinsă de circumstanţe şi să faci în aşa fel ca totul în jurul tău să se amelioreze. Îţi doresc ca întotdeauna să fie o LUMINĂ în faţa drumului tău şi a persoanelor care te înconjoară! Iţi doresc ca întotdeauna să poţi iradia cu forţă, dragostea, credinţa şi nădejdea ta, optimismul şi bucuria de a trăi "dulcea aromă de cafea". Lasă să iasă din tine tot ceea ce ai tu mai bun! Toate necazurile şi tot ceea ce ţi se pare în prima fază un blestem lasă-le să-ţi devină o binecuvântare. Întotdeauna omul în necaz îşi caută mai lesne legătura cu Dumnezeu, este mai atent la viaţa sa, pentru că-şi doreşte din plin "ajutorul de la Domnul, Cel ce a făcut Cerul şi Pământul".
Niciodată să nu-ţi pierzi nădejdea!...Şi lasă ca fiertura acestei vieţi să scoată din tine aroma bunătăţilor, sădită de Dumnezeu în tine - grăuntele Lui!
6 comentarii
Stimate Mr. Nick,
Nu consideraţi mai potrivită o secţiune unde prezentaţi povestiri inspiraţionale? În acest mod nu încărcaţi pre mault topicul şi inboxul utilizatorilor. Este de asemenea mult mai uşor de parcurs, odată ce observăm postările afişate consecutiv, nu este nevoie să ne întoarcem la pagina anterioară.
Cu stimă,
C.A.N.
Nu consideraţi mai potrivită o secţiune unde prezentaţi povestiri inspiraţionale? În acest mod nu încărcaţi pre mault topicul şi inboxul utilizatorilor. Este de asemenea mult mai uşor de parcurs, odată ce observăm postările afişate consecutiv, nu este nevoie să ne întoarcem la pagina anterioară.
Cu stimă,
C.A.N.
9
23-10-2016, ora 15:35
Salut!
Psiholog Cristian Andrei Nica,
O să contactez administrația forumului ROmedic și o să sugerez să se deschidă o nouă secțiune, cea de povestiri inspiraționale, așa cum bine ați menționat dv., dar nu știu dacă sugestia mea va avea sorți de izbândă. Vom vedea!
Mulțumesc pentru mesaj. Multă sănătate!
Cu iubire creștină, respect și prețuire, dorindu-vă toate cele bune și o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat și într-o viață desăvârșită în adevăr, speranță, iubire, credință în Dumnezeu și lumină,
Mr. Nick
Psiholog Cristian Andrei Nica,
O să contactez administrația forumului ROmedic și o să sugerez să se deschidă o nouă secțiune, cea de povestiri inspiraționale, așa cum bine ați menționat dv., dar nu știu dacă sugestia mea va avea sorți de izbândă. Vom vedea!
Mulțumesc pentru mesaj. Multă sănătate!
Cu iubire creștină, respect și prețuire, dorindu-vă toate cele bune și o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat și într-o viață desăvârșită în adevăr, speranță, iubire, credință în Dumnezeu și lumină,
Mr. Nick
9
23-10-2016, ora 15:36
De reținut:
Niciodată să nu-ţi pierzi nădejdea!...
Şi lasă ca fiertura acestei vieţi să scoată din tine aroma bunătăţilor, sădită de Dumnezeu în tine...
Niciodată să nu-ţi pierzi nădejdea!...
Şi lasă ca fiertura acestei vieţi să scoată din tine aroma bunătăţilor, sădită de Dumnezeu în tine...
Multumesc pentru toate povestirile inspirationale, Mr. Nick. Mai posteaza, ajuti multi oameni prin ele. Sunt sigur ca cei care conduc acest forum nu sunt deranjati, pana la urma faci numai bine prin ele, nu rau, asa ca nu vad care ar fi problema. Eu, personal, mi-am facut cont pe acest forum numai cu scopul de a iti multumi pentru sfaturi si pentru toate povestirile inspirationale pe care le-ai postat.
Doamne, ajuta!
Doamne, ajuta!
Cea mai frumoasa pilda pe care am citit-o pe forum...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Cum să procedez ?
- 0Ajutor ! Probleme grave în familie
- 1Sarcina in 19 saptamani
- 6Divort dupa 25 de ani
- 2Urmează să facem nunta, avem un copil dar nu ne mai înțelegem
- 6Părinți egoisti
- 1Am 17 ani si vreau sa plec de acasa..
- 5Incerc sa trec peste infidelitate dar am dezvoltat obsesiii
- 2Conflict cu soacra
- 1Am nevoie de ajutorul vostru urgent. Mama are depresie, narcisism sever și multe alte probleme