Psihoterapie: cu totii suntem importanti, indiferent ca suntem...

11-11-2013
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
La un examen din al doilea an de studii al universităţii noastre de medicină, unul dintre profesori ne făcu tuturor o supriză, atunci când ne înmână subiectele. Ca întotdeauna, eu le citii mai întâi repede pe toate, dar când ajunsei la ultimul, rămăsei derutat: "Numele femeii de serviciu care face curat în universitate?". În mod sigur, mi-am zis, o fi vreo glumă a profesorului. O văzusem de multe ori pe femeia de serviciu. Era înaltă, cu părul cărunt, şi să fi tot avut în jur de cincizeci de ani. Dar, cum era să-i ştiu eu numele? La sfârşitul examenului, îi prezentai foaia de examen profesorului, fără să fi răspuns însă nimic la ultima întrebare, atât de neaşteptată. Înainte să se fi terminat examenul totuşi, unul dintre colegii mei îl întrebă pe profesor dacă ultimul subiect conta la nota finală a examenului. "Fără îndoială că da", răspunse profesorul.
"De-a lungul carierelor voastre, veţi cunoaşte o mulţime de persoane. Toate sunt importante. Toate merită atenţia şi îngrijirea voastră, chiar dacă ele vi se adresează doar cu un simplu «bună ziua»!"
Niciodată nu uitai acea lecţie. Şi mai descoperii că numele ei era Maria.

...
CU TOŢII SUNTEM IMPORTANŢI, indiferent dacă suntem bogaţi sau săraci, culţi sau mai puţin culţi, evoluaţi sau involuaţi, etc.
5 comentarii
1
11-11-2013, ora 21:54
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Aici ai dreptate in totalitate ca toti suntem egali chiar daca unii poarta haine de firma iar altii carpe.Toti avem maini, picioare, corp, cap, respiram acelasi aer, mancam, traim diferit dar murim la fel, nu conteaza ce mancam sau ce imbracam ci numai cum suntem perceputi in timpul vietii de cei de langa noi.
EU am avut o astfel de discutie cu o oersoana care era mare director la FMI si care mi-a spus ca el este mai presus ca mine si caruia i-am adus aminte ca daca era diferit acum nu era batran nu urca aceleasi scari ca mine(locuim in aceeasi vila), nu respira acelasi aer cu mine nu mergea ca mine si iam propus sa mearga pe luna sau marte ca sa fie CINEVA.
9
23-10-2016, ora 15:21
Salut!

Marton,
Bineînțeles, nu hainele îl fac pe om, nici contul din bancă, nici posesiunile lui materiale, ci caracterul; într-un singur cuvânt, virtuțile. Pe degeaba ai bani, bunuri materiale, în general, dacă ai un caracter infect și răutatea îți ajunge până în lichidul cefalorahidian. Și totuși, de precizat este faptul că toți oamenii, și cei buni, și cei răi; și cei bogați, și cei săraci; și cei virtuoși și cei mai puțin virtuoși, etc., sunt la fel de importanți în ochii lui Dumnezeu, pentru că toți au un suflet de mântuit, pentru că toți sunt creați după chipul și asemănarea Lui, pentru că toți contează, pentru că toți au o AMPRENTĂ. Și și în ochii oricărui om (care este creștin adevărat), la fel, toți oamenii sunt la fel de importanți, fără excepții, pentru că iubirea de semeni nu presupune nicio excluziune, nu poți să dai afară din legea iubirii un om doar pentru că nu îți place de fața lui, sau poți să faci asta doar cu condiția lipsirii ființei tale chiar și de cel mai mic echilibru psiho-spiritualo-duhovnicesc, lipsire care se traduce în alterarea raționalului din om, ceea ce duce încet dar sigur la dușmănie (ură), printre multe altele (și când dușmănești pe cineva, numai important nu este pentru tine și poți să simți pentru acel cineva orice, mai puțin triada înțelegere-milă-iubire).
În altă ordine de idei, m-a făcut să zâmbesc discuția pe care ai avut cu directorul respectiv. Interesant raționamentul tău, sunt convins că după ce ați discutat, fără doar și poate, directorul cu pricina a avut la ce să reflecteze. Să fii sigur că ceea ce i-ai spus l-a mișcat măcar puțin.

Mulțumesc pentru răspuns. Multă sănătate!
Cu iubire creștină, respect și prețuire, dorindu-ți toate cele bune și o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat și într-o viață desăvârșită în adevăr, speranță, iubire, credință în Dumnezeu și lumină,
Mr. Nick
9
23-10-2016, ora 15:26
De reținut:

CU TOŢII SUNTEM IMPORTANŢI, indiferent dacă suntem bogaţi sau săraci, culţi sau mai puţin culţi, evoluaţi sau involuaţi, etc.
3
11-12-2016, ora 15:02
ARadulescu
Nu este medic/terapeut
ARadulescu
Unul dintre cele mai importante lucruri in viata este sa fii OM cu toti oamenii, nu numai cu cei de la care ai putea avea un beneficiu, nu numai cu cei care au functii importante si sunt bine vazuti.
2
16-02-2017, ora 13:35
teketeke
Nu este medic/terapeut
teketeke
Sa fii om este lucru MARE!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul