Proteza Kemeny

Buna ziua,
Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema si nelamuririle pe care le intampin.
Urmeaza sa imi pun aparat dentar la sfarsitul acestei luni. Pe partea dreapta, sus, am o lucrare dentara formata din 5 elemente unite, dintre care unul este o punte. Pentru a-mi deplasa si dintii de sub lucrare a fost necesar sa imi desparta fiecare dinte, iar puntea a fost indepartata. In locul puntii mi-a fost pusa o proteza Kemeny, cu "aripile" pe dintii de langa. In aceasta dimineata am observat ca proteza se misca, iar ulterior a si cazut. Este aceasta o proteza mobila, una care se fixeaza cu ajutorul unei solutii de tip Fixodent sau Corega? Medicul nu mi-a spus acest lucru si eu credeam ca ramane acolo fixata pana cand termin cu aparatul dentar, urmand apoi sa imi pun implant.
Cum pot proceda pentru a igieniza corect acea zona? Indepartez proteza, curat si o fixez ulterior cu crema adeziva? Ce crema adeziva este mai rezistenta si unde sa aplic crema, pe "aripile" protezei?
V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un raspuns in acest sens.
Multumesc anticipat!
Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema si nelamuririle pe care le intampin.
Urmeaza sa imi pun aparat dentar la sfarsitul acestei luni. Pe partea dreapta, sus, am o lucrare dentara formata din 5 elemente unite, dintre care unul este o punte. Pentru a-mi deplasa si dintii de sub lucrare a fost necesar sa imi desparta fiecare dinte, iar puntea a fost indepartata. In locul puntii mi-a fost pusa o proteza Kemeny, cu "aripile" pe dintii de langa. In aceasta dimineata am observat ca proteza se misca, iar ulterior a si cazut. Este aceasta o proteza mobila, una care se fixeaza cu ajutorul unei solutii de tip Fixodent sau Corega? Medicul nu mi-a spus acest lucru si eu credeam ca ramane acolo fixata pana cand termin cu aparatul dentar, urmand apoi sa imi pun implant.
Cum pot proceda pentru a igieniza corect acea zona? Indepartez proteza, curat si o fixez ulterior cu crema adeziva? Ce crema adeziva este mai rezistenta si unde sa aplic crema, pe "aripile" protezei?
V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un raspuns in acest sens.
Multumesc anticipat!
1 comentarii

Buna seara,
Miniproteza Kemeny este o piesa mobila. Trebuie sa o lipiti cu adeziv gen Corega. Trebuie igienizata la fel ca dintii naturali.
Miniproteza Kemeny este o piesa mobila. Trebuie sa o lipiti cu adeziv gen Corega. Trebuie igienizata la fel ca dintii naturali.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Sinuzita maxilara in urma unei lucrari protetice necorespuzatoare
- 5proteza dentara.. CNAS ii deconteaza o parte din cheltuieli?
- 1umflatura obrazului din cauza protezei?
- 3infectie dupa protezarea unei coronite?
- 4proteza scheletata
- 3proteza dentara rupta
- 6durere de la proteza fixa
- 3lucrare fixa sau mobila?
- 1O proteza dentara de culoare verde
- 4Lucrare dentara totala
- 1Proteza provizorie
- 1Durere de dinti
- 1Extracție și proteză dentară
- 4Microproteza dentara
- 2Am facut „mare” castig, nu ? proteza totala mobila nu-mi sta in gura nici 2 secunde
- 4Lipire proteza scheletata
- 3Proteza mobilizabila, tip, radacini sensibile
- 3Nevoie de ajutor! Decimentare imposibila, proteza telescopata
- 2Proteza scheletata, dinti rupti
- 1Cabinet stomatologic pentru proteza totala mobila
Mai multe informații despre: Protezele dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: