Proteza Kemeny | Forumul Medical ROmedic

Proteza Kemeny

11-04-2019
Liannaa
Nu este medic/terapeut
Liannaa
Buna ziua,

Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema si nelamuririle pe care le intampin.
Urmeaza sa imi pun aparat dentar la sfarsitul acestei luni. Pe partea dreapta, sus, am o lucrare dentara formata din 5 elemente unite, dintre care unul este o punte. Pentru a-mi deplasa si dintii de sub lucrare a fost necesar sa imi desparta fiecare dinte, iar puntea a fost indepartata. In locul puntii mi-a fost pusa o proteza Kemeny, cu "aripile" pe dintii de langa. In aceasta dimineata am observat ca proteza se misca, iar ulterior a si cazut. Este aceasta o proteza mobila, una care se fixeaza cu ajutorul unei solutii de tip Fixodent sau Corega? Medicul nu mi-a spus acest lucru si eu credeam ca ramane acolo fixata pana cand termin cu aparatul dentar, urmand apoi sa imi pun implant.
Cum pot proceda pentru a igieniza corect acea zona? Indepartez proteza, curat si o fixez ulterior cu crema adeziva? Ce crema adeziva este mai rezistenta si unde sa aplic crema, pe "aripile" protezei?

V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un raspuns in acest sens.

Multumesc anticipat!
1 comentarii
1
11-04-2019, ora 22:03
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna seara,
Miniproteza Kemeny este o piesa mobila. Trebuie sa o lipiti cu adeziv gen Corega. Trebuie igienizata la fel ca dintii naturali.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •