Prostatita cronica recidivanta

01-03-2021
ionicamorar
Nu este medic/terapeut
ionicamorar
buna ziua,

va solicit o parere

am 39 ani si sufar de prostatita cronica de 10ani care tot recidiveaza periodic ajuns la urolog si primesc tavanic ptr 30zile si indometacin supozitoare 100 mg ptr 7 zile dar senzatia de urina fregvent nu dispare dimineata ma trezeste si ma trimite la baie si urinez cateva picaturi, dar m-am cam obisnuit cu asta. desi fac tratament la recomandarea unui medic nu dispare

de curand de vreo 2 luni dupa o noapte de s.. x dimineata m-an trezit cu penisul excitat, excitatie generata de senzatia de urinare de alta data care era si ea prezenta, excitatie care am putut-o domoli numai cu apa rece ca sa pot urina, am fost la urolog am facut tratament dar senzatie a ramas in continuare precum si faptul dimineata penisul se excita de la senzatia de urinare urgenta, dupa urinare lucrurile revin la normal

mentionez ca daca administrez indometacin supozitoare seara nu am probleme dar cand opresc tratamentul totul revin la acceasi situatie

dc este cineva sa imi spuna ce s-a intamplat ce este de facut

eu banuiesc ca vezica sau altceva excita prostata apasa pe ea-ma deranjeaza faptul ca pe langa faptul dimineata am senzatia puternica de urinare de altadata acum mai am si penisul excitat

multumesc.
1 comentarii
1
15-03-2021, ora 12:59
Blazer
Nu este medic/terapeut
Blazer
Salut,

Erectia matinala/nocturna e inca ceva normal la varsta ta. Prostatita poate fi asociata unor probleme de erectie, nu unei erectii sanatoase.
Ce forma de prostatica cronica ai, bacteriana sau non bacteriana? Tratamenul cu tavanic il primesti in urma unor spermoculturi/uroculturi pozitive?

Simptomele urinare de care te plangi sunt datorate de faptul ca prostata inflamata te apasa pe vezica/strange uretra, conducand la urinari fecvente si jet interupt.

Daca prostatita de care suferi nu e de natura bacteriana si vrei ameliorarea simptomelor urinare iti pot spune ce m-a ajutat pe mine, dupa ce simptomele prostatitei m-au chinuit mai bine de 8 luni:
- bai fierbinti de sezut seara inainte de culcare (10-15 min stai in cada in apa fierbinte pana la brau)
- tinctura de pufulita o lingurita intr-un pahar de apa de 3 ori pe zi, administrata timp de 3 luni cu pauza de 1 luna si reluata cura de 3 luni
- selezin ACE 1 pastila pe zi timp de 30 zile; poti sa reiei administearea dupa o luna;
- prostagood o pastila pe zi timp de 3 luni
- poti schimba indometacinul cu un antiinflamator care poate fi administrat oral pe termen mai indelungat, eu am primit de la urolog meloxicam comprimate
- evita excesul de alcool, cafea, evita băuturile acidulate si mancarea iute
- evita frigul, nu te aseza pe locuri reci/umede

Daca prostatia e bacteriana, poti incerca cele de mai sus dupa tratamentul cu antibiotic si dupa ce culturile sunt sterile.

Urmand tratamentul de mai sus am aproximativ 1 an de cand nu au mai reaparut simptomele prostatitei.

Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: