proprietatile spermei
buna ziua... am citit undeva ca sperma este "un izvor de sanatate" :D, ca este bine ca femeia sa inghita sperma deoarece are ff multe beneficii pentru organism..etc Spuneti-mi va rog, e adevarat???? as dorii, daca se poate, sa-mi raspunda un medic din domeniu... Va multumesc!
3 comentarii
Sperma contine :
- aprox. 200-500 milioane de spermatozoizi
- amino acids, citrate, enzymes, flavins, fructose, phosphorylcholine, prostaglandins, proteins, vitamin C
- acid phosphatase, citric acid, fibrinolysin, prostate specific antigen, proteolytic enzymes, zinc
- galactose, mucus, pre-ejaculate, sialic acid
Da, intradevar, unele studii au dovedit ca sperma ar avea citeva efecte benefice pentru sanatatea organismului :
- ca Antidepresiv
- prevenirea cancerului - reduce cu 50% riscul de a face cancer de san. Acest efect apare datorita continutului de glycoprotein si selenium al spermei. Sexul oral facut de cel putin 3 ori pe saptamana reduce riscul aparitiei cancerului de san.
- reduce riscurile de preclampsie la femeile insarcinate. Facand sex oral si inghitind sperma ajuta ca sarcina femeii sa fie mai sigura, pentru ca ea absoarbe antigenii partenerului ei.
Valoarea nutritionala a spermei :
- sperma este formata in principal din apa, dar contine urme din aproape fiecare nutrient pe care corpul il foloseste
- contine cantitati de minerale cum ar fi magneziu, potasiu si seleniu
- o ejaculare tipica contine 150 mg de proteina, 11 mg de carbohidrati, 6 mg grasime, 3 mg colesterol, potasiu, cupru si zinc
Nu exista nici un risc in a inghiti sperma unui barbat sanatos.
- aprox. 200-500 milioane de spermatozoizi
- amino acids, citrate, enzymes, flavins, fructose, phosphorylcholine, prostaglandins, proteins, vitamin C
- acid phosphatase, citric acid, fibrinolysin, prostate specific antigen, proteolytic enzymes, zinc
- galactose, mucus, pre-ejaculate, sialic acid
Da, intradevar, unele studii au dovedit ca sperma ar avea citeva efecte benefice pentru sanatatea organismului :
- ca Antidepresiv
- prevenirea cancerului - reduce cu 50% riscul de a face cancer de san. Acest efect apare datorita continutului de glycoprotein si selenium al spermei. Sexul oral facut de cel putin 3 ori pe saptamana reduce riscul aparitiei cancerului de san.
- reduce riscurile de preclampsie la femeile insarcinate. Facand sex oral si inghitind sperma ajuta ca sarcina femeii sa fie mai sigura, pentru ca ea absoarbe antigenii partenerului ei.
Valoarea nutritionala a spermei :
- sperma este formata in principal din apa, dar contine urme din aproape fiecare nutrient pe care corpul il foloseste
- contine cantitati de minerale cum ar fi magneziu, potasiu si seleniu
- o ejaculare tipica contine 150 mg de proteina, 11 mg de carbohidrati, 6 mg grasime, 3 mg colesterol, potasiu, cupru si zinc
Nu exista nici un risc in a inghiti sperma unui barbat sanatos.
...toate astea le-am gasit si eu pe internet.. ms :)
Presupusele avantaje ale înghiţirii spermei reprezintă folclor. În realitate, nu există observaţii ştiinţifice (cu atât mai puţin studii) care să sprijine o astfel de ipoteză.
Pe de altă parte, unii autori (precum prof Păunescu-Podeanu din Şcoala de la Timişoara) citează cazuri rarissime de insuficienţă spermatică a femeii.
Pe de altă parte, unii autori (precum prof Păunescu-Podeanu din Şcoala de la Timişoara) citează cazuri rarissime de insuficienţă spermatică a femeii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4dupa ejaculare sperma se scurge din vagin. este normal?
- 5de cate ori fac sex ca imi miroase sperma intr-un fel anume
- 4sperma rosie
- 2sperma-aspect diferit
- 2spermocultura ????niste lamuriri
- 2pot sa faci copii cu o cantitate mica de sperma?
- 5mi-a prescris Arketis, am citit ca are efecte adverse: impotenta si scade calitatea spermei
- 38viermi gelatinosi in sperma
- 1Canditate mica de sperma
- 3Caliatetea spermei
- 5Probleme daca nu elimin sperma ?
- 0sperma vagin
- 5de ce iese sperma in afara vaginului?
- 2Aspect sperma.
- 0Sperma de culoare rosiatica!!! AJUTOR.
- 0Mi se coaguleaza sperma
- 6teratozoospermie, există tratament sau nu?
- 0Analiza spema
- 2Sperma poate trece prin haine?
Mai multe informații despre: sperma
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: