Produsele lactate protejează inima (studiu)
15-08-2011
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa

Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, scrie site-ul passionsante.be.
Rezultatele studiului, numit DESIR, pun capăt unei cercetări de zece ani, desfăşurate pe circa 5.000 de voluntari. Scopul lui a fost să determine în ce măsură consumul de produse lactate influenţează dezvoltarea şi/sau severitatea sindromului metabolic (sau sindromul de insulino-rezistenţă). Acesta se caracterizează printr-o serie de semne fiziologice şi constituie o bază majoră de risc pentru diabetul de tip 2 şi bolile cardiovasculare. El cuprinde îndeosebi obezitate abdominală, un nivel crescut al trigliceridelor, un colesterol 'bun' prea scăzut, hipertensiune şi glicemie ridicată.
Studiul DESIR (Date epidemiologice asupra sindromului de insulino-rezistenţă) arată că produsele lactate au un efect benefic asupra tuturor parametrilor menţionaţi. Astfel, la cei care consumă zilnic de două ori câte 125 ml de produse lactate s-a constatat scăderea cu 12-15% a riscului de sindrom metabolic; în funcţie de cantităţile consumate, efectul poate fi chiar şi mai bun fie în privinţa componentelor luate separat, fie în ansamblu.
_
Sursa. Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
Rezultatele studiului, numit DESIR, pun capăt unei cercetări de zece ani, desfăşurate pe circa 5.000 de voluntari. Scopul lui a fost să determine în ce măsură consumul de produse lactate influenţează dezvoltarea şi/sau severitatea sindromului metabolic (sau sindromul de insulino-rezistenţă). Acesta se caracterizează printr-o serie de semne fiziologice şi constituie o bază majoră de risc pentru diabetul de tip 2 şi bolile cardiovasculare. El cuprinde îndeosebi obezitate abdominală, un nivel crescut al trigliceridelor, un colesterol 'bun' prea scăzut, hipertensiune şi glicemie ridicată.
Studiul DESIR (Date epidemiologice asupra sindromului de insulino-rezistenţă) arată că produsele lactate au un efect benefic asupra tuturor parametrilor menţionaţi. Astfel, la cei care consumă zilnic de două ori câte 125 ml de produse lactate s-a constatat scăderea cu 12-15% a riscului de sindrom metabolic; în funcţie de cantităţile consumate, efectul poate fi chiar şi mai bun fie în privinţa componentelor luate separat, fie în ansamblu.
_
Sursa. Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
6 comentarii

Cred ca la acest articol trebuie de adaugat si despre ce fel de produse lactate este vorba. Ma refer la calitatea lor, pentru ca nu putem sa vorbim de proprietati benefice ale lactatelor care se gasesc in comert in ziua de azi.
0
26-09-2011, ora 22:43
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa

Sărut mâna!
Stimată dră/dnă NataliaCCI, aţi făcut o remarcă foarte importantă. Despre ce fel de produse lactate este vorba?
Brânzeturile fermentate, mucegăite sau afumate; brânza topită, caşcavalul afumat, laptele pasteurizat şi repasteurizat, iauturile ultra-procesate, untul rafinat etc., nu (mai) au proprietăţi curative, fapt pentru care ele oferă organismului numai calorii. Beneficiile lor pentru organism sunt situate în mulţimea vidă. Prejudiciile sunt maxime, însă! Deci, nu despre astfel de produse lactate era vorba.
Laptele şi produsele lactate cât mai naturale au proprietăţi curative! La acestea se referea articolul :)
Laptele INTEGRAL este singurul aliment complet; el conţine toate cele 3 categorii principale de substanţe nutritive: proteine, glucide şi lipide, alături de vitamine (A, D, E şi complexul B), minerale şi oligoelemente (calciu, zinc, fosfor şi fier).
Iaurtul probiotic, cel însămânţat cu bacterii probiotice precum: Lactococcus, Lactobacillus, Leuconostoc, Streptococcus, Bifidobacterium, Saccharomyces etc., este un aliment viu care reface şi reglează microflora intestinală, scade riscul de boli cardio-vasculare, echilibrează tranzitul intestinal, stimulează imunitatea intestinală, care este responsabilă de 70% din capacitatea de apărare a organismului; inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, tratează diareea şi constipaţia, scade susceptibilitatea la alergii, stimulează absorbţia nutrienţilor, tratează expiraţia urât mirositoare (halena) cauzată de toxemia intestinală etc.
Mai multe detalii:
http://forum.romedic.ro/prod/Ave%C5%A3i_cuno%C5%9Ftin%C5%A3e_despre_alimentele_de_baz%C4%83_%C5%9Fi_v%C4%83_alimenta%C5%A3i_s%C4%83n%C4%83tos?_059396.html
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o seară splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick ♥
Stimată dră/dnă NataliaCCI, aţi făcut o remarcă foarte importantă. Despre ce fel de produse lactate este vorba?
Brânzeturile fermentate, mucegăite sau afumate; brânza topită, caşcavalul afumat, laptele pasteurizat şi repasteurizat, iauturile ultra-procesate, untul rafinat etc., nu (mai) au proprietăţi curative, fapt pentru care ele oferă organismului numai calorii. Beneficiile lor pentru organism sunt situate în mulţimea vidă. Prejudiciile sunt maxime, însă! Deci, nu despre astfel de produse lactate era vorba.
Laptele şi produsele lactate cât mai naturale au proprietăţi curative! La acestea se referea articolul :)
Laptele INTEGRAL este singurul aliment complet; el conţine toate cele 3 categorii principale de substanţe nutritive: proteine, glucide şi lipide, alături de vitamine (A, D, E şi complexul B), minerale şi oligoelemente (calciu, zinc, fosfor şi fier).
Iaurtul probiotic, cel însămânţat cu bacterii probiotice precum: Lactococcus, Lactobacillus, Leuconostoc, Streptococcus, Bifidobacterium, Saccharomyces etc., este un aliment viu care reface şi reglează microflora intestinală, scade riscul de boli cardio-vasculare, echilibrează tranzitul intestinal, stimulează imunitatea intestinală, care este responsabilă de 70% din capacitatea de apărare a organismului; inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, tratează diareea şi constipaţia, scade susceptibilitatea la alergii, stimulează absorbţia nutrienţilor, tratează expiraţia urât mirositoare (halena) cauzată de toxemia intestinală etc.
Mai multe detalii:
http://forum.romedic.ro/prod/Ave%C5%A3i_cuno%C5%9Ftin%C5%A3e_despre_alimentele_de_baz%C4%83_%C5%9Fi_v%C4%83_alimenta%C5%A3i_s%C4%83n%C4%83tos?_059396.html
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o seară splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick ♥

Rad in hohote p-aci prin casa. Pe un alt topic ziceai ca toate sunt pe dos pe lumea asta, dreapta socoteala e deja o marfa rara etc.
Uite ce zice Cristi Margarit pe tema asta, intr-un articol publicat chiar azi pe blogul lui:
BOLILE CARDIOVASCULARE
****************
Laptele si derivatele sale au o contributie substantiala in bolile cardiovasculare, dar nu prin aportul de colesterol, asa cum s-a pretins multa vreme, ci prin mentinerea inflamatiei cronice, prin cresterea aciditatii, tulburarea sistemului imunitar, care se rasfrang asupra vaselor de sange. Aportul exagerat de calciu si fosor (raportat la magneziu) este si el devastator pe termen lung. Pentru aceste efecte negative este responsabil in special omniprezentul lapte de vaca pasteurizat si derivatele sale industriale.
*****************
Intuiam de multi ani ca este o imensa eroare sa consumi laptele altor specii, insa de vreo cativa ani au aparut si studii care confirma cresterea riscului de cancer de colon daca bei regulat chiar din copilarie, a cancerului de prostata daca e consumat de catre adulti. Si desigur o anumitacorelatie cu acneea.
Toate au implicata si cresterea secretiei de insulina de catre lactate si se stie ca risipirea insulinei scade speranta de viata.
Uite ce zice Cristi Margarit pe tema asta, intr-un articol publicat chiar azi pe blogul lui:
BOLILE CARDIOVASCULARE
****************
Laptele si derivatele sale au o contributie substantiala in bolile cardiovasculare, dar nu prin aportul de colesterol, asa cum s-a pretins multa vreme, ci prin mentinerea inflamatiei cronice, prin cresterea aciditatii, tulburarea sistemului imunitar, care se rasfrang asupra vaselor de sange. Aportul exagerat de calciu si fosor (raportat la magneziu) este si el devastator pe termen lung. Pentru aceste efecte negative este responsabil in special omniprezentul lapte de vaca pasteurizat si derivatele sale industriale.
*****************
Intuiam de multi ani ca este o imensa eroare sa consumi laptele altor specii, insa de vreo cativa ani au aparut si studii care confirma cresterea riscului de cancer de colon daca bei regulat chiar din copilarie, a cancerului de prostata daca e consumat de catre adulti. Si desigur o anumitacorelatie cu acneea.
Toate au implicata si cresterea secretiei de insulina de catre lactate si se stie ca risipirea insulinei scade speranta de viata.
0
29-09-2011, ora 19:46
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa

Salve!
Stimate dle Rica Venturiano, eu nu sunt de acord cu ce scrie, spune şi susţine dnul nutriţionist Cristi Mărgărit, cu privire la lapte şi derivatele sale, în ceea ce priveşte contribuţia lor substanţială în generarea, întreţinerea sau agravarea bolilor cardio-vasculare. S-o fi referind doar la lactatele industrializate, să le numesc aşa, nu şi la cele naturale.
Mă bucur că aţi râs în hohote, râdeţi în continuare. Râsul este este un comportament sanogen!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
Stimate dle Rica Venturiano, eu nu sunt de acord cu ce scrie, spune şi susţine dnul nutriţionist Cristi Mărgărit, cu privire la lapte şi derivatele sale, în ceea ce priveşte contribuţia lor substanţială în generarea, întreţinerea sau agravarea bolilor cardio-vasculare. S-o fi referind doar la lactatele industrializate, să le numesc aşa, nu şi la cele naturale.
Mă bucur că aţi râs în hohote, râdeţi în continuare. Râsul este este un comportament sanogen!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick

Cu siguranta este ceva inevitabil si oarecum acceptabil ca doi oameni sa aiba pareri (perceptii !) diferite asupra unor lucruri.
Insa in conditiile in care lumea iti acorda chiar atat de multa atentie, curiozitatea devine un imperativ si TREBUIE sa iei in considerara fiecare opinie cat de cat rezonabila. Lasand la o parte niste deductii de bun simt - laptele e pentru organisme tinere, pentru sugari - ce s-ar putea scoate dintr-o astfel de fraza :
******
prin care substanţe existente în cereale şi lapte sunt văzute ca anomalii dietetice moderne ce pot cauza schizofrenia, boala celiacă sau oricare alta.
*********
Probabil s-ar putea insista pe acest "oricare alta". Mie mi-a oferit multe surprize.
Nu contest ca se pot include sporadic lactate in alimentatie, incerc sa ajung la o frecventa de ordinul lunilor, si doar produde fermentate, iaurt facut in casa sau branza.
Insa in conditiile in care lumea iti acorda chiar atat de multa atentie, curiozitatea devine un imperativ si TREBUIE sa iei in considerara fiecare opinie cat de cat rezonabila. Lasand la o parte niste deductii de bun simt - laptele e pentru organisme tinere, pentru sugari - ce s-ar putea scoate dintr-o astfel de fraza :
******
prin care substanţe existente în cereale şi lapte sunt văzute ca anomalii dietetice moderne ce pot cauza schizofrenia, boala celiacă sau oricare alta.
*********
Probabil s-ar putea insista pe acest "oricare alta". Mie mi-a oferit multe surprize.
Nu contest ca se pot include sporadic lactate in alimentatie, incerc sa ajung la o frecventa de ordinul lunilor, si doar produde fermentate, iaurt facut in casa sau branza.
0
03-10-2011, ora 15:47
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa

Salve!
Stimate dle Rica Venturiano, vă asigur că iau în considerare fiecare opinie mai mult sau mai puţin rezonabilă.
Într-o lume în care adevărul este amestecat cu neadevărul, normalul este amestecat cu anormalul, iar lumina este amestecată cu întunericul, foarte puţine persoane pot avea privilegiul să spună cu certitudine absolută că ceva nu este bun sau că ceva este bun, acele persoane (puţine) fiind clar inspirate de Dumnezeu.
Eu spun că lactatele naturale consumate cu moderaţie sunt benefice pentru organismul uman indiferent de vârstă, sex, naţionalitate etc. Singurele persoane care au prejudicii de pe urma consumului moderat de lactate naturale sunt persoanele care au intoleranţă la lactoză şi cazeină, în principal, dar nu am pretenţia nici măcar să cred că ceea ce am spus despre consumul moderat de lactate intră sub incidenţa certitudinii absolute. Dv., poate, ca de altfel şi alte persoane, mă veţi contrazice. Aveţi tot dreptul!
Toate cele bune,
Mr. Nick
Stimate dle Rica Venturiano, vă asigur că iau în considerare fiecare opinie mai mult sau mai puţin rezonabilă.
Într-o lume în care adevărul este amestecat cu neadevărul, normalul este amestecat cu anormalul, iar lumina este amestecată cu întunericul, foarte puţine persoane pot avea privilegiul să spună cu certitudine absolută că ceva nu este bun sau că ceva este bun, acele persoane (puţine) fiind clar inspirate de Dumnezeu.
Eu spun că lactatele naturale consumate cu moderaţie sunt benefice pentru organismul uman indiferent de vârstă, sex, naţionalitate etc. Singurele persoane care au prejudicii de pe urma consumului moderat de lactate naturale sunt persoanele care au intoleranţă la lactoză şi cazeină, în principal, dar nu am pretenţia nici măcar să cred că ceea ce am spus despre consumul moderat de lactate intră sub incidenţa certitudinii absolute. Dv., poate, ca de altfel şi alte persoane, mă veţi contrazice. Aveţi tot dreptul!
Toate cele bune,
Mr. Nick

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Schimbare stil de viață
- 1Voi mai beți Cola?Suntem oameni ultraprocesati
- 2Adevarul despre paine
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- 0Capcanele și fața ascunsă a industriei alimentare
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul