Probleme respiratorii - tusea este la fel, nu s.a ameliorat deloc
Buna ziua!
Am 40 de ani si Ma confrunt cu o tuse de 3 luni a început, ma ținea usor in piept si m.ai reușeam din cand in cand sa mai tusesc, am luat Acc 5 zile dar nici o ameliorare am incercat si erdomed, am vb cu medicul de familie si mi.a recomandat sa chem ambulanta sa nu am covid 19..a venit un domn dr de la ambulanță mi.a luat temperatura aveam 36.4 i.am spus care sunt simptomele ca doar ma tine respiratia si din cand in cand mai expectorez cate putin in rest este o tuse seacă chiar cand ma forțez scot un un zgomot înfundat, mi a spus că nu sunt simptome de covid si ca ar trb sa iau legatura cu medicul de familie si ca nu sunt de internat.Mentionez ca am stat numai in casa nu m-am intalnit cu nimeni, nici la cumpărături nu am fost.
Am sunat iar la cabinet si mi.a dat trimitere sa fac radiografie la plămânii..rezultatul :nu am nimic pulmonar, am făcut analize de sange, tiroida sumar urina si exudat mia iesit vsh mare si stafilococul auriu in gât... intr.un final m.am bucurat ca am gasit motivul...am luat 10 zile ciprinol si urmeaza sa.mi repet exudatul.
Problema mea este ca nu tusea este la fel nu s.a ameliorat deloc tot ma tine in piept si din cand in cand se m.ai dezlipeste cum as expectora dar nu cum as fi racita..nu am nici un alt simtom., nu ma doare nimic, nu am facut febra deloc am luat siropuri de tuse, paracetamol, am incercat si ventolin, aerius de toate si nu mia trecut deloc.. nustiu ce trb sa mai fac sa gasesc cauza.. Oare este ceva grav de nu.mi trece cu nimic, sunt foarte neliniștită.Multumesc!
Am 40 de ani si Ma confrunt cu o tuse de 3 luni a început, ma ținea usor in piept si m.ai reușeam din cand in cand sa mai tusesc, am luat Acc 5 zile dar nici o ameliorare am incercat si erdomed, am vb cu medicul de familie si mi.a recomandat sa chem ambulanta sa nu am covid 19..a venit un domn dr de la ambulanță mi.a luat temperatura aveam 36.4 i.am spus care sunt simptomele ca doar ma tine respiratia si din cand in cand mai expectorez cate putin in rest este o tuse seacă chiar cand ma forțez scot un un zgomot înfundat, mi a spus că nu sunt simptome de covid si ca ar trb sa iau legatura cu medicul de familie si ca nu sunt de internat.Mentionez ca am stat numai in casa nu m-am intalnit cu nimeni, nici la cumpărături nu am fost.
Am sunat iar la cabinet si mi.a dat trimitere sa fac radiografie la plămânii..rezultatul :nu am nimic pulmonar, am făcut analize de sange, tiroida sumar urina si exudat mia iesit vsh mare si stafilococul auriu in gât... intr.un final m.am bucurat ca am gasit motivul...am luat 10 zile ciprinol si urmeaza sa.mi repet exudatul.
Problema mea este ca nu tusea este la fel nu s.a ameliorat deloc tot ma tine in piept si din cand in cand se m.ai dezlipeste cum as expectora dar nu cum as fi racita..nu am nici un alt simtom., nu ma doare nimic, nu am facut febra deloc am luat siropuri de tuse, paracetamol, am incercat si ventolin, aerius de toate si nu mia trecut deloc.. nustiu ce trb sa mai fac sa gasesc cauza.. Oare este ceva grav de nu.mi trece cu nimic, sunt foarte neliniștită.Multumesc!
3 comentarii
Bună ziua! După terminarea tratamentului antibiotic repetați exudatul. Tusea poate uneori să persiste mai mult timp. Alte simptome? Vă știți cu boli pulmonare în antecedente? Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
Buna ziua ! Am repetat exudatul si a iesit bine, am făcut și endoscopie si mi.a găsit helicobacter sunt doar purtătoare, am facut si ct de toarce si nu mi.a iesit ca as avea ceva, acum sunt programată la pneumolog cu rezultatul dar tusesc la fel am aceași senzație ca ma tine respiratia si expectorez din cand in cand...la recomandarea medicului am luat si bronho dilatatoare sa nu am căile respiratoare obstructive, nustiu încotro.o sa o iau daca inainte imi era frica de rezultat CT ului acum imi este pt ca nu stiu de la ce am tusea asta apăsătoare.
Buna ziua!Am fost cu interpretarea la pneumolog si nu am nimic la plămâni am facut si spirometria si este ff bn, recomandarea d.nei dr este sa merg din nou la orl , am fost la medicul orl.ist inainte de ani face CT si mi a spus că am faringita cronica este posibil sa sa ai simptomele acestea sa rusești asa, iar ma i.a neliniștea, poate fi ceva mai rau.multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 90tuse nocturna fara secretii, dureri de piept, raguseala
- 4fumez de mai bine de un an.. e posibil sa am cancer?
- 4nas infundat dimineata, uneori si tuse suparatoare
- 95 ani - IgE de 3 ori mai mare
- 4durere de ureche sub tratament cu cexyl, copil 5 ani
- 7Tuse pana vomit
- 77Tuse si nas infundat fetita de 3 ani
- 5candida orala si lucrarea dentara
- 3tuse suparatoare
- 3tuse chinuitoare
- 1raceala si tuse
- 343A facut de 3 ori puroi in gat, nas infundat si doarme cu gura deschisa
- 2Tuse, secretii nazale, urechi infundate..
- 1tusesc de o luna jumate, doua
- 0Nu pot manca si tusesc
- 3tuse, sputa, raguseala
- 3am o durere in piept, pe trahee, apoi simt ca ma ineaca si trebuie sa tusesc
- 2tuse dupa fiecare masa
- 7Astm bronsic
- 0Wheezing și tuse
Mai multe informații despre: Tusea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: