nas infundat, tuse iritativa

09-03-2007
ginaisvor
Nu este medic/terapeut
ginaisvor
Buna ziua. Ma numesc Gina, am 32 de ani. Acum 3 ani am avut bronsita si, in acelasi timp am inceput sa am caderi de calciu si mi s-au depistat niste formatiuni pe tiroida. Dupa tratament cu Eutyrox, formatiunile de pe tiroida au disparut. De atunci, am in permanenta nasul infundat, o tuse seaca, iritativa care trece de la sine, ca apoi, la cateva saptamani, sa revina, respir greu si obosesc repede si am in continuare probleme cu lipsa de calciu.Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre aceste simptome si ce as putea face. Multumesc!
17 comentarii
0
09-04-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Trebuie dozat din nou nivelul hormonilor tiroidieni, intrucat exista o legatura intre perturbarea acestora si lipsa de calciu.
De asemenea, nasul infundat si tusea iritativa pot sugera o forma usoara de astm insotit de rinita alergica. Pentru diagnostic este necesara o spirometrie si tratament cu spary-uri si antialaergice (eventual si testare cutanata pentru alergeni respiratori).
0
11-04-2007, ora 00:00
contessina
Nu este medic/terapeut
contessina
poate cineva sa ma ajute? ma chinuie o problema de aproape un an: am mereu nasul infundat, mai ales nara stanga(au fost infundate ambele nari, dar cu vreo 4 luni in urma mi-a curs din senin sange cu cheag din nara dreapta si parca s-a mai desfundat de atunci).cred ca acesta este si motivul pt care ma trezesc aproape in fiecare dimineata cu gatul uscat; la fel de suparator cum e nasul infundat e si faptul ca am in gat flegma albicioasa, uneori cu usoare urme de sange.e foarte scarbos ca imi vine mereu sa scuip din cauza asta.stie cineva ce ar putea fi? nu stiu daca e sinuzita pt ca nu ma prea doare capul si nici altceva nu stiu ce ar putea fi pt ca nu tusesc si chiar ma supara situatia asta.v-am cam zapacit, nu?:))multumesc!
0
15-04-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Probabil suferiti de rinita cronica, obstructia nazala alternativa la una din nari sau la cealalta este tipica rinitei vasomotorii. Insa daca secretiile sunt sangvinolente, este bine sa consultati un medic ORL-ist pentru ca pot exista polipi care sangereaza si trebuie eliminati.
0
27-10-2007, ora 00:00
Dr. Nicolae Claudia Adriana
Alergologie si imunologie clinica, bucuresti
Dr. Nicolae Claudia Adriana
Iti recomand un consult ORL, ENDOCRINOLOGIC, DAR SI ALERGOLOGIC
0
09-12-2007, ora 00:00
FlorentinPavel
Nu este medic/terapeut
FlorentinPavel
De vreo cativa ani mi se tot infunda mai ales noaptea nara dreapta si nu o pot desfunda decat daca stau culcat pe partea stanga (cea opusa), cu bratul stang sub cap, ca si cum s-ar deplasa ceva din partea dreapta in cea stanga. Am fost la medic si mi-a spus ca nu am nimic, dar nu mai pot dormi asa, fiindca simt ca ma sufoc. Ma trezesc des fiindca nu pot respira doar pe nara dreapta (am facut ciclism si plamanii sunt supradimensionati) si am puseuri de tensiune, iar dupa ce-mi desfund nasul incep sa casc repetat, de parca as avea nevoie de mult aer pentru creier. Doctorul mi-a raspuns iarasi ca nu am nimic si ca respectivul cascat e un tic nervos, dar eu nu casc tot timpul, ci doar dupa ce mi se desfunda nasul, cand ma simt bine vreo doua ore. Nu mai au efect antiinflamatoarele nazale si chiar mi s-a atrofiat mucoasa nazala, deoarece cand racesc nasul imi curge in gat. Am inceput sa aud si un tiuit usor in urechea dreapta, iar medicul nu a gasit nimic suspect (calciu total si ionic normal, audiometrie normala, radiografie sinusuri normala, polipi nu se vad, nici piatra nazala - cum am crezut eu). In picioare nu mi se infunda nasul, doar cand dorm. Am folosit "Bioparox" spray si "Paracetamol sinus" inutil. Ce sa fie ?
0
09-12-2007, ora 00:00
FlorentinPavel
Nu este medic/terapeut
FlorentinPavel
Am primit in casuta postala un mesaj ca am un raspuns la problema de mai sus, dar nu reusesc sa gasesc pe forum acest raspuns. Unde este ?
0
23-03-2009, ora 08:04
mihaitoma
Nu este medic/terapeut
mihaitoma
ce sa iau ?ca sa ami treaca raceala am nasul infundat si tuse productiva
0
23-03-2009, ora 09:37
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Fiind vorba de cascat si de somn de proasta calitate, eposibil sa fie episoade de apnee de somn, care este asociata bolilor din sfera ORL.Pentru asta, in unele clinici de pneumologie se face inregistrarea somnului - polisomnograma - si a gradului de oxigenare a creierului in timpul somnului.
0
23-03-2009, ora 23:19
laurino
Nu este medic/terapeut
laurino
am nasul infundat, ba mai nou adica de 2 luni imi curege si sange din nas... am fost la doctor si mi-a cerut sa fac audiograma, timpano...grama sau cum ii zice, ceva cu alergii, analize la sange si exudat nas-faringe.
si mi se depigmenteaza pielea pe mana stanga doar.
cica totul se trage de la nasul infundat iar prietenul meu ma boscorodeste ca nu stiu sa suflu nasul si d'aia am nasul infundat.

ba chiar si litiaza oculara tot de la nas se trage...
eu nu pricep nimic. ma poate manuri cineva?

aaa..si daca am aslo 84 e de bine sau e de rau?
0
25-03-2009, ora 10:30
FlorentinPavel
Nu este medic/terapeut
FlorentinPavel
Pt. Dr. Ana-Maria Slanina : va multumesc, nu stiam ca exista aceasta afectiune, la mine e cauzata de o boala vicleana, nedetectabila, e vorba de o sinuzita asa-zisa ascunsa, care nu releva modificari in urma radiografiei efectuate, dar a iesit un ASLO 600 la exudat nazal, din care cauza mi se tot infunda nasul si nu pot respira noaptea, chiar ma sufoc foarte des. Secretiile care imi curg in gat, am aflat ca provin de la acea infectie in baza fruntii si de aceea curg in gat. Daca ar fi fost secretii nazale, ar fi curs pe nas. Dupa ce scap de acest ASLO marit printr-un tratament de foarte indelungata perioada, o sa imi fac alte analize, sa aflu daca apneea nu mi-a afectat si altceva.Sufar de aceste boli de foarte multi ani si am aflat foarte greu ce aveam de fapt, multi medici spuneau ca nu am nimic...
0
23-06-2009, ora 16:29
mitusca
Nu este medic/terapeut
mitusca
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns!
De vreo 4 luni am niste mucozitati nazale pe care nu le pot elimina pe nas,
trebuie sa le trag pe interior si sa le elimin pe gura, pt ca le simt undeva intre nas si faringe. E foarte neplacut si chiar scarbos. Tin sa va spun ca nu am nici un fel de alte simptome adica: nu ma doarea capul, fruntea, nu tusesc, nu am facut febra, pot sa respir normal, doar ca am nasul putin mai infundat ca de obicei, nu am probleme cu somnul(pot sa respir normal in somn). Si nu pot sa-mi dau seama de ce am acele mucozitati pt ca eu n-am mai fost racita de foarte mult timp, iar gripa cred ca n-am mai facut de 10 ani. Tin sa va spun ca sunt si insarcinata in 2luni si sper ca nu-l afecteaza pe micut in nici un fel.
Va multumesc anticipat
0
03-07-2009, ora 22:16
FLORIN23
Nu este medic/terapeut
FLORIN23
buna seara...as dori si eu un mic ajutor...acum, aproximativ 5 zile, m-am trezit dimineata cu o durere ingrozitoare in gat...am pus-o pe baza aerului rece...dupa cateva ore mi-a trecut durerea..insa aveam nasul infundat...acum am o tuse seaca care ma innebuneste...nu am niciun fel de durere la baza pieptului doar la nivelul gatului simt ceva.cat despre tuse...aceasta este continua...multumesc
0
06-08-2009, ora 09:37
aalina
Nu este medic/terapeut
aalina
Buna ziua! Ma numesc Alina si as avea si eu o problema cu sotul meu, are nasul infundat tot timpul si o tuse seaca, as dori sa stiu ce analize se fac si daca ar dura mult, in cazul in care ar avea polipi, va intreb asta el fiind plecat la munca in Spania.Acum deocamdata i-am luat picaturile Biorinil de la farmacie, este bun? Am auzit ca operatiile de polipi s-ar face decat primavara si toamna, este adevarat?
Va multumesc si as fi bucuroasa sa aflu un raspuns !
0
08-09-2009, ora 10:39
chiticdaniela
Nu este medic/terapeut
chiticdaniela
buna ziua ma numesc daniela si am un bebel de 7 luni si are nas infundat si cam tuseste ce imi recomandati iam pus eu ser fiziologic dar nu stiu ce as mai putea sa ii dau ca sa scap mai repede si sai permita sa respire astep ras cat mai repede. va multunesc
0
17-03-2010, ora 11:47
marius22buc
Nu este medic/terapeut
marius22buc
Am nasu infundat si o senzatie de nod in gat ce ar putea fi?ms
0
23-04-2012, ora 19:11
nefer
Nu este medic/terapeut
nefer
buna ziua. am fetita de 4 ani si jumatate si in luna octombrie 2011 a fost operata de polipi la nas si amigdalita, de atunci situatia fetitei mai rau s-a facut. am fost la diersi pediatri, orl-sti particulari dar nu s-arezolvat cu nimic raceala de care sufera pana in momentul de fata. tin sa mentionez ca sufera deo raceala ale cailor respiratorii(cum au spus medicii), o forma de laringita simtomele fiind ca are mereu mucusul "agatat " in gat, catar, nas infundat, tuse magareasca. suntem exasperati deoarece a facut tot felul de cure cu antibiotic si aerisol dar se simtea vindecarea doar ptru o saptamana maxim apoi o lua de la capat,. numai stim ce sa mai facem si la ce usa sa batem caci fetita am slabit o cu antibiotice si alte persoane ne-au sfatuit sa incercam medicina homeopata. multumesc
0
05-11-2014, ora 14:09
Spermoila
Nu este medic/terapeut
Spermoila
Buna ziua ma numesc Doctorul sexolog Spermaalba Foartemulta si ma doare capul pulii.ce credeti ca am?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Complicațiile rinoplastiei
  • Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Părul din nas - cum îl gestionăm corect medical
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  •