Probleme dupa nastere

03-03-2017
Cristiana231
Nu este medic/terapeut
Cristiana231
Buna ziua! Ma numesc Cristiana si am 20 de ani. Tin sa mentionez ca acum doua luni am nascut si am avut probleme gen: am fost prea mica in bazin, am avut ruptura de perineu. Pana acum, am tot asteptat sa ma refac.. insa si acum imi pot vedea muschii vaginali si cand intretin contact sexual cu prietenul meu, ma cam jeneaza. Nu stiu daca e normal sau nu... plus ca acum iau si anticonceptionale si nu ma simt prea bine de la ele. Insa problema mea esta ca aseara, am gasit sange de culoare rosu maroniu pe boxeri si nu inteleg de ce pentru ca perioada mi a venit pe data de 16 februarie si a luat sfarsit la 22( tin sa mentionez ca inainte de nastere, menstruatia ma tinea doar 3 zile, acum ma tine o saptamana). E normal tot ce se intampla? O sa raman asa cu dureri si menstruatie lunga? Si ce e cu sangele ala? Am tinut sa intreb niste medici romani caci eu acum ma aflu in UK si nu pot spune ca experienta mea dupa nastere, aici, a fost placuta, pentru ca a parut ca medicii nu au facut o treaba prea buna cu mine(nu m au cusut cum trebuie. Sunt praf acolo jos)
4 comentarii
1
03-03-2017, ora 15:33
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Este foarte complicat de evaluat pe internet care este situatia "acolo jos". Solutia este tot un medic ginecolog care sa va controleze si sa stabileasca ce se intampla.

Pana atunci este important sa intelegeti urmatoarele:
- organismul Dumneavoastra are nevoie sa se refaca dupa nastere, din toate punctele de vedere, inclusiv al zonei genitale si al organelor interne. Ceea ce inseamna ca sexul dupa doar doua luni de la o nastere cu probleme este FOARTE DEVREME. La fel ca si contraceptivele!!!
- riscul de a contacta infectii este foarte mare caci sunt rani interne deschise; probabil ca aceste rani cauzeaza si sangerarile de care vorbiti.
Cu alte cuvinte incercati sa aveti grija de corpul Dumneavoastra, cu atat mai mult cu cat aveti niste probleme de sanatate si cu cat aveti si un copil care are nevoie de ingrijire.
Daca alaptati nu este recomandat sa luati contraceptive!
Cu alte cuvinte faceti gresit cam tot ce ati putea face...
"Putina" responsabilitate pentru viata Dumneavoastra si a copilului nu ar strica.
0
03-03-2017, ora 16:57
Cristiana231
Nu este medic/terapeut
Cristiana231
Multumesc pentru raspuns. Nu alaptez, se pare! Am tinut sa intreb, fel si fel de persoane mi au confirmat faptul ca s au refacut in 6/8 saptamani si eu m am panicat putin caci am doar 20 de ani si nici chiar mama mea nu si mai aduce aminte cum e trecut prin perioada asta. Din necunostinta de cauza am tinut sa va intre. Va multumesc pentru raspuns!
2
03-03-2017, ora 22:03
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara !
Caută un medic ginecolog bun, pentru că ruptura de perineu nerezolvată la timp îți poate crea probleme mai târziu. Ești foarte tânără și e bine să ai grijă de tine, mai ales că ai un copil mic, iar copiii se simt bine în preajma unei mame zâmbitoare, fără probleme, disponibilă când au nevoie și lângă care să se simtă în siguranță.
Numai un medic ce te consultă în cabinet poate să-ți dea sfaturile necesare, pentru că mama, sau persoanele din jurul tău nu-ți pot da informații decât pe baza experiențelor trăite, care diferă de la om la om.
0
04-03-2017, ora 00:08
Cristiana231
Nu este medic/terapeut
Cristiana231
Va multumesc frumos pentru sfat ! O sa l iau in considerare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Epiziotomia
  • Cum influențează riscul de obezitate tipul nașterii – vaginală sau prin cezariană
  • Nașterea naturală în prezent - tot lungă și dureroasă?
  • Recuperarea după nașterea naturală - ce ar trebui să știm
  • Epiziotomia laterală reduce riscul de traumatism perineal sever la femeile care nasc pentru prima dată
  • Cercetătorii germani investighează relația dintre poziția de naștere și satisfacția maternă
  •