Probleme de menstruatie

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Nu imi prea vine sa cred ca scriu pe un forum, dar la un moment dat probabil ca suntem capabili de orice!
Oricum, sa trec la subiect.
Am probleme de mestruatie de cand am inceput sa am ciclu, de la 13 ani (acum am 26), mai bine zis nu am o menstruatie regulata. La fel a fost si mama mea. Cum s-ar zice, in ultimele 22 de luni, s-a intamplat de 11 ori. Uneori in fiecare luna, alte ori la 2 luni sau mai mult. Am fost testata si super-testata si de cele mai multe ori totul a fost ok, sau aproape ok. S-a incercat 'remedierea' prin anticonceptionale, medroxiprogesteron, etc. Totul e ok cand esti sub tratament, dar se revine la aceeasi problema cand il intrerupi.
Momentan nu ma aflu in tara, si am zis sa mai imi fac niste dozari hormonale. Totul e ok, mai putin prolactina care e un pic mai mare (dar dupa cum se stie poate sa varieze din diferite motive), si trebuie repetata. La fel si testosteronul. Nu am ovare polichistice, cel putin nu erau acum 2 luni cand am facut ultima ecografie, nici alte simptome (super pilozitate, voce, etc, etc). Am o singura intrebare: stie cineva vreo metoda naturista de scadere a nivelului celor doi hormoni mai sus mentionati?
Oricum sunt decisa sa nu ma mai indop cu hormoni atata timp cat nimeni nu poate sa imi spuna o cauza a acestei probleme.
Un dr foarte bun din Romania, ginecolog, mi-a spus ca pot fi o groaza de motive, de la stres pana la lipsa somnului sau cine stie ce. Asa ca...
Singura mea problema e sa nu patesc ceva pe viitor, altfel sunt OK, cred.
Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde!
1 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Dintre metodele naturiste cea mai eficienta in cazul descris este acupunctura. Urmatoarea ca eficienta (dar cu rezultatele cele mai durabile atunci cand reuseste) este homeopatia.
Ca strategie, ar fi poate intelept ca, inainte de a trece la un tratament naturist sa mai faceti un efort diagnostic si sa faceti o radiografie de sa turceasca. Prolactina "putin marita" si spaniomenoreea (menstre rare) indreapta atentia spre studiul hipofizei.
Sanatate va doreste,
dr. Mihnea DRAGOMIR
www.doctordragomir.ro
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.