Probleme cu greutatea

15-04-2012
lucian94
Nu este medic/terapeut
lucian94
Buna seara,

Este primul meu post pe acest forum. Am aproape 18 ani, 1, 80-1, 82m si in jur de 56-57kg. De mic imi fac griji in privinta greutatii. Am incercat toate complexele de vitamine posibile, am incercat Essentiale Forte N, am incercat lecitina, am incercat Creatina (am pus 3-4 kg, dar le-am dat jos imediat dupa ce nu am mai consumat), am incercat tot ce se putea.
In urma cu 2 saptamani, un medic gastro-enterolog mi-a recomandat Peritol. De atunci, in fiecare seara iau Peritol, un complex de vitamine si lecitina. Am ajuns de la 53-54kg la 56-57kg. Sunt multumit in oarecare masura de rezultat. Intrebarea mea vine abia acum; ce altceva as putea incerca in vederea cresterii in greutate? Tin sa precizez ca nu am probleme cu pofta de mancare, nu am avut nici inainte de a lua peritol. Pur si simplu nu asimilez. Mananc des si mult dar in zadar. Sunt constient de efectele secundare care le poate da Peritolul si sunt sigur ca in privinta mea nu se poate vorbii despre asa ceva. Nu am avut stari de somnolenta, nu mi-a afectat sistemul extrapiramidal.
Recent am facut analize de sange, au iesit toate perfect normale. Nu beau si nu fumez (nu in execes, doar ocazional ca orice om). Sunt perfect sanatos si normal, singura mea problema e greutatea.
Recent am descoperit ca eram purtator de helicobacter pylori. Am terminat un tratament de aproape 2 luni si sper ca am scapat de el.

Drept urmare, astept sfaturi concrete. Nu mai cred in povesti de adormit copii, nu mai cred ca totul o sa se rezolve pe cale naturala, pentru ca nu e asa. Cel mai probabil am nevoie de niste stimulente. Nu stiu unde si pe cine sa mai intreb...

P.S. Studiez biologie/chimie, deoarece vreau sa intru la facultatea de medicina, deci mai am habar pe ici pe colo...

P.S. 2 Am uitat sa mentionez ca am incercat si calciu + vitamine facute direct in vena periodic.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.