probleme cu gatul
Buna ziua..de 4 zile intampin o problema la nivelul gatului...mai exact, m am trezit intr o dimineata cca in momentul in care am inghitit imi trosnea ceva in gat..este ca si cum s ar incaleca doua oase, parca ar fi un os care se loveate de alt os sau ceva de genul, doar ca nu doare absolut deloc..este doar deranjant ca se aude cand trosneate in gat. Am impresia ca a crescut ceva(un os?) in gat?. Asta nu se intampla la fiecare inghititura, 1 data la 3-4 inghitituri simt ca trosneste ceva.Mentionez ca nu am fost la medic pana acum. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Multumesc
Pentru Dr. Flueraru Valeriu
Buna seara, este vorba de mama mea in varsta de 64 de ani, bolnava de cardiomiopatie ischemica dureroasa, cu tensiune mare, lua tertensif dar a renuntat ca ii facea rau si de atunci se simte bine;are o problema, nu in fiecare noapte, se repeta la o saptamana -doua, se ineaca cu saliva in timpul somnului, si pana nu tuseste puternic nu isi revine;Ce putem face?
Multumesc anticipat!
Buna seara, este vorba de mama mea in varsta de 64 de ani, bolnava de cardiomiopatie ischemica dureroasa, cu tensiune mare, lua tertensif dar a renuntat ca ii facea rau si de atunci se simte bine;are o problema, nu in fiecare noapte, se repeta la o saptamana -doua, se ineaca cu saliva in timpul somnului, si pana nu tuseste puternic nu isi revine;Ce putem face?
Multumesc anticipat!
Salut Endo. Ai aflat ceva despre pocnitura, trosnitura din gat? Am aceeasi problema.
Buna seara,
Am probleme cu gatul in genul ca ma ustura si am senzatia de corp strain. Am banuit ca e reflux pentru ca aveam gust metalic in gura, alte manifestari nu existau. Am fost diagnosticat acum 2 luni jumătate in urma unei endoscopii ca avand BRGE si Helicobacter. Am urmat tratamentul cu cu cele 2 antibiotice doza standard pentru combaterea HP, Nexium 40 mg 2/zi timp de 10 zile, Nexium 40 mg 1/zi timp de 20 zile si apoi Nexium 20 mg 1/zi. Pe langa Nexium, am avut de luat Venter si Motilium. Mentionez ca Motilium am intrerupt pentru ca aveam reflux cu amar. L-am luat in perioada cand am ramas numai cu Nexium de 20 mg. Problema e ca de când am trecut pe Nexium 20 mg 1/zi, noaptea am reflux acid in gat si astfel a trebuit sa schimb schema de tratament si sa iau Nexium 20 mg 2/zi. Am fost ieri la ORL pentru un examen al gatului si am fost diagnosticat cu Laringita cronica. Mi-a fost prescris Gaviscon 2 pastile masticabile dupa fiecare masa (6/zi), Xyzal 1/zi si Celebrex 200 mg 1/zi.Intrebarea mea ar fi ce pot sa mai fac suplimentar pentru a ajuta/grabi vindecarea gatului? Daca e bine sa tin in gura cuișoare? (am observat ca genereaza salivare intensa si nu mai simt refluxul). Daca mai pot prelungi tratamentul cu Nexium si cat timp, dozajul, sau o alternativa cu mai putine efecte adverse.
Am probleme cu gatul in genul ca ma ustura si am senzatia de corp strain. Am banuit ca e reflux pentru ca aveam gust metalic in gura, alte manifestari nu existau. Am fost diagnosticat acum 2 luni jumătate in urma unei endoscopii ca avand BRGE si Helicobacter. Am urmat tratamentul cu cu cele 2 antibiotice doza standard pentru combaterea HP, Nexium 40 mg 2/zi timp de 10 zile, Nexium 40 mg 1/zi timp de 20 zile si apoi Nexium 20 mg 1/zi. Pe langa Nexium, am avut de luat Venter si Motilium. Mentionez ca Motilium am intrerupt pentru ca aveam reflux cu amar. L-am luat in perioada cand am ramas numai cu Nexium de 20 mg. Problema e ca de când am trecut pe Nexium 20 mg 1/zi, noaptea am reflux acid in gat si astfel a trebuit sa schimb schema de tratament si sa iau Nexium 20 mg 2/zi. Am fost ieri la ORL pentru un examen al gatului si am fost diagnosticat cu Laringita cronica. Mi-a fost prescris Gaviscon 2 pastile masticabile dupa fiecare masa (6/zi), Xyzal 1/zi si Celebrex 200 mg 1/zi.Intrebarea mea ar fi ce pot sa mai fac suplimentar pentru a ajuta/grabi vindecarea gatului? Daca e bine sa tin in gura cuișoare? (am observat ca genereaza salivare intensa si nu mai simt refluxul). Daca mai pot prelungi tratamentul cu Nexium si cat timp, dozajul, sau o alternativa cu mai putine efecte adverse.
se poate lua Gaviscon inaite de culcare ca sa nu urce acidul in somn
mucoasa faringelui si laringelui reactioneaza poztitiv la Aerosoli, inhalatii, spreiuri uleioase
dar Baza vindecarii este un regim alimentar faorte strict ales, asa cum am mai scris pe forum
mucoasa faringelui si laringelui reactioneaza poztitiv la Aerosoli, inhalatii, spreiuri uleioase
dar Baza vindecarii este un regim alimentar faorte strict ales, asa cum am mai scris pe forum
Bună seara!Este prima data când va scriu. Am și eu o problema supărătoare cu gatul...Cam de o jumătate de an simt o oarecare greutate la înghițit și mi-am făcut un obicei ca atunci când mănânc, mai exact când inghit sa misc din cap intr-o parte..Așa inghit mai ușor..Nu am aceasta problema când beau lichide, mănânc iaurt sau mâncăruri usoare.Nu știu dacă este ceva grav..Dar dacă nu mișc cumva capul intr-o parte atunci când inghit am senzația ca mâncarea nu îmi intra pe gat..Am căpătat acest obicei și mi se întâmplă și atunci când mănânc undeva în oraș..deși atunci incerc sa nu fie prea vizibila aceasta problema..Dar totuși este supărător..Și totodată îmi fac griji...Dati-mi, va rog un sfat..Despre ce ar putea fi vorba..
actul deglutitiei este o contractie de muschi care imping bolul alimentar in jos
Obligatoriu mucoasa faringelui trebuei sa fie hidratata, acoperita de un mucus fluid.. care sa permita aluncarea usoara
deobicei persoanele care exagereaza cu acidulate, citrice, lamai, otete, fac reflux gastro-esofagian si au mucosele uscate
cred ca e cazul sa Faci un Tranzit Baritat Esofagian.. ( la Radiologie)
acolo se vede cum se contracta muschii, cum aluneca bariul spre stomac, si daca este reflux sau Nu
Obligatoriu mucoasa faringelui trebuei sa fie hidratata, acoperita de un mucus fluid.. care sa permita aluncarea usoara
deobicei persoanele care exagereaza cu acidulate, citrice, lamai, otete, fac reflux gastro-esofagian si au mucosele uscate
cred ca e cazul sa Faci un Tranzit Baritat Esofagian.. ( la Radiologie)
acolo se vede cum se contracta muschii, cum aluneca bariul spre stomac, si daca este reflux sau Nu
Nu mai stiu ce sa mai fac! O zi ma simt bine, in alta zi am reflux. Nu stiu ce sa mai fac. Poate greșesc eu cu alimentatia, nu mai stiu. De exemplu ieri am mancat: dimineata: masline cu branza dulce de vaci si paine, Pranz: cartofi si morcovi fierti si seara friptira de pui si cartof copt. Intre mese biscuiți populari pt ca sunt slab indulciti. Nu ma doare nimic, am doar reflux acid care il simt la nivelul laringelui la cca 30 min dupa masa chiar daca iau Gaviscon. Meniul meu se invarte in jurul acestor alimente: branza dulce, lapte uht 1.5, banane, mere galbene fara coaja, cartof, morcovi, piept si pulpe pui fara piele la gratar sau fiert, carne vita fiarta, biscuiți si cam atat. Incepusem sa slabesc, dar acum vad ca ma mentin 74 Kg si 1.79 m. Mentionez ca am avut 106 kg si am slabit acum 10 ani pe o perioada de 2 ani in care am tinut o dieta asemanatoare celei de acum. Adica fara grasimi si fainoase in cantitati reduse. Ca sa completez tabloul am fost un mare amator de condimente iuti si imi placea mancarea fiebinte. Nu stiu ce sa mai fac sa imi gasesc echilibrul. Deranjul cel mai mare este la nivelul faringelui si as vrea sa il protejez pt ca e cel mai sensibil din tot sistemul.
Am uitat sa mai menționez ca obiceiuri alimentare. Obisnuiam sa beau cafeaua dupa masa de micul dejun impreuna cu o bucata de ciocolata. Dupa amiază serveam cate un paharel 2 de alcool iar ocazional se mai lasa si cu o beție. Nu am avut senzatii de greata sau rau chiar si dupa un consum mai exagerat de alcool. Nu am avut dureri de stomac dupa consumul alimentelor picante, ci doar o trecere accelerata prin sistemul digestiv. La 10 minute dupa ce ma trezeam dimineata trebuia sa mananc pentru ca efectiv simteam ca inebunesc de foame si asa e de vreo 20 ani. Am respectat pe cat posibil cele 3 mese pe zi si de 10 ani nu am sarit cu cina peste ora 19.00
personal cred ca e cazul sa renunti la laptele dulce
dar cel mai bine sa cauti un medic Nutritionist
si sa repeti investiagtiile la gastrologie
dar cel mai bine sa cauti un medic Nutritionist
si sa repeti investiagtiile la gastrologie
Am tratat gatul cu aerosoli din adrenalina si ser fiziologic. Efectul s-a vazut imediat, dar ce sa fac ca inca mai am reflux. Am început in paralel un tratament naturist cu gel de aloe vera 50 ml de doua ori pe zi înainte de masa. Chiar am început sa mai iau in greutate. Ma intreb daca am sa mai pot manca vreodata normal. Dl Dr. Valeriu mi-a recomandat reinvestigare la gastrologie. Nu stiu ce sa zic, parca nu as vrea sa fac chiar curand o noua endoscopie. Nu înțeleg de ce nu ma slabeste aciditatea asta, caci dupa spusele doctorului gastrolog parea a fi o forma usoara a afectiunii. Stomacul nu parea a fi afectat si la fel si esofagul. Explicatia afecțiunii mele a gasit-o in prezenta Helicobacterului. Nici prezenta herniei hiatale nu a remarcat-o, desi la ecografie a fost gasita o forma minusculă.
Am uitat sa intreb, ce inseamna colecist malpozat? Intreb pentru ca in urma ecografiei am trecute la rubrica concluzii, urmatoarele:
- Colecist malpozat,
-In observatie mica hernie hiatala
-Microlitiaza renala bilaterala
-Aerocolie
Multumesc anticipat!
- Colecist malpozat,
-In observatie mica hernie hiatala
-Microlitiaza renala bilaterala
-Aerocolie
Multumesc anticipat!
Dau tot eu raspunsul. Colecist malpozat inseamna colecist aflat intr-o pozitie defectuoasa. M-am simtit doua zile f bine, iar acum a aparut efectul de rebound. O iau de la capat, am slabit pana la 72, 5 kg (1, 5 kg), am reflux cu acid si marea noutate au aparut durerile retrosternale. Am facut programare pentru consult, sa vad ce imi spune dl. dr. Daca nu sunt multumit, trebuie sa iau calea Bucurestiului.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 108mancarime in gat si urechi
- 10iritatie in gat
- 21probleme cu gatul!
- 16Problema serioasa gat, ajutor!
- 7roseata si inflamatie in gat
- 10ganglion inflamat la gat, nu pot sa inghit bine
- 4cancer la gat ?
- 4infectie in gat
- 31ganglioni la gat!
- 37Vreau sa inteleg si eu mai exact ce am!!!
- 4Probleme cu gatul cronice
- 33jena in gat
- 1probleme cu gatul
- 0Inrosirea fetei, gatului si pieptului
- 4greutate la inghitire (mai tare la inghitire in gol decat cu mancare)
- 1Senzatie uneori insuportabila in gat
- 5corp strain in gat
- 7am ceva în gat
- 3Nu mai pot inghiti saliva! senzatie de strangere a gatului cand inghit
- 0Amorteala in zona gatului.
Mai multe informații despre: Disfagia Dificultatea in deglutitie gatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: