Colon iritabil sau poate fi ceva mai grav

26-01-2023
Cristina003
Nu este medic/terapeut
Cristina003
Bună ziua. Am 31 de ani. Problemele mele au început în august 2022, am făcut infecție cu Clostridium difficile în urma administrarii de antibiotic pt o infecție la măsea, am luat tratament cu Metronidazol și Enterol și am scăpat. În luna octombrie am început sa fiu balonata, sa ies greu la toaleta și ma durea in partea stânga și spatele jos rau. Am mers la gastroenterolog, mi-a dat sa fac analize ( helicobacter, hemoragii oculte, calprotectina, coprocultura, coproparazitologic) toate au ieșit negative, am primit atunci tratament cu Ibutin și Enterol și după terminarea tratamentului totul a revenit la normal. Înainte de Crăciun am avut din nou aceste simptome iar Ibutinul nu și-a mai făcut efectul, am mers din nou la gastroenterolog deoarece numai suportam durerile de colon și mi-a zis ca am Sindrom de intestin iritabil pe baza de stres, ca tratament mi-a dat Normix, enterol și debridat. Peste 2 zile termin tratamentul dar pe mine tot ma doare colonul și spatele jos, domnul doctor a zis ca nu vede nici un motiv sa fac colonoscopie din moment ce toate analizele sunt negative. Am ceva probleme cu coloana, dar durerile s-au manifestat în același timp cu cele de colon. Regim țin, în sensul ca mi-a dat o foaie cu ce am voie sa mănânc. Scaun am zilnic, unul, rar 2, înainte sa încep tratamentul am avut câteva scaune mai moi, ca o balega, care nu aveau miros, acum ies cât de cât normal. Poate fi vorba de cancer la colon? Deja sunt disperata și mi-a întrat în cap ca aceste dureri de colon sunt de la un posibil cancer.
4 comentarii
0
27-01-2023, ora 06:32
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Nu e cazul sa va alarmati cu asemenea ganduri.
Poate fi vorba de cancer la colon? Probabilitatea e mica, dar nu exclusa.
Dar mai bine, faceti colonoscopia.
0
27-01-2023, ora 08:21
Cristina003
Nu este medic/terapeut
Cristina003
Am uitat sa menționez, am fost la 2 gastroenterologi diferiți, ambii au sugerat sa fac acele analize și au specificat amndoi atâta timp cât analizele sunt negative nu vad rostul colonoscopiei. Am făcut și analize de sânge și în afara faptului ca am umpic mărite leucocitele din cauza unui abces dentar, toate au ieșit bune. Nu am cazuri în familie de persoane cu cancer sau probleme ale colonului. Nu am slăbit absolut deloc în toată aceasta perioada, sunt o persoana activa, ambii medici au spus sa încerc sa elimin stresul ca din cauza stresului și gândurilor aiurea am dureri
0
27-01-2023, ora 09:05
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Este foarte posibil ca cei doi gastroenterologi sa aiba dreptate.
0
27-01-2023, ora 09:53
Cristina003
Nu este medic/terapeut
Cristina003
Va mulțumesc din suflet pt răspuns. O sa fac tot posibilul sa îmi controlez stările de stres și sa stau liniștită
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •