problema respiratie

15-02-2011
prea_usor
Nu este medic/terapeut
prea_usor
Buna ziua,

Am o problema destul de mare, de ceva vreme am dificultati in a respira, simt ca nu imi intra aerul in plamani cand respir, iar cateodata ma ia o tuse violenta.
Am fost la doctorul de familie, am facut analize, radiografie etc... si el a zis ca e o raceala netratata + alergie
mi-a dat vreo 8 pastile de luat pe zi, nici nu le mai stiu cum se numesc...si ma simt parca mai rau.
Tin sa specific ca am stari de somnolenta, ma concentrez greu, si o chestie pe care tot o am de mai mult timp, am stari de nevrozitate fara nici un motiv, pe parinti, colegi, prieteni...si imi bate inima de zici ca mai are un pic si imi sare din piept... sa fie din cauza stresului?
lucrez de 2 ani intr.un mediu destul de stresant la birou unde am pus pe mine 15 kg.
Cateodata simt ca nu mai pot de nervi, dara fara nici un motiv, ma intreaba un coleg ceva si eu mai am un pic si imi vine sa tip la el..!!!!
De cearcane nici nu mai vorbesc, parca as fi cel mai mare betiv din lume.!!
Am 23 de ani, 171 si 85 de kg...
Ceva idei?
5 comentarii
0
21-10-2019, ora 21:55
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Bună seara! Pare ceva pe fond psihic care dă și simptomele respiratorii. Faceți spirometrie pentru a evalua funcția pulmonară, eventual CT toracic pentru a exclude ceva pulmonar, dar sincer nu cred că este necesar. Ar fi bine să vorbiți și cu un psiholog despre aceste stări de furie. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
22-10-2019, ora 10:36
IoanaCr29
Nu este medic/terapeut
IoanaCr29
Bună ziua, fetita mea are 8 luni am început sa am probleme cam de pe la 3 luni cu ea de când am fost la spital cu ea, m am dus în spital cu diaree și am ieșit cu răceală, o început sa îmi tușească sa aibă secreții și sa îmi harcaie, mi a spus doctorița ca s ar putea sa aibă wezhing și ca ar trebuie sa ma internez cu ea, eu după toate ce am pățit în spital sub nicio forma nu vream sa ma duc asa ca am cautat un doctor pediatru privat, am mers la el cu fetita și i am spus ce mi a spus doctorița de familie cum ar fi ca mi a zis ca are wezhing sau poate da în astm bronsic și tot asa, doctorul o spus ca nu i adevărat ce o spus, și ca nu am ce cauta cu fetita în spital ca o imbolnavesc, o spus ca fata are stridor laringian și ca ii va trece pana la o un an și 8 luni și harcaiala se datorează faptului când își schimba aerul și tot asa, , , mi a dat sa i pun ser fiziolocic și calciu gluconic 10 ml o data pe luna, și in fiecare luna mergeam la el la consultație dar acum câteva săptămâni a murit, era foarte bătrân, și iar a dat necazurile peste noi, doctorița iar mi a dat 2 trimiteri la spital, unu sa ii fac analizele la sânge și celalalt consult special ca s ar putea sa aibă wezhing recurent, va rog ajutați ma nu vreau sa ajung în spitalul ala fetita mea a început sa aibă probleme de când am scos-o din spital, acum ii dau niște vitamine de la SECOM multivitamine și minerale, pentru ca o avut doua episoade de raceala care ia trecut, vreau sa va mai spun ca fata mănâncă e vioaie, jucăușă, doarme, numai ca are o respirație mai ciudata când inspira mai mult asa mai vibrant, și când își schimba atmosfera sau când o scot afara începe sa îmi harcaie dar când tușește ii trece, va rog sa îmi spuneți ce sa fac și cum sa procedez
0
22-10-2019, ora 19:51
Pneumologie, Iași
Bună seara! Diagnosticul de astm nu se poate pune la o vârstă așa mică. Dacă este vioaie și se alimentează, nu are diaree, febră sau simptome respiratorii importante atunci nu este nevoie să vă internați. Schimbați medicul de familie dacă acesta vă trimite mereu la spital. Doar dacă simptomele respiratorii nu o lasă să doarmă, să se alimenteze, se modifică sau li se adaugă altele noi, abia atunci mergeți la pediatrie pentru consult și investigații. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
22-10-2019, ora 20:38
IoanaCr29
Nu este medic/terapeut
IoanaCr29
Va mulțumesc frumos, doctorița de familie mi a recomandat bromhexin rompharma 5 picături timp de o săptămână ii pot da? Și mai am niște multivitamine și minerale de la SECOM și First Defense, cate 5 ml din fiecare sirop pot sa ii dau?
0
23-10-2019, ora 16:21
IoanaCr29
Nu este medic/terapeut
IoanaCr29
Sau ceva mucolitc mai bun pentru bebe nu știți? Poate din cauza asta respira asa, cateodata harcaie, asa e de când am scos-o din spitalul ala plin de microbui, îmi cer scuze ca va pun întrebări într-una, dar sunt disperata, o zi frumoasa sa aveți!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de respiratie la copii - primul ajutor
  •