Problema cu respiratia inconstienta

11-12-2006
slx
Nu este medic/terapeut
slx
Buna, e cam greu de explicat intr-o singura fraza de ce sufar eu, dar voi incerca sa fiu mai explicit. Deci in principiu ce mi se intampla, de multe ori de cateva luni incoace am aceeasi problema in fiecare zi. In cazul in care nu am nici o activitate, constientizez procesul de respiratie chit ca nu vreau, doar gandindu-ma la asa ceva, iar dupa aceea nu mai pot sa "trec" iarasi pe respiratie inconstienta. Ce se intampla e in cazul in care am de facut ceva imi mai fuge mintea uit de treaba, dar dupa maxim 15 min iarasi mi se taie firul. Si e naspa, cateodata trebuie sa respir asa constient minute in continuu. Evident cea mai simpla chestie ar fi sa ma gandesc la altceva ca asa respir iarasi inconstient, dar nu pot. Mie cel putin mi se pare foarte ciudat si foarte enervant. Imi taie cheful de orice, ma baga intr-o stare de depresie. Nu am mai gasit nimic asemanator, dar poate cineva ar putea face o asociere sau ar putea da o explicatie. Va multumesc.
5 comentarii
0
11-12-2006, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Vei uita acest lucru si va reintra functia respiratorie in normal, suntem prea bine programati cu instincte primare de supravietuire incat sa nu poti respira decat daca esti constient.
Ai mers cumva la Yoga? stii ca yoghinii isi constientizeaza functiile vitale si nu e bine.
Iti spun eu ca vei scapa, precis ai citit ceva despre pranayama. Si pe deasupra poate ai fost mai stresat. Odihneste-te, aeriseste-ti bine camera in care stai, alimenteaza-te sanatos si ai sa vezi ca vei uita de aceasta neplacere. Toate cele bune!
0
12-12-2006, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Cititi articolul despre atacurile de panica. Ceea ce descrieti dvs. ar putea fi unul dintre simptome.
0
02-01-2007, ora 00:00
botezatl
Nu este medic/terapeut
botezatl
Daca in acele momente de "constientizare a respiratiei" traiesti si sentimentul de frica...de sufocare, moarte etc, este probabil atac de panica, ce poate fi tratat de un psihiatru.
0
18-11-2016, ora 13:20
aladinnn
Nu este medic/terapeut
aladinnn
Am exact aceeasi problema de 3 ani, si nu am reusit sa scap nici acum in 2016..Am si eu momentele mele cand uit, dar imi aduc aminte repede.
0
18-11-2016, ora 23:25
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Nu te mai impotrivi, nu-ti mai dori sa uiti. Gandeste-te ca e in regula chiar daca iti aduci aminte. Impaca-te cu ideea... si atunci ea iti va da pace.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: