Problema cu respiratia inconstienta
Buna, e cam greu de explicat intr-o singura fraza de ce sufar eu, dar voi incerca sa fiu mai explicit. Deci in principiu ce mi se intampla, de multe ori de cateva luni incoace am aceeasi problema in fiecare zi. In cazul in care nu am nici o activitate, constientizez procesul de respiratie chit ca nu vreau, doar gandindu-ma la asa ceva, iar dupa aceea nu mai pot sa "trec" iarasi pe respiratie inconstienta. Ce se intampla e in cazul in care am de facut ceva imi mai fuge mintea uit de treaba, dar dupa maxim 15 min iarasi mi se taie firul. Si e naspa, cateodata trebuie sa respir asa constient minute in continuu. Evident cea mai simpla chestie ar fi sa ma gandesc la altceva ca asa respir iarasi inconstient, dar nu pot. Mie cel putin mi se pare foarte ciudat si foarte enervant. Imi taie cheful de orice, ma baga intr-o stare de depresie. Nu am mai gasit nimic asemanator, dar poate cineva ar putea face o asociere sau ar putea da o explicatie. Va multumesc.
5 comentarii
Vei uita acest lucru si va reintra functia respiratorie in normal, suntem prea bine programati cu instincte primare de supravietuire incat sa nu poti respira decat daca esti constient.
Ai mers cumva la Yoga? stii ca yoghinii isi constientizeaza functiile vitale si nu e bine.
Iti spun eu ca vei scapa, precis ai citit ceva despre pranayama. Si pe deasupra poate ai fost mai stresat. Odihneste-te, aeriseste-ti bine camera in care stai, alimenteaza-te sanatos si ai sa vezi ca vei uita de aceasta neplacere. Toate cele bune!
Ai mers cumva la Yoga? stii ca yoghinii isi constientizeaza functiile vitale si nu e bine.
Iti spun eu ca vei scapa, precis ai citit ceva despre pranayama. Si pe deasupra poate ai fost mai stresat. Odihneste-te, aeriseste-ti bine camera in care stai, alimenteaza-te sanatos si ai sa vezi ca vei uita de aceasta neplacere. Toate cele bune!
Cititi articolul despre atacurile de panica. Ceea ce descrieti dvs. ar putea fi unul dintre simptome.
Daca in acele momente de "constientizare a respiratiei" traiesti si sentimentul de frica...de sufocare, moarte etc, este probabil atac de panica, ce poate fi tratat de un psihiatru.
Am exact aceeasi problema de 3 ani, si nu am reusit sa scap nici acum in 2016..Am si eu momentele mele cand uit, dar imi aduc aminte repede.
Nu te mai impotrivi, nu-ti mai dori sa uiti. Gandeste-te ca e in regula chiar daca iti aduci aminte. Impaca-te cu ideea... si atunci ea iti va da pace.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9insuficienta de aer
- 2insuficienta respiratorie
- 9frica, insuficienta respiratorie
- 3criza (nevroza) respiratorie?
- 5O fi anxietate?
- 20Probleme respiratorii, stari de obosela si ameteala
- 20De vreo 2-3 luni am interiorul gatului uscat si gura la fel.
- 4Cum pot sa scap?
- 4despre polipi
- 8ma sufoc cu saliva, nu mai pot respira
- 7senzatie de gol respirator deasupra stomacului
- 6Probleme respiratorii si puls ridicat. Am ameteli puternice si de curand am facut o criza de spasmof
- 1Probleme respiratie dupa o viroza si secretie mare de mucus
- 28chist mucos situat pe sinus maxilar stang - de la ce a aparut?
- 1Nu pot sa respir, Ce inseamna asta?
- 2Durere intercostala in timpul respiratiei
- 1nu pot respira.. am o tuse seaca care nu mai trece
- 3Respiratie dificila
- 6Insuficienta respiratorie cu o flegma parca lipita in gat
Mai multe informații despre: Insuficienta respiratorie caile respiratorii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: