Problema digestiva

27-04-2020
gabrielmatei
Nu este medic/terapeut
gabrielmatei
Buna seara,

Acum doua luni, dupa o endoscopie mi s-au pus urmatoarele Diagnostice: Hernie gastrica transhiatala, boala de reflux gastroesofagian, esofagita ge A (LA) si pangastrita eroziv hemoragica, HP (+).

Am urmat tratamentul (controloc, mezym, gaviscon iar detrical inca il iau), dieta am schimbat-o complet, beau doar ceaiuri si apa, insa stomacul tot nu-mi da pace. Scuzati expresiile, am zilnic ragaieli si forfoteli, ba chiar uneori simt ca imi trosnesc “matele” si de 1 saptamana am observat palpitatii la burta (ca si cum inima bate acolo). De la inceputul acestei probleme am intrat si in atacuri de panica si acum nu stiu ce sa mai cred. Problemele actuale la stomac sunt de la starile mele de anxietate si panica sau invers? De aproximativ 1 saptamana a aparut si sangele in scaun. Scuzati din nou expresia, cand merg la toaleta, prima materie fecala care iese este putin mai dura si simt o usturime in zona stanga (aproape de exterior). Ca si cum ar fi o rana care incearca sa se refaca iar in momentul cand am scaun se rupe ”zgaiba”. Sangele este de culoare normala, proaspat. in tot acest timp am avut 4 scaune din care 3 au fost cu sange. De ceva timp ma stiu si cu mici probleme de hemoroizi care apar sau dispar in functie de cat exagerez cu statul jos. In momentul de fata nu simt niciunul la palpare. De 2 zile am inceput sa folosesc crema procto-glyvenol.

Mi s-a recomandat sa fac o noua endoscopie abia dupa 3 luni. Tinand cont si de problemele mele cu anxietatea, fiecare zi mi se pare ca as merge ca pe ace. Ma gandesc si cred ca este cea mai buna solutie sa fac si o colonoscopie.

Multumesc pentru eventualele sfaturi si va doresc o seara cat mai placuta.
1 comentarii
0
28-04-2020, ora 07:59
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Privitor la suferinta gastro esofagiana, din descrierea d-vs, se pare ca rezolvarea este interventiia chirurgicala.
Cat priveste problemele la defecatie, din ce spuneti, pare a fi o fisura anala. In acest caz, beti lichide suficiente, luati ulei de parafina, 3 linguri /zi la mese, ca sa iasa scaunul moale si folositi preparatul precizat, inclusiv supozitoare intraanal. Daca nu se pezolva cu tratament, tot interventia chirurgicala e solutia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: