Problemă cu gâtul, ca un sâmbure de roşie

19-08-2008
vladll
Nu este medic/terapeut
vladll
Aseară am mâncat un grătar cu salată de roşii, iar după ce am terminat am realizat că mi-a rămas ceva rest de mâncare în gât. Mă deranjează când înghit în gol. Cred că e vorba de un sâmbure de roşie (nu-mi imaginez ce altceva ar putea fi) şi am impresia că e undeva în zona epiglotei. Am studiat o imagine cu o sectiune transversală prin cavitatea bucală/esofag/faringe şi am observat că există un spaţiu între baza limbii şi faringe... singurul loc unde fizic cred că ar putea să rămână un rest de mâncare. Am încercat aseară cu apă, suc, pâine, iar azi dimineaţă cu micul dejun (două sandwich-uri) şi gargară cu apă, fără nici un rezultat. Un coleg mi-a zis că s-ar putea să fie doar o rană cauzată de vreun aliment (desi mă îndoiesc că asta ar fi problema). Ar putea să fie un sâmbure blocat in flegmă pe esofag? Vă rog să îmi daţi niste sugestii... Vă multumesc anticipat.
6 comentarii
0
19-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
firea omului este de a cauta explicatii la tot ce sa intamplat.
Cred ca la tine e cu totul altceva.
de la bauturi acidulate reci + sosul de rosii, care este acru, ai facut o iritatie locala. O faringita... si ai ramas cu senzatiea ca e ceva acolo.. in realitate este mucoasa faringiana mai inflamata, mai ingrosata.
trebue sa faci gargara incontinuare cu ceai de musetel cald. sa consumi multe lichide calde(ceai, lapte).
Sa eviti tot ce tine de RECE, ACIDULAT, ACRU, Condimentat).
Voseptol..tab de supt (sau tantum verde.)
daca nu e bine in 3 zile mergi la ORL.
0
19-08-2008, ora 00:00
vladll
Nu este medic/terapeut
vladll
In acest caz e ciudat faptul ca senzatia respectiva a aparut brusc dupa cina.. Oricum va multumesc pentru sfar, o sa tin cont de el si maine dimineata o sa trec pe la farmacie.
0
24-08-2008, ora 00:00
beghe
Nu este medic/terapeut
beghe
in legatura cu senztia de ceva in gat.am avut'o si eu.Nu ai nimic in gat, ci doar e o senzatie care sta sub denumirea de ESOFAGITA DE REFLUX, eu am luat OMERAN(o pastila pe zi, se administreaza dimineata pe stomacul gol, timp de 4-6 saptamani)Nu ai voie sa mananci citrice, acidulat, cafeaua mai face rau la stomac(si tigara) si rosiile pe care de altfel le'ai mancat si tu.Daca e sa faci acel tratament, apoi revii la normal cu stomacul tau, dar nu trebuie sa abuzezi de ceea ce nu ai voie sa mananci(bei).aceasta senzatie apare cam de 2x pe an(cel putin la mine(primavara si toamna).sper sa fii fost de folos cu ceva :)
0
beghe
Nu este medic/terapeut
beghe
am uitat, cel mai bine ar fii sa mergi la doctor sa iti faca o endoscopie(cam neplacuta si unpic scumpa, dar sti o treaba)
0
vladll
Nu este medic/terapeut
vladll
S-a rezolvat de la sine. A doua zi am baut un ceai si in pauza (cand vroiam sa ma duc pana la farmacie) am realizat ca problema s-a atenuat. Alaltaieri deja nu mai simteam nimic. Multumesc oricum pentru sugestii :)
0
25-08-2008, ora 00:00
beghe
Nu este medic/terapeut
beghe
ma bucur sa aud asta, sper sa nu o mai patesti, senzatia e nasoala rau!
:)) ceau ceau
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •