Prin ce difera psihoterapia de pildele ce sunt oferite cu generozitate de diverse surse?

08-11-2016
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Mai are rost sa existe si psihoterapeuti de familie, atat timp cat exista o gramada de preoti, sau buni crestini precum Mr Nick, ce furnizeaza astfel de pilde catalogate ca psihoterapie. E tot psihoterapie ce ofera preotii in timpul slujbei sau spovedaniei…sau exista vreo diferenta ?

Dr Rares Ignat
psihoterapeut de cuplu-psihosexolog
5 comentarii
2
21-02-2017, ora 21:58
arianadima
Nu este medic/terapeut
arianadima
Sigur ca mai are rost sa existe si psihoterapeuti de familie.
Pe mine Mr. Nick m-a ajutat enorm de mult. Mi-am facut cont pe forum doar ca sa comunic cu el. Pildele postate de el chiar aduc un plus pe forum, nu cred ca incurca pe nimeni, eu le-am citit pe toate si le-am savurat. el nu este medic, nici psiholog, din cate stiu eu, dar a ajutat foarte multi oameni, neconditionat, este un tanar deosebit. Pe mine, cel putin, in 2013, prin e-mail, m-a ajutat mai mult decat m-au ajutat toti medicii la care am fost. Mi-a dat explicatii si mi-a oferit timp mult din timpul lui, gratis. M-am oferit sa ii dau bani, dar m-a refuzat. Chiar este un bun crestin.
Sa nu va certati cu el, va rog, nu a facut rau nimanui. In plus, este loc sub soare pentru toata lumea!
Cu drag,
ad
0
03-03-2017, ora 10:01
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pildele sunt cu adevarat bune Ariana si cred ca pot ajuta lumea. Exista insa o diferenta semnificativa intre a oferi pilde si sfaturi si a urma psihoterapia. In consecinta, cred ca e foarte utila intelepciunea populara transmisa din generatie in generatie dar in momentul in care e catalogata ca 'psihoterapie' se produce o confuzie de care nu beneficiaza nimeni.

Acest comentariu se refera strict la falsa eticheta de 'psihoterapie' ce insoteste postarile lui Nick.
Oarecum similar, credinta in cel de sus e fara indoiala ceva folositor pentru starea de bine dar nu inlocuieste beneficiile psihoterapiei, ce actioneaza la un alt nivel.

Dr Rares Ignat
psihoterapeut de cuplu-psihosexolog
0
05-09-2017, ora 02:13
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Bună dimineaţa!

arianadima,
Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, ca de altfel şi pentru susţinere, dar te rog să nu mai scrii niciodată pe forum cuvinte de laudă despre mine.
Multă sănătate!

Toate cele bune,
Mr. Nick
0
05-09-2017, ora 02:22
Medicina naturista, complementara, alternativa
Bună dimineaţa!

Dr. Rareş Ignat,
Îmi cer scuze, în principiu aveţi dreptate, nu trebuia să etichetez pildele ca fiind psihoterapie. Numai administraţia ROmedicului poate să facă unele corecţii, dacă doreşte; eu nu mai am cum.
Multă sănătate!

Toate cele bune,
Mr. Nick
0
26-09-2017, ora 14:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Trecutul e trecut…probabil ca ar fi dificil pt admin sa schimbe ceva la postarile tale anterioare.
Ma bucur insa Nick ca ai inteles mesajul…si iti multumesc ca pe viitor nu o sa mai utilizezi acelasi titlu pentru postari.
Multe din pildele postate sunt utile si cred ca e de folos sa mai postezi si altele.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul