prima vizita la medic... sarcina 5 saptamani

26-08-2010
tonitza
Nu este medic/terapeut
tonitza
buna ziua!
am 33 de ani, o intarziere de 7 zile de menstra si un test de sarcina pozitiv, deci daca am inteles bine ( sau nu...?) sunt in 5 saptamani de sarcina. Este vorba despre primul copil, foarte dorit.
as dori sa intreb un medic cand trebuie sa merg la primul control ginecologic si in ce consta acesta.
va multumesc.
3 comentarii
0
26-08-2010, ora 20:54
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dupa parerea mea nu ai chiar 5 saptamani ci doar trei saptamani.mai asteapta doua saptamani si repeta testul de sarcina...daca este tot pozitiv mergi la medicul de familie pentru a fi luata in evidenta [ consultatie, cantarire, masurare, tensiunea arteriala, inaltimea fundului uterin, eventual control vaginal digital si/sau instrumental, depinde de cabinet.]...tot atunci vei face si analizele specifice sarcinii.prima ecografie e bine sa o faci la 12 saptamani si, daca nu sunt probleme, se repeta o data trimestrial.La ginecolog, pe langa ecografie, vei fi consultata pe masa ginecologica.
0
14-09-2010, ora 23:14
elemele
Nu este medic/terapeut
elemele
respectele mele...sotia mea se afla in ipostaza de a avea un test pozitiv si o intarziere de 12 zile de menstra.inteleg ca ar fi indicat sa mai asteptam cel putin o saptamana pt a putea merge la doctor, in vederea confirmarii sarcinii.unele persoane din anturajul nostru ne recomanda sa luam acid folic.intrebarea mea este daca putem lua acest acid folic sau e recomandat sa asteptam pana la consultul medicului?//...multumesc anticipat
0
11-10-2010, ora 13:27
Lucky2
Nu este medic/terapeut
Lucky2
Buna ziua,
Am si eu o problema, de o luna nu am mai luat pastilele anticonceptionale si luna asta mi-a intarziat menstruatia aproape 10 zile. Am facut si test de sarcina si a iesit ca nu sunt insarcinata. Se poate sa imi intarzie menstruatia atat de mult din cauza ca am renuntat la pastile? Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne și simptome care necesită un consult ginecologic
  • Top 10 sfaturi oferite de ginecolog
  • Controlul ginecologic la virgine - ce trebuie să știi
  •