predispozitie la astm si adhd

12-11-2011
fratila cristina
Nu este medic/terapeut
fratila cristina
buna ziua.am un baietel de 6 ani si jumatate diagnosticat cu adhd, boala pentru care medicul ia prescris concerta 18mg.I-am facut niste analize de curand si i-a iesit o predispozitie la astm pentru care mi s-a dat sa ii administrez singulair.as vrea sa stiu dc i le pot administra concomitent.ma tem sa nu aiba vreo interactiune unul cu celalalt.mentionez ca concerta trebuie administrat unul pe zi dimineata, iar singulair-ul unul pe zi dar seara.
1 comentarii
0
13-11-2011, ora 15:57
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Da, asa se ia corect, Concerta dimineata si Singulaire seara.In articolele pe care le-am mai gasit scrie ca, in cazul terapiei simultane cu cele doua produse, se recomanda ca medicamentul pentru ADHD, Concerta, sa fie inceput cu doze mici ce se vor mari, dupa caz, treptat, urmand ca la un an de la inceputul tratamentului sa se ajunga la doza justa. Dar depinde de forma de ADHD pe care o are copilul, de reactia lui si toleranta lui la acest medicament. Trebuie sa cunosti ce efecte adverse are Concerta, sa urmaresti copilul si sa te prezinti la medic cand trebuie sau daca observi ca ceva nu e in regula.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.