Povestea branzei cu mucegai
Branza cu mucegai a aparut din intalnirea unei nevoi cu o oportunitate.
Inainte laptele ne se pasteuriza, si enteropatogenii, gen shigella, coli, e.t.c. se transmiteau la oameni si prin branzeturi, depozitate in anumite conditii in anumite locuri branzeturile mucegaiau, mucegaiurile, opresc microbii, producand antibiotice, si in timp ii elemina complet, impreuna cu toxiele acestora.
Astfel branza cu mucegai a ajuns la mare cautare, in plus mucegaiurile nobile produc si substante bioactive valoroase pentru oameni.
In vremurile noastre unii producatori pasteurizeaza si laptele destinat producerii branzei cu mucegai, branza cu mucegai este oricum un produs bacteriologic sigur.
Inainte laptele ne se pasteuriza, si enteropatogenii, gen shigella, coli, e.t.c. se transmiteau la oameni si prin branzeturi, depozitate in anumite conditii in anumite locuri branzeturile mucegaiau, mucegaiurile, opresc microbii, producand antibiotice, si in timp ii elemina complet, impreuna cu toxiele acestora.
Astfel branza cu mucegai a ajuns la mare cautare, in plus mucegaiurile nobile produc si substante bioactive valoroase pentru oameni.
In vremurile noastre unii producatori pasteurizeaza si laptele destinat producerii branzei cu mucegai, branza cu mucegai este oricum un produs bacteriologic sigur.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Voi mai beți Cola?Suntem oameni ultraprocesati
- 2Adevarul despre paine
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- 0Capcanele și fața ascunsă a industriei alimentare
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul
- 2Gâlmă pe antebrat