Povestea branzei cu mucegai

06-08-2020
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Branza cu mucegai a aparut din intalnirea unei nevoi cu o oportunitate.

Inainte laptele ne se pasteuriza, si enteropatogenii, gen shigella, coli, e.t.c. se transmiteau la oameni si prin branzeturi, depozitate in anumite conditii in anumite locuri branzeturile mucegaiau, mucegaiurile, opresc microbii, producand antibiotice, si in timp ii elemina complet, impreuna cu toxiele acestora.

Astfel branza cu mucegai a ajuns la mare cautare, in plus mucegaiurile nobile produc si substante bioactive valoroase pentru oameni.

In vremurile noastre unii producatori pasteurizeaza si laptele destinat producerii branzei cu mucegai, branza cu mucegai este oricum un produs bacteriologic sigur.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.