Pot face sport?

17-02-2021
MIRVR
Nu este medic/terapeut
MIRVR
Buna seara, acum 4 luni ma. confruntam cu tahicardie sinusala, am fost la cardiolog si mi-a dat un tratament pentru asta, mi-a luat si tensiunea si aveam 14 cu 9, mi-a spus atunci ca nu pot face sport din cauza pulsului marit.
Eu tin dieta de 1 luna si vreau neapărat sa ma apuc si de sport, problema este insa ca tensiunea e maricica in continuare, ma confrunt de ceva zile cu o cefalee si am zis sa-mi iau un tensiometru de brat sa-l am acasa.
Masurandu-mi tensiunea aveam 13 cu 8 dupa ce venisem de pe drum, puls 100 (am mers in pas alert pentru ca ma grabeam, de aia aveam pulsul maricel).
In schimb, acum am 14 cu 8 constant, si ma pune pe intrebari.
Pulsul il am 77 in repaus (luand tratament) si urmează săptămâna viitoare sa ma duc din nou la cardiolog ca sa imi spuna daca pot face activitate fizica.
Sunt puțin stresat pentru ca vreau sa fac sport, dar imi e aiurea de momentul in care imi va lua tensiunea si mi-e frica sa nu-mi dea voie sa nu fac.
Dar parerea dumneavoastră care este? As putea face sport cu valorile pe care le-am spus?
1 comentarii
0
10-05-2021, ora 03:28
360
Nu este medic/terapeut
360
da, ar trebui sa poti face. eu zic sa nu te bazezi numai pe ce iti zice dr. incearca sa faci cardio si vezi cum te simti. in functie de asta decizi cat de intens sa faci exercitiile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.