Betablocantul nu duce impreuna cu Pritorul la scaderea prea mare a tensiunii?
Buna ziua,
fac tratament pt. hipertensiune cu Pritor plus 80/12.5mg. Doresc sa stiu daca utilizarea betablocantului (avand puls 98-110)nu duce impreuna cu Pritorul la scaderea prea mare a tensiunii?
Pot sa le iau in acelasi timp?
va multumesc.
fac tratament pt. hipertensiune cu Pritor plus 80/12.5mg. Doresc sa stiu daca utilizarea betablocantului (avand puls 98-110)nu duce impreuna cu Pritorul la scaderea prea mare a tensiunii?
Pot sa le iau in acelasi timp?
va multumesc.
3 comentarii
Cat de mare este TA, cat pritor luati, ce betablocant si cat??
tensiunea 139/90 puls 78-100, 1 pritor/zi dimineata, 1 Betalok 50mg/zi..tensiunea coboara dupa pritor la 128/87, puls oricum peste 90..Multumesc..
Betablocantele scad si ele tensiunea, dar sunt date datorita pulsului, destul de mare.Ele reduc nr de batai pe minut, ajutand inima in efortul sau zilnic. Aveti posibilitatea de a fractiona pastila de betalok, luand 0, 25 dimineata si 0, 25 seara.
Sper ca tratamentul v-a fost dat de un cardiolog. Va spun asta, deoarece o tensiune de 139/90 nu este o tensiune care sa impuna imediat tratamentul cu pritor sau cu orice alt antihipertensiv.Se putea foarte bine incerca intai cu o schimbare in bine a modului de viata; mai putina sare, cafea, mancare sanatoasa si nu in ultimul rand gestionarea stresului, mai multa odihna ( stiu ca suna ideal dar chiar trebuie )
Parerea mea, incercati si o alta opinie, cereti o monitorizare a tensiunii arteriale pe 24 de ore - cu un aparat specialHOLTER- la o tensiune de 139/90 nu apelati din prima la medicamente. Faceti investigati, vedeti intai daca puteti descoperi cauza, monitorizati o vreme tensiunea luata zilnic la aceeasi ora, fara sa fi mancat sau baut cu cel puti o ora inainte. Daca aveti aparat acasa, luati-va TA la sculare, valoarea acesteia este foarte relevanta, in timpul zilei cresterile sau scadearea valorii, in anumite valori, este normala fiziologica.
Sper ca tratamentul v-a fost dat de un cardiolog. Va spun asta, deoarece o tensiune de 139/90 nu este o tensiune care sa impuna imediat tratamentul cu pritor sau cu orice alt antihipertensiv.Se putea foarte bine incerca intai cu o schimbare in bine a modului de viata; mai putina sare, cafea, mancare sanatoasa si nu in ultimul rand gestionarea stresului, mai multa odihna ( stiu ca suna ideal dar chiar trebuie )
Parerea mea, incercati si o alta opinie, cereti o monitorizare a tensiunii arteriale pe 24 de ore - cu un aparat specialHOLTER- la o tensiune de 139/90 nu apelati din prima la medicamente. Faceti investigati, vedeti intai daca puteti descoperi cauza, monitorizati o vreme tensiunea luata zilnic la aceeasi ora, fara sa fi mancat sau baut cu cel puti o ora inainte. Daca aveti aparat acasa, luati-va TA la sculare, valoarea acesteia este foarte relevanta, in timpul zilei cresterile sau scadearea valorii, in anumite valori, este normala fiziologica.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10hipertensiune
- 68va rog... cine are aceleasi simptome sa ma ajute!
- 3lokren si aspacardin - cat timp sa le iau?
- 6hipertensiune cred... in ultima perioada stau cam prost cu stresul
- 0hipertensiunea
- 0Hipertensiune
- 6Frica de a nu pati ceva grav sau efectele indelungate a consumului de alcool
- 3Este posibil ca hipertensiunea sa fie un efect la sclerozarea de cornete?
- 3Tensiune mare; fiecare data simteam ca imi explodeaza inima de emotii
- 0Hipertensiune
- 0cardiologie
- 0Spironolactona, tablete 25 mg
- 2Interpretare analize, va rog pentru sotul meu, varsta 45 ani
- 0Tratament hipertensiune
- 0Arterele renale
- 3Tensiune
- 1Tensiune mare la tineri
- 1Femeie cu probleme cardiace : tensiune crescuta
- 1Tensiune mare la 22 de ani
- 2Ars cu bricheta deasupra capului
Mai multe informații despre: Hipertensiunea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea intracraniana
- Hipertensiunea pulmonara
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: