Betablocantul nu duce impreuna cu Pritorul la scaderea prea mare a tensiunii?
Buna ziua,
fac tratament pt. hipertensiune cu Pritor plus 80/12.5mg. Doresc sa stiu daca utilizarea betablocantului (avand puls 98-110)nu duce impreuna cu Pritorul la scaderea prea mare a tensiunii?
Pot sa le iau in acelasi timp?
va multumesc.
fac tratament pt. hipertensiune cu Pritor plus 80/12.5mg. Doresc sa stiu daca utilizarea betablocantului (avand puls 98-110)nu duce impreuna cu Pritorul la scaderea prea mare a tensiunii?
Pot sa le iau in acelasi timp?
va multumesc.
3 comentarii
Cat de mare este TA, cat pritor luati, ce betablocant si cat??
tensiunea 139/90 puls 78-100, 1 pritor/zi dimineata, 1 Betalok 50mg/zi..tensiunea coboara dupa pritor la 128/87, puls oricum peste 90..Multumesc..
Betablocantele scad si ele tensiunea, dar sunt date datorita pulsului, destul de mare.Ele reduc nr de batai pe minut, ajutand inima in efortul sau zilnic. Aveti posibilitatea de a fractiona pastila de betalok, luand 0, 25 dimineata si 0, 25 seara.
Sper ca tratamentul v-a fost dat de un cardiolog. Va spun asta, deoarece o tensiune de 139/90 nu este o tensiune care sa impuna imediat tratamentul cu pritor sau cu orice alt antihipertensiv.Se putea foarte bine incerca intai cu o schimbare in bine a modului de viata; mai putina sare, cafea, mancare sanatoasa si nu in ultimul rand gestionarea stresului, mai multa odihna ( stiu ca suna ideal dar chiar trebuie )
Parerea mea, incercati si o alta opinie, cereti o monitorizare a tensiunii arteriale pe 24 de ore - cu un aparat specialHOLTER- la o tensiune de 139/90 nu apelati din prima la medicamente. Faceti investigati, vedeti intai daca puteti descoperi cauza, monitorizati o vreme tensiunea luata zilnic la aceeasi ora, fara sa fi mancat sau baut cu cel puti o ora inainte. Daca aveti aparat acasa, luati-va TA la sculare, valoarea acesteia este foarte relevanta, in timpul zilei cresterile sau scadearea valorii, in anumite valori, este normala fiziologica.
Sper ca tratamentul v-a fost dat de un cardiolog. Va spun asta, deoarece o tensiune de 139/90 nu este o tensiune care sa impuna imediat tratamentul cu pritor sau cu orice alt antihipertensiv.Se putea foarte bine incerca intai cu o schimbare in bine a modului de viata; mai putina sare, cafea, mancare sanatoasa si nu in ultimul rand gestionarea stresului, mai multa odihna ( stiu ca suna ideal dar chiar trebuie )
Parerea mea, incercati si o alta opinie, cereti o monitorizare a tensiunii arteriale pe 24 de ore - cu un aparat specialHOLTER- la o tensiune de 139/90 nu apelati din prima la medicamente. Faceti investigati, vedeti intai daca puteti descoperi cauza, monitorizati o vreme tensiunea luata zilnic la aceeasi ora, fara sa fi mancat sau baut cu cel puti o ora inainte. Daca aveti aparat acasa, luati-va TA la sculare, valoarea acesteia este foarte relevanta, in timpul zilei cresterile sau scadearea valorii, in anumite valori, este normala fiziologica.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10hipertensiune
- 5Am 56 de ani sufar de hipertensiune de aprox 20 ani
- 18nebunie, tulburari neurovegetative sau ce sa fie?
- 53Problema - tensiune mare - transpiratii reci - frisoane
- 10Tratament hipertensiune
- 5hipertensiune in sarcina
- 3Se poate face abces la o masea din cauza hipertensiunii?
- 2Ajutor -tensiune mare in perioada sarcinii -diagnostic Pre-Eclamsie
- 8Hipertensiune sau altă cauză ?
- 0Hipertensiune
- 1Hipertensiune secundara renala
- 2Tensiune si puls marit
- 1Am tensiunea crescuta
- 0Tensiune arteriala 24 cu 22
- 2De ce cea distolica este așa mare cand mă mișc(90), iar când stau e 70-75?
- 0Tensiune arterială sistolică mare
- 0Tensiune ridicata, puls scazut
- 0Tratament cu Acutil la o persoana cu diabet si hipertensiune
- 3Tensiune mare, tratamentul nu are efect
Mai multe informații despre: Hipertensiunea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea intracraniana
- Hipertensiunea pulmonara
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: