Posibile probleme cardiologice ?
Buna ziua,
Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator.
In urma cu aproape 3 ani aveam pusee de tahicardie si tensiune (cele mai extreme au fost puls 150 si tensiune 19). Eu sunt mai panicos, dar nu mi se pareau normale aceste pusee.
Dupa cateva vizite la urgente, si investigatii amanuntite (inclusiv angiografie) mi s-a prescris bisoprolol 3.75mg.
Mi-am facut si in tara diverse analize si nu se evidentia nimic...eram extrem de confuz.
2 ani de zile am fost ok (mici probleme probabil de la reactii adverse de la bisoprolol).
Recent, la o vizita la medicul de familie in care ma plangeam de oboseala accentuata, mi s-a zis sa las prostiile si sa opresc bisoprolol (care intre timp l-am scazut la 1.25 mg) fara alt inlocuitor zicandu-mi ca analizele recente de acum 6-7 luni sunt ok.
Primele 2 zile fara bisoprolol a fost ok, in a -3-a pulsul in repaos 100, in a 4-a zi 125-130 in medie cu pusee de 140. Ma simteam ca si cum am perfuzii cu redbull, imi venea sa fug pe campii sau sa merg in club. Eram extrem de agitat.
Doctorul de familie mi-a zis sa ma gandesc de 5 ori inainte sa mai merg la urgente avand in vedere istoricul si ca analizele recente sunt ok, asa ca am stat cuminte acasa cu puls in medie de 130.
Dupa o noua discutie cu doctorul de familie mi s-a recomandat sa reiau bisoprolol si sa facem un review in 2 sapt sa vedem cum mai sunt. Acum cateva luni ii sugeram ca poate am avut tahicardie in urma cu 2 ani de la probleme cu glandele adrenale / suprarenale si mi-a zis ca sunt extrem de rare cazurile si nu crede.
Ma puteti ajuta cu o parere / sfat ?
Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator.
In urma cu aproape 3 ani aveam pusee de tahicardie si tensiune (cele mai extreme au fost puls 150 si tensiune 19). Eu sunt mai panicos, dar nu mi se pareau normale aceste pusee.
Dupa cateva vizite la urgente, si investigatii amanuntite (inclusiv angiografie) mi s-a prescris bisoprolol 3.75mg.
Mi-am facut si in tara diverse analize si nu se evidentia nimic...eram extrem de confuz.
2 ani de zile am fost ok (mici probleme probabil de la reactii adverse de la bisoprolol).
Recent, la o vizita la medicul de familie in care ma plangeam de oboseala accentuata, mi s-a zis sa las prostiile si sa opresc bisoprolol (care intre timp l-am scazut la 1.25 mg) fara alt inlocuitor zicandu-mi ca analizele recente de acum 6-7 luni sunt ok.
Primele 2 zile fara bisoprolol a fost ok, in a -3-a pulsul in repaos 100, in a 4-a zi 125-130 in medie cu pusee de 140. Ma simteam ca si cum am perfuzii cu redbull, imi venea sa fug pe campii sau sa merg in club. Eram extrem de agitat.
Doctorul de familie mi-a zis sa ma gandesc de 5 ori inainte sa mai merg la urgente avand in vedere istoricul si ca analizele recente sunt ok, asa ca am stat cuminte acasa cu puls in medie de 130.
Dupa o noua discutie cu doctorul de familie mi s-a recomandat sa reiau bisoprolol si sa facem un review in 2 sapt sa vedem cum mai sunt. Acum cateva luni ii sugeram ca poate am avut tahicardie in urma cu 2 ani de la probleme cu glandele adrenale / suprarenale si mi-a zis ca sunt extrem de rare cazurile si nu crede.
Ma puteti ajuta cu o parere / sfat ?
4 comentarii
Buna ziua ! Nu ati specificat cine va recomandata medicamentul ? Bisoprolol este un medicament care se foloseste in bolile cardiovasculare. Dumnevoastra va stiti sa aveti o asemenea boala ? Intr-adevar aveti probleme cu tensiunea din cate am vazut. Tahicardia este o tulburare de ritm nu o boala cardiovasculara. Eu spun sa efectuati un control la un medic cardiolog. Multa sanatate !
Multumesc de raspuns.
Astept sa ma vada un cardiolog, sunt suspect ca as avea probleme cu nod-ul sinusal (care controleaza pulsul)...nu prevad un diagnostic clar prea curand. Intre timp am fost sfatuit sa iau in continuare bisoprolol pana termin investigatiile.
Intre timp am facut analize la hormoni si unii sunt out of range (estrogenul mic, prolactina mare)
Astept sa ma vada un cardiolog, sunt suspect ca as avea probleme cu nod-ul sinusal (care controleaza pulsul)...nu prevad un diagnostic clar prea curand. Intre timp am fost sfatuit sa iau in continuare bisoprolol pana termin investigatiile.
Intre timp am facut analize la hormoni si unii sunt out of range (estrogenul mic, prolactina mare)
Bună ziua Andy ai putea sa îmi spui te rog cum te mai simți ai mers la cardiolog ce tia spus sunt disperata și eu. Am făcut analize la sânge ekg vreo 4 ekg de efort holter ekg analize tiroida analize pancreas am 2 eco dopller carotida 3 eco cardiograme radiografie plamani rmn cerebral. Toate dar absolut toate bune au ieșit bine sau cel puțin asa miau spus 2 cardiologi 2 neurologi și medicul de familie. Acum sa spun și ce simptome am sper din inima sa vadă un medic acest mesaj.dureri în zona inimi care se muta mai sus sau mai jos dar cel mai mult este chiar în dreptul inimi dureri de mana stânga uneori dar nu foarte tare presiune pe gat in zona arterei carotida și in tâmplă stânga dureri de cap pe partea stanga uneori cu tot cu fata alteori doar în zona Arnold și cel mai tare ma deranjează palpitațiile sau tahicardie sau ce o fi cert este ca tensiunea nu depășește niciodată 12 cu 8 în schimb bătăile inimi sunt și 130 uneori cel mai tare ma sperie ca îmi simt inima cum bate aproape tot timpul și uneori o ia razna mie și frica sa îmi iau tensiunea când bate tare medicul de familie mia recomandat la nevoie jumătate de concor de 5 mg.in schimb cardiologi au spus ca nu am nevoie de concor sa iau extraveral și calmante ca am atac de panica. Ajutorrr va rog frumos am nevoie de un sfat ce sa mai fac.
Pe mine m-a ajutat mult bisoprolol, in Romania se vinde sub numele de concor. de asemenea pentru dureri doctorul de familie mi-a dat pastile pentru dureri de nervi si au mai ajutat.
Dupa o discutie cu un cardiolog mi-a zis ca in cazul meu nu crede ca e anxietate pentru ca am puls de 120-130 permanent daca nu iau bisoprolol. Anxietatea sau atacul de panica dureaza 1-2 ore pentru ca nu are corpul uman adrenalina pentru mai mult de atat.
Am auzit ca simptome ciudate mai sunt de la probleme cu hormonii, in special cu glanda pituitara.
Sanatate !
Dupa o discutie cu un cardiolog mi-a zis ca in cazul meu nu crede ca e anxietate pentru ca am puls de 120-130 permanent daca nu iau bisoprolol. Anxietatea sau atacul de panica dureaza 1-2 ore pentru ca nu are corpul uman adrenalina pentru mai mult de atat.
Am auzit ca simptome ciudate mai sunt de la probleme cu hormonii, in special cu glanda pituitara.
Sanatate !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4hipertensiune si colesterol marit
- 3adolescent si HTA oscilant
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 5tensiunea mare, ameteli si uneori dureri de tample
- 10Tratament hipertensiune
- 5Tratament naturist pentru hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala si...
- 3Hipertensiune arteriala
- 1hipertensiune si tahicardie
- 0cardiologie
- 0Tratament hipertensiune
- 3Tensiune 200 f.mare.
- 0Tensiune arteriala 24 cu 22
- 0Hipertensiune
- 0Hipertensivii pot zbura cu avionul?
- 1Tensiune, puls mare
- 7Valori glicemie!
- 1Sora mea are probleme de sanatate si nu se stie de la ce, va rog sa ma ajutati!
- 1Palpitatii
Mai multe informații despre: Hipertensiunea arteriala (HTA) Hipertensiunea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea intracraniana
- Hipertensiunea pulmonara
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Hipertensiunea arterială secundară de cauză endocrină
- Hipertensiunea arterială la gravidă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: