Hipertensiune arteriala
Buna ziua! Numele meu este Paul Calugar si am 20 de ani.De ceva timp am depistat o usoara crestere a tensiunii arteriale. 140-90 150-95(la mana dreapta) 125-85(la mana stanga).Imi masor tensiunea cam de 2 3 ori pe saptamana si valorile oscileaza intre aceste valori.(nu folosesc un aparat electronic)
Sunt putin confuz in legatura cu diferenta tensiunii dintre mana stanga si mana dreapta.
Nu am fost inca la medic.Prietena mea este studenta anul 6 la medicina si imi tot spune ca e pe baza de stres dar o vad si pe ea putin confuza cand o intreb de aceasta diferenta.
Multumesc!!!
Sunt putin confuz in legatura cu diferenta tensiunii dintre mana stanga si mana dreapta.
Nu am fost inca la medic.Prietena mea este studenta anul 6 la medicina si imi tot spune ca e pe baza de stres dar o vad si pe ea putin confuza cand o intreb de aceasta diferenta.
Multumesc!!!
2 comentarii
Valorile tensionale difera de cele mai multe ori de la o mana la alta, daca tensiunea e luata in picioare sau stand jos, daca e luata dimineata, la pranz, seara sau noaptea, daca am mancat sau nu etc. etc...e mereu influentata de numerosi factori interni si externi.dar diferentele nu sunt semnificative.Dupa cum stii, nici distanta brat drept-inima, brat stang-inima nu este aceeasi.cand apar asemenea valori diferite la un brat si la celalalt, se ia in considerare valoarea mai mare.Fii atent ce mananci, tine sub control greutatea, nu fuma.fa si cateva analize sanguine si prezinta-te cu ele la medicul e familie pentru indrumari. La varsta ta nu ar trebui sa ai TAD 90 sau peste.
eu am 23 ani, sufar de hipertensiune de 6 luni.140/80;150/80. in urma unui infarct de miocard al tatalui, probabil am suferit cateva atacuri de panica. e posibil ca acestea sa fie cauza hipertensiunii mele? la un moment dat stateam cu frica sa nu fac si eu infarct. la cardiolog totul a iesit in regula, analizele la fel. dupa un timp, tata se simte bine, eu m-am calmat iar tensiunea mea totusi nu revine la normal. intre timp m-am si angajat, a crescut si stresul si fac ture si noaptea. acum caridologul mi-a recomandat 1/2 pastila Nebilet dimineata, eu totusi as incerca un medic homeopat. ce imi recomandati?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 8buna seara! am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra.
- 7va implor ajutati-ma: imi creste tensiunea arteriala brusc zilnic
- 3hipertensiune arteriala + eruptii cutanate (expunere solara)
- 4recomandare coronarografie-
- 5tensiune mare la 35 de ani
- 5m-am trezit ca partea stanga a fetei amortita si presiune asociata cu durere la ochiul stang
- 1hipertensiune in tratament
- 2Am aritmie si am avut si tensiune mare. Ce tratament ar trebui sa iau?
- 4Tensiunea mare... credeti ca este corect tratamentul?
- 0Stenoza Renala
- 0tratamentul antihipertensiv
- 1Hipertensiune arteriala?!
- 0Spironolactona, tablete 25 mg
- 0Rog opinii
- 0Tratament
- 1Tensiune mare la tineri
- 1Hipertensiune arteriala
- 2Pot face sport?
Mai multe informații despre: Hipertensiunea arteriala (HTA)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Hipertensiunea arterială secundară de cauză endocrină
- Hipertensiunea arterială la gravidă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: