Posibil afectiuni osoase?

03-03-2015
suflet trist10
Nu este medic/terapeut
suflet trist10
Buna ziua,

In urma cu vreo 13-14 ani am avut un accident rutier, in urma caruia am suferit o entorsa la glezna piciorului drept (cu umflatura) si mi-au aparut intre timp troznituri la incheietura gleznei.
Mentionez ca am varsta de 34 de ani, 1.62, 58-59 kg si recent am inceput sa urmez programe de aerobic, mai putin sau mai mult solicitante (pilates, zumba, stretching, taebo).
Mi s-a intamplat sa intarzai la orele de stretching si de taebo si in felul acesta sa fiu nevoita sa sar peste incalzire.
De vreo saptamana, au inceput sa-mi trozneasca incheturile de la gat, coloana, maini si picioare...si sa ma doara mainile.
Va rog frumos sa imi spuneti despre ce este vorba in cazul meu.
Totodata, as dori sa aflu ce analize se pot face fara radiatii si analize de sange pentru depistarea posibilelor afectiuni osoase.

Va multumesc
9 comentarii
0
03-03-2015, ora 21:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu este vorba despre "afectiuni osoase".
Pur si simplu organismul D-voastra este supra-solicitat si "protesteaza".
Atitudinea se urmat este evidenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-03-2015, ora 10:15
trabant
Nu este medic/terapeut
trabant
Am o criza de lombosciatica de mai mult de o luna care se manifesta prin limitarea dureroasa a miscarilor coloanei (la rasuciri, aplecari, etc.), dureri lombare (mai ales in dreapta), inghinale si in zona superioara a fesei.La RMN mi-au iesit discuri L5 si L4 deshidratate, cu minime protruzii, faqra efect compresiv sau hernii.La radiografia facuta in ortostatism mi-a iesit spondilolistezis gradul 1 (3 milimetri) L5 S1 cu pensarea spatiului intervertebral si a gaurii de conjugare, inceput de osteofite si modificari discartrozice.Medicul de recuperare la care am fost mi-a dat calmante, miorelaxante, 10 sedinte de fizioterapie (pe care le-am si terminat), un corset lombar pe care il port si mi-a zis ca nu e mare lucru, sa ma menajez vreo 3 luni, criza va trece si nu e de operat.A trecut peste o luna, nu ma simt bine, durerile continua, calmantele nu-si fac efectul, am stat si la repaus acasa (o saptamana cu concediu medical), dar nu vad absolut nici-o ameliorare.Medicul de familie mi-a zis acelasi lucru, sa am rabdare.Mentionez ca durerea nu coboara pe picior.Spuneti-mi si mie ce sa fac, criza nu mai trece si ce poate sa ma doara atat de rau (si atat de mult timp) daca spondilolistezisul e asa mic si nu e nici-o herniere ?
0
06-03-2015, ora 19:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu aveti mare lucru de facut, in afara de a evita eforturile fizice.
Din experienta mea personala ca pacient, o astfel de croza poate dura chiar si 2-3 luni.
Bucurati-va ca nu exista o leziune neurologica manifesta (parestezie, paralizie), care sa necesite interventie chirurgicala.
Dupa "epuizarea" crizei se impune obligatoriu kineto-terapie (gimnastica medicala adaptata coloanei lombare) timp de ani, chiar zeci de ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-03-2015, ora 14:37
trabant
Nu este medic/terapeut
trabant
Spondilolistezisul acesta evolueaza in timp ? Eu eram un tip foarte activ fizic, in caz ca ma receuperez (adica dupa vreo 3-6 luni cu kinetoterapie si tot restul), pot sa mai urc pe munte, sa fac jogging si sala ? Sau spondilolistezisul poate avansa ?
0
08-03-2015, ora 17:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Raspunsul depinde de originea si gravitatea spondilo-listezis-ului.
Pentru aceasta, trebuie sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
09-03-2015, ora 09:04
trabant
Nu este medic/terapeut
trabant
Mie mi-a iesit acum 9 ani la o criza acuta de lombosciatica (dar mai usoara ca asta)la un tomograf hernie de disc transligamentara mediana L4-L5 si prolaps discal L2--L3 si L3-L4.Culmea e ca la RMN-ul de acum, herniile s-au retras (mai sunt doar minime protruzii si discuri deshidratate), a aparut spondilolistezisul asta de 3 milimetri (sau era si acum 9 ani, dar nu mi-a facut nimeni radiografie in picioare), dar eu ma simt mai rau !!
Am facut recuperare cu kinetoterapie si bai cu proceduri (masaj cu namol, bazin de sulf, proceduri electrice, etc.) in fiecare an si m-am simtit mai bine.E drept, n-am mai facut bai de vreo 2 ani.Ar trebui sa ma vada si un medic neurochirurg, reumatolog sau ortoped ? Ma puteti indruma la cineva ?
0
09-03-2015, ora 12:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Numai neurochirurgul se ocupa de hernia de disc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
25-03-2015, ora 20:27
ioana stamate
Nu este medic/terapeut
ioana stamate
Buna seara, am un baietel in varsta de 1 an si 9 luni la care am observat, de aproximativ 1 luna, ca piciorusul stang, de la genunchi spre laba piciorului este mai curbat decat membrul drept. De cand a inceput sa umble, de la 11 luni a mers mai cracanel, insa nu mi-am facut griji stiind ca se va corecta in timp. Doar ca acum, desi merge la fel de cracanat( in forma de o) se vede clar ca piciorusul stang, de la genunchi in jos e mai curbat decat dreptul. Am fost la medic ortoped pediatru, diagnosticul primit fiind de deformatie congenitala de valgus ale piciorului. Am facut radiografia membrelor si rezultatul e arcuri cervico obturatorii aparent continui bilateral. Nucleii cefalici de marime egala.unghiul de inclinatie al cetabului normal. Mi s-a recomandat gimnastica medicala, marirea dozei de vigantol si osteocare 5 ml dimineata si seara. As dori, va rog sa imi scrieti si dumneavoastra opinia medicala, imi este frica sa nu se deformeze piciorusul mai tare si sa aiba dificultati la mers. Mentionez ca uneori paseste cu laba piciorului stang inspre interior.
Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra.
0
25-03-2015, ora 21:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din cele descrise de D-voastra, fara sa fi consultat pacientul, putem banui ca este o problema a gambei si a genunchiului (valgus sau varus).
Nu piciorul este de vina, ci segmentul de membru de mai sus (gamba si/sau genunchiul).
Piciorul se adapteaza necesitatilor de echilibru si de miscare, adoptand o pozitie compensatorie de valgus sau varus.
Prin urmare, nu are nici o logica sa va adresati piciorului, ci trebuie sa urmariti cauza problemei, care se afla la nivelul genunchiului sau gambei.
Un ortoped pediatru experimentat va reusi sa va explice acest fenomen.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mergi cu taxiul? Află de ce galben e mai sigur.
  •