Polipi nazali la Bebeluș?!

01-02-2022
Magdalen
Nu este medic/terapeut
Magdalen
Buna seara! Va rog sa ma anuntați cu un sfat sau o recomandare. Am un Bebeluș de 10 luni, din vara, de la 4 luni a inceput sa sforăie, dupa prima raceala la 8 luni parca totul s a agravat. Noaptea respira aproape doar pe gura, cand bea biberonul curge pe langa gurița, ziua e cu gura deschisa, Are somnul intrerupt si am impresia ca nu se odihneste. Cateodata se opreste din respirat, ( ca si la apnee, preț de 3-4 secunde si se trezeste speriat) ma îngrijorează, medicul mi a spus ca nu s polipi., si ca e posibil din cauza ca e aerul uscat in casa. Într-adevăr pare sa fie o idee mai bine cand folosesc umidifcatorul dar respiratul pe gura persista. Am incercat tot ce se poate, picaturi, apa de mare, ser efedrinat. Nici un rezultat. Este posibil sa fie polipi? Sunt operabili la aceasta varsta? Exista tratament ca sa nu maintre inflamati si copilul sa poata respira normal ?
Va multumesc pentru eventualele răspunsuri.
13 comentarii
0
01-02-2022, ora 08:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. degeaba incercati toate tratamentele Locale posibilile.. daca nu ati inteles cauza problemelor
2 una din cauzele unui nas infundat la copil este temperatura prea mare din camera copilului ( normal la somn 19..20 grade)
3 alta cauza de ce cresc polipii la copii este Intolertanta la laptele de vaca si tot ce contine lapte de vaca
4 alta cauza de ce se maresc polipii este o Alimentatie Gresita la somn sau noaptea.. Unii copii Regurgiteaza in somn..si acidul gastric cand urca arde tot.. laringe, faringe pana sus in sptele nasului. asa ca asazisele.racelile frecvente. usoara garuseala, tusea, nas infundat.. se datoreaza alimentatie incorecte.si Refluxului gastro eosfagian
0
01-02-2022, ora 23:36
Magdalen
Nu este medic/terapeut
Magdalen
Multumesc pentru raspuns. Am redus temperatura, într-adevăr, nu era 19-20 era mult peste. Multumesc pentru sfat!
Noaptea bea lapte praf. Odata cand adoarme, apoi din 4 in 4 ore. Peste zi nu bea. In ce privește Alimentația am incercat sa am grija si sa ii dau alimente conform vârstei lui. ultima masa o are la ora 18 si adoarme la 22. Cu biberon. Nu are alergii.
Credeți ca ar fi o idee buna sa renunțe treptat la biberoanele de peste noapte ? Sa ramana doar la cel de la adormire ?
Polipii pot apărea pa vârste asa mici ?
Va multumesc inca odata!!
1
02-02-2022, ora 06:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
O Da.. Laptele pe noapte este o gresala
Laptele este Aliment.
Tractul digestiv noaptea doarme. Nu digera mâncarea. Defapt copilul e de hidratat. Dorește apa. De asta se trezeste
În mod normal copilul trebuie sa doarmă noaptea fără sa se trezească
Cina trebuie sa fie consistenta. Cu 2 ore înainte de culcare
Nu se mai da nimic dulce dupa cina
Doar apa calduta sau un ceai slab de musetel
0
06-03-2023, ora 00:28
Magdalen
Nu este medic/terapeut
Magdalen
Buna ziua, Domnule Doctor. Revin aici cu o alta intrebare. In urma unor controale la medic ORL s a dovedit ca cel mic are polipii inflamați, si de asemenea si amigalitele. Dupa 4 saptamani de tratament cu un spray cu cotrizon, au inceput sa se vada innbubatatiri in respiratia si somnul celui mic(2 ani). Însă, acum este racit, plus Erupția unor masele de da dureri de cap. Respiratia lui grea a revenit odata cu raceala, într-adevăr, a avut multe mucozități, in exces as spune- pana acum de fiecare data cand a fost racit nu avea deloc mucozitati. Am incercat sa i ușurez respiratia pe timpul răcelii cu aerosoli cu ser, si apoi picaturi, n am oprit nici tratamentul cu spray pt polipi(avem tratament pana in Aprilie ). Întrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca polipii sa fie din nou inflamați si amigdalitele sa creasca si mai mult la o simpla raceala ? Are momente de apnee si din cauza respirației greoaie, uneori abia reușește sa manance. Evita Bucățile mari de mancare. Nu stiu cum imi pot ajuta copilul. Am impresia ca nu se mai termina odata, sa poata sa respire normal. Operatia este singura solutie ??
Va multumesc anticipat.
0
06-03-2023, ora 07:22
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Da. După orice raceala se inflamează tot. Cornete nazale. Polipii. Faringele. Amigdalele
Dar.. Calm se tratează raceala
După încă 2..3 saptamani se tratează amigdalele și polipii
Dar.. Esențial este Alimentația corecta
0
03-12-2023, ora 11:48
Magdalen
Nu este medic/terapeut
Magdalen
Așa este, după fiecare răceală, abia din a 3-4saptamana polipii se retrag suficient cât să i permită din nou o respirație bună.

Vin astăzi cu o nouă problemă pt noi, dacă puteți să ne dați un sfat. Copilul (2, 7 ani) de ieri are urechea puțin roșie interior, și canalul auditiv prezintă o ușoară umflătură, nu prezintă febră sau scurgeri din ureche, îl doare doar la atingere sau curățare. Poate fi otită externă ? -în urmă cu două zile a a jucat în zăpadă și posibil să fi ajuns puțină zăpadă în ureche. Noaptea doarme normal, fără semne de durere.
Precizez ca până acum nu a avut niciodată otită.
Ar fi ok dacă am administra nurofen pt inflamare, sau este posibil să treacă de la sine ? Îl supraveghez, dar m-ar liniștii un sfat. Vă mulțumesc anticipat!
0
30-01-2024, ora 04:48
CryOly
Nu este medic/terapeut
CryOly
Buna dimineata, am un bebe de 9 luni cu care tot am probleme cu raceli dese. Acum are polipii inflamati si amigdalele si sforaie se infunda i se opreste respiratia. Am fost la medic ne-a prescris un tratament dar nici o imbunatatire. I-am facut analize bebelusului si se pare ca are bacteria haemofilus influenzae. Intrebarea mea este scapam de polipii inflamati dupa tratament cu antibiotice impotriva acestei bacterii? Multumesc.
0
30-01-2024, ora 12:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
se scapa de polipii mariti..si de amigdalele marite
doar daca intelegeti ca si polipii si amigdalele fac parte din sistemul limfatic.. cu cauza si originea inflamatiei pe INTESTIN
1 se exclude complet laptele de vaca si to ce contine lapte praf de vaca
2 nu se hraneste copilul seara tarziu..cu nimimc care sa produca regurgitare in somn
3 tratament la Pediatrie pentru inflamatia gastro-intestinala
0
30-01-2024, ora 13:14
CryOly
Nu este medic/terapeut
CryOly
Buna ziua, bebe este alaptat exclusiv, lapte de vaca nu consum nici eu nici bebe, este suspecta aplv.
Multumesc pentru raspunsuri.
0
30-01-2024, ora 15:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Exclusiv la san
Pana la 6 luni
Duoa inceoe Diversificarea..
Mama a consumat alimente gen. Citrice
Oțet. Lamai. Usturoi??
0
30-01-2024, ora 16:03
CryOly
Nu este medic/terapeut
CryOly
Da exclusiv san pana la 6 luni. Eu am consumat citrice si usturoi.
0
30-01-2024, ora 16:05
CryOly
Nu este medic/terapeut
CryOly
Da exclusiv san pana la 6 luni, de la 6 luni si jumatate am inceput diversificarea. Eu am consumat citrice, lamai si usturoi. Bebe ia probiotice omnibiotic panda de la doua luni.
0
30-01-2024, ora 17:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Cred ca alimentele consumate de Dvs
Au produs o inflamația gastrica copikului
Renunțați total
La citruce. Lamai. Oțet. Usturoi
Cât mai alaptati
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  •