Poliartrita reumatoida

1708 comentarii 1 2 ..... 121314 ..... 56 57 Înainte ›
0
15-08-2010, ora 21:15
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
buna ziua ! intradevar comprimate nu se gasesc in romania, se gaseste mtx doar fiole si asta se gaseste destul de rar.
0
16-08-2010, ora 09:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu credeti ca ar trebui sa facem ceva, sa nu mai fiti obligati sa cumparati comprimatele din strainatate??
Este incredibil cum, intr-o economie libera de piata, sa nu se gaseasca un produs de care au nevoie 200.000 oameni din Romania.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-08-2010, ora 12:56
aurora.pavel
Nu este medic/terapeut
aurora.pavel
Buna ziua!
Methotrexat pastile eu le cumpar din Ungaria deoarece tatal meu bolnav de poliartrita reumatoida stadiul IV nu are voie sa faca injectii cu methotrexat pentru ca ia trombostop, ar fi foarte bine daca s-ar gasi si la noi mai ales ca acum scrie prin ziare ca bolnavi de poliartrita nu o sa mai beneficieze de medicamente compensate. O cutie cu Arava costa 300 lei pe cind Methotrexat din Ungaria 100 pastile costa 35 lei..
Multa sanatate tuturor celor bolnavi de poliartrita.
0
16-08-2010, ora 23:49
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este, intr-adevar, inimaginabil!!!
Am cautat toata ziua in farmacii Methotrexat. Peste tot mi s-a spus ca nu se mai importa.dar totusi exista peste 200.000 pacienti cu poliartrita, leucemii sau alte boli imunitare care necesita acest medicament.
Este incredibil cum nici un reumatolog, pana acum, nu a tras un semnal de alarma asupra imposibilitatii tratarii a 200.000 pacienti cu medicamentul cel mai important...si cel mai ieftin!!!!!
Eu sunt hotarat sa initiez o actiune ampla, la toate forurile diriguitoare: Minister, Casa de Asigurari, Comisia nationala a Medicamentului si, de nu, la prima raspunzatoare, Comisia de Reumatologie a Ministerului Sanatatii si cea a Colegiului Medicilor.
Am insa nevoie de sprijinul minimal al catorva pacienti. Credeti ca s-ar oferi cineva sa ma ajute???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-08-2010, ora 18:47
Mihs
Nu este medic/terapeut
Mihs
Da eu sunt de acord si va sustin, doar sa stim ce trebuie sa facem. Ne bucuram ca cineva totusi vrea sa ia o initiativa
0
17-08-2010, ora 20:34
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Voi avea o initiativa concreta, dand in judecata forurile competente: Minister, CNAS, Comisia Nationala a Medicamentului, Comisia de Reumatologie etc etc.
Am nevoie insa de sprijinul cator mai multi pacienti.
Astept raspunsurile D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-08-2010, ora 10:12
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
Buna ziua! Si eu sunt de acord sa va acord tot sprijinul in initiativa d-voastra.As avea o rugaminte daca se poate sa ne spune-ti d-voastra in calitate de medic ce stiti despre zvonurile care se aud, precum ca de la 1 septembrie nu se vor mai acorda retete gratuite si compensate pacientilor cu boli cronice. Precizez ca eu am intrebat la C A S galati si mi s-a zis ca si ei au auzit aceleasi zvonuri de la nivel inalt dar nu se stie nimic concret. Astept sa ne spune-ti cum putem sa va ajutam in initiativa d-voastra. O zi buna va doresc!
0
18-08-2010, ora 10:15
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu cred ca zvonul poate fi adevarat, ar insemna o explozie sociala!!!
Va voi tine la curent asupra demersurilor mele pentru medicamente. In aceeasi situatie se afla pacienti bolnavi de leucemie, care nu au acces la medicamente banale, esentiale supravietuirii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-08-2010, ora 19:22
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
dragii mei.de aproape o ora stau si citesc commenturile de pe acest subiect si am ajunsn la o sngura concluzie foarte simpla.cand vine vorba de bolile de oase degenerative nu e ok sa te informezi de pe forumuri.aceasta boala pe care o am si eu de a 17 ani (acum am 24) se manifesta foarte diferit la fiecare...NU VA LUATI DUPA NIMENI DE PE FORUM!!!!daca nu va e bine cu ce va da doctorul asta e! nu suntem dumnezei.la unii le e bine cu naturiste la altii nu...mie mie foarte bine doar cu o multivitamina si un ulei de peste de 1000mg...acum vreau sa ma iau si Gheara dracului si totul o sa fie ok...de 7 ani am boala asta si numai o articulatie mi-e afectata...nu am vrut sa accpet nici un tratament medicamentos pentru ca orice medicament puternic are un efect bun si alte 15 rele mai ales in cazul acestei boli iar asta mi-ai confirmat d-voastra prin comm lasate...deci Dumnezeu cu mila...rugati-va la dumnezeu si nu disperati noi suntem pe pamant sa ne pregatim pentru viata de dupa moarte!incercati sa o traiti frumos si cu dureri :) sanatate multa!!!!
0
18-08-2010, ora 19:24
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
si aveti grija ce mancati...este crucial rolul legumelor si fructelor...a semintelor si a nucilor...nu mancati carne rosie si paine...mancati mult peste si verdeturi!!!!fara cafea tigari alcool sare si mult zahar!!!
0
18-08-2010, ora 22:23
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Daca ati citit raspunsurile de pe acest topic, cred ca ati inteles esentialul: este capital diagnosticul precoce al poliartritei reumatoide si tratamentul de fond (de tip methotrexat, leflunamida sau agenti biologici). Nu neg aciunea pozitiva a unor tratament "naturiste", insa acestea nu pot inlocui tratamentul de fond, in lipsa caruia distructiile articulare sunt rapide, masive si ireversibile.
Prin urmare, tratamentele "naturiste" nu pot fi opozabile tratamentului de fond, ci in cel mai bun caz pot constitui un adjuvant uneori util.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-08-2010, ora 13:36
A.TONI
Nu este medic/terapeut
A.TONI
Buna ziua, d-le doctor !

Si eu o sa va sprijin in actiunea pe care doriti sa o initiati.
0
21-08-2010, ora 12:42
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
In urmatoarea perioada voi pregati documentatia juridica necesara.
Va tin la curent cand voi avea nevoie de sprijinul D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-08-2010, ora 15:37
Mdmircea
Nu este medic/terapeut
Mdmircea
Buna Ziua.
Asemeni D-lui A.Toni si sotia mea sufera PR. Are boala de 7 ani si urmeaza un tratament cu: MTX, Predninson, Omez (sau acid folic), vitamina.
Intrebarea mea, adresata d-lui dr. Marius Uscatu, este: Poate urma acest tratament in paralel cu tratamentul de fond?
As aprecia f. mult un raspuns, multumesc.
0
21-08-2010, ora 15:50
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tratamentul de fond este reprezentat tocmai de MTX (singurul care poate tine sub control evolutia maladiei), restul fiind antiinflamatorii (prednison), gastro-si hepato-protectoare.
Eu personal, fara a fi totusi reumatolog, sunt total impotriva tratamentului cu Prednison, care are nenumarate efecte secundare grave.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-08-2010, ora 21:12
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Eu nu numai ca nu sunt reumatolog, dar zice-se ca as fi si schizofrenic (acum recuperat), adica ceva mai rupt de realitate, scartz !
Insa sunt tare curios, daca dr care a prescris GLUCORTICOIZI, printre altele crescand rezistenta la insulina, scazand imunitatea, a subliniat si rolul ESENTIAL al raportului omega 6 si 3?
Respectiv un aport decent de EPA si DHA, avand in primul rand si efectul antiinflamator urmarit, SCAZAND rezistenta la insulina fata de Prednison.
Impostura medicala cu diploma !

Pai ideea este sa reduci cortizolul, ca sa optimizezi raportul DHEA - Cortizol.
De ce ? scrie in pdful de mai jos !

http://www.biodia.com/TechnicalCharts/PhysAspectsofCortisolandDHEA.pdf

Concret, cateva solutii pe topicul asta, este vorba despre nutritie paleolitica, eliminarea alimentelor pentru care nu suntem adaptati.

http://forum.romedic.ro/prod/poliartrita_?_046435.html
Alte detalii, puteti gasi in profilul meu !
0
22-08-2010, ora 09:34
Mdmircea
Nu este medic/terapeut
Mdmircea
Ptr. Dl Dr. Marius Uscatu:
1. Multumesc ptr. raspuns
2. Pentru mine (dar si -poate-pentru ceilalti interesati) va rog sa ne dati detalii, in timp curent, despre initiativa dvs. ptr. a va putea ajuta si noi (in masura posibilitatii mele/noastre).
PS: O intrebare personala ptr. dvs.: Cum de nu ati ales caile strainatatii si ati ramas cu noi (avand inca puterea si mai ales vointa) da e lupta impotriva acestui dezastuos sistem (a se citi guvernari).
Nota: Nu doresc sa transform acest forom intr-o dezbatere politica. Multumesc!
0
22-08-2010, ora 17:37
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual si personal: eu am ales calea inversa, revenind in Romania in ciuda ofertelor din strainatate, dupa 3 ani petrecuti in Franta.
Ideea este ca se poate lucra in conditii 100% occidentale si in Romania (am impus deja aceste standarde), avand in plus motivatiile actiunilor de tipul acesteia.
Vom invinge sistemul numai impreuna.
Va tin la curent cu actiunea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-08-2010, ora 23:04
Florika
Nu este medic/terapeut
Florika
Buna seara tuturor,
Stimate Dl. Dr. Marius Uscatu si eu sunt de acord cu initiativa dumneavoastra. Si eu fac injectii cu MTX si tare mi-ar prinde bine pastilele. Cateodata nu reusesc sa-mi fac injectia in ziua respectiva, ori ma dor mainile foarte tare, ori nu am chef si asa mai aman o zi, doua.
Va rugam sa ne anuntati cum va putem ajuta ( ca sa ne puteti ajuta).
P.S. referitor la medicamentele noastre compensate, pana acum eu nu plateam nimic pentru MTX si antiinflamatoare, numai pentru omeprazol. Luna aceasta am platit destul, cu toate ca reteta era compensata 100% si cu gradul de handicap.
Va doresc tuturor multa sanatate
0
09-09-2010, ora 05:10
medden
Nu este medic/terapeut
medden
buna seara,
As vrea doar sa ajut si sa relatez din experienta mea. Acum o luna jumate am inceput sa am dureri foarte mari in incheieturile de la amandoua mainile aproape ca nu le mai puteam misca fara dureri mari. Am cautat pe internet sa vad ce ar putea fi si simptomele mele corespund exact cu aceasta boala PR. Am disperat caci munca mea necesita folosirea mainilor extrem de mult si am doi copii mici. Am cautat remedii si am gasit doua remedii pe care le iau in continuare si nu mai am decat foarte putine dureri, aproape deloc.
Am luat Bioflavonoizi cate 9 pe zi, 3 la fiecare masa timp de 10 zile, apoi cate 6 pe zi la fel in final cate 3 pe zi de intretinere (eu am ajuns numai la 6 pe zi, inca mai iau).
Apoi am citit foarte mult despre vitamina B6 dar luat in cantitati mari. Eu iau 2 pastile de 3 ori pe zi, cate 50 miligrame pastila.
Cand am luat B6 prima data (100 miligrame) am luat seara si a doua zi dimineata durerile au disparut.
Mai iau Arnica Homeopata 30C, iau mai mult decat scrie pe instructiuni.
Mai iau Ulei de peste, Omega 3.
Cred foarte tare ca unul din aceste remedii ma ajuta cu durerea. Inca mai am articulatiile umflate la degete dar arata mult mai bine decat la inceput si durerile in unele zile nu am dureri am deloc.
Sper sa ajute pe cineva.
0
09-09-2010, ora 08:23
A.TONI
Nu este medic/terapeut
A.TONI
@Medden

Multumim pentru informatii !

Recomand totusi sa mergi la un medic de specialitate care sa confirme daca ai sau nu PR.
Sunt alte boli care au simptome asemanatoare cu PR-ul.
0
10-09-2010, ora 07:29
medden
Nu este medic/terapeut
medden
Nu pot merge la Dr acuma, sunt intr-o tara straina. Sper sa pot merge in cateva luni. Nu am precizat exact simptomele: degetul mic intai a inceput sa doara ca si cum ar fi fost rupt, apoi articulatiile dintre metacarpiene si falange s-au umflat si erau dureroase la ambele maini, articulatiile dintre falangele proximale si cele mijlocii dureau si nu le putem folosi. Dureri continue in degete, nu ma lasau nici un moment, nu puteam sa tai paine pentru masa fara dureri, apoi amorteala de la cot in jos cand la o mana cand la alta, apoi toata mana (pumnul) umflat si rosu. Dimineata degete si palma umflate si dureroare, greu de miscat. Am oprit orice mancare pentru 3 zile am trait numai cu apa, asa de tare m-am speriat.
Vrea sa va spun ca nu mai am aceste dureri de loc si mi s-au desumflat mainile. Poate nu este PR ma rog la D-zeu dar prea seamana simptomele.
Multumesc de raspuns.
0
10-09-2010, ora 14:47
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna ziua!

Domnule Meden, dati-mi voie sa va recomand si pagina asta, unde am vorbit despre niste articole foarte utile. MA refer la eliminarea cauzei.
http://forum.romedic.ro/prod/poliartrita_?_046435.html/3

Uleiul de peste poate fi nociv daca nu exista si o doza serioasa de vitamina E (Pe termen de o luna doua, poate fi chiar si 400 UI VIt E/zi/) in fiecare zi, seleniu organic 100-200 microgr /zi.
Vedti si pagina 1 de pe acelasi topic.

Vitamina B6 este cu sguranta o chestie buna, dar sa va bazati pe supradoze pentru a combate inflamatia, nu este cea mai buna idee. Aportul crescut de B6 creste prolactina, ceea ce nu prea este de dorit in artrita reumatoida.

Handbook of Vitamins
-
Administration of pyridoxine to deficient rats resulted in a significant increase in plasma prolactin
-
0
10-09-2010, ora 19:47
medden
Nu este medic/terapeut
medden
Multumesc frumos de raspuns.
Din cate citesc pe internet B6 scade sau cel putin lasa neschimbata prolactina. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/501547
sunt mai multe website-uri cu informatia asta dar acesta este mai stiintific
Eu am luat informatia cu B6 de pe website-ul urmator
http://open.salon.com/blog/drdach/2010/03/04/dr_dach_on_b6_and_carpal_tunnel_trigger_finger
acolo incepe sa explice despre studiile doctorului John Ellis si intra in studii stiintifice despre carpal tunnel si efectele B6 in carpal tunnel. Cred ca sunt efecte pozitive in general de la B6 si de aceea am inceput sa iau.
Nu stiu adevarul si de fapt nimeni nu cred ca il stie inca despre multe boli dar daca ceva ajuta macar un pic este bine de stiut.
Multa sanatate va doresc
0
10-09-2010, ora 21:45
suflet
Nu este medic/terapeut
suflet
Buna seara.domnule doctor.am 21 de ani si sufar de artrita reumatoida juvenila...de la varstra de 14 ani...am luat toate medicamentele posibile bineinteles prescrise de medici.acuma iau embrel de 3 ani...tratamentul merge bine...nu mai am aceleasi dureri dar mobilitatea este destul de redusa.simt ca nu mai pot sa duc aceasta boala crunta.ma-r interesa operatia de protezare sold..pt ca am auzit de ea.as dori sa imi spuneti va rog frumos daca este bine sa o fac la varstra asta, si cate sanse sa fiu din nou aproape un om normal?vreau sa mentionez ca o sa ma casatoresc probabil si daca o sa pot da nastere unui copil?Va rog din suflet sa imi raspundeti pe adresa de mail...unde si la cine trebuie sa apelez pt operatia la solduri ca sa fie o reusita?Multumesc anticipat
0
11-09-2010, ora 18:41
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna . Am poliartrita de 8 ani, m-am simtit bine cu MTX, pana l-au scos si mi-au dat Arava. Arava mi-a atacat tendoanele si n-am putut sa ma misc, de 6 luni sufar de dureri groaznice. Acum sunt intr-un program de studiu cu VX-509. Sunt in a 4 saptamana de studiu si nu simt nici o ameliorare, doar oboseala incheieturi desumflate dar dureroase. Culmea ca doctorii nu te intreaba cum te simti ci iti numara doar incheieturile umflate , daca nu e umflat e ok din partea lor. As vrea sa stiu daca mai e cineva in acsst studiu si cum se simte.
0
12-09-2010, ora 00:17
83270
Nu este medic/terapeut
83270
buna ziua ma numesc Mihaela ce as putea sa va mai intreb mama mea are si ea probleme cu picioarele are varice ascunse si i se umfla picoarele ce ia_ti putea recomanda.va multumesc
0
12-09-2010, ora 12:38
83270
Nu este medic/terapeut
83270
buna ziua Domnul Doctor puteti sa_mi raspundeti va rog la intrebare.va multumesc.
0
12-09-2010, ora 18:38
iulianaN
Nu este medic/terapeut
iulianaN
Pt Suflet
Buna!
Si eu am o poliartrita, debutata in adolescenta(acum 19 ani), care a avut o evolutie rapida.La varsta de 22 de ani mi s-a spus ca este necesara protezarea soldurilor ceea ce m-a speriat destul de tare si am amanat momentul protezarii destul de mult.Asta n-a fost o decizie prea inteleapta din partea mea.Boala(lipsa mobilitatii) a preluat controlul vietii mele.Acum am 2 proteze de sold si 2 proteze de genunchi si sunt mult mai bine decat inainte de protezare.Artroplastiile mi s-au facut la spitalul Colentina dar in Bucuresti sunt si alte spitale unde se ajunge mult mai usor si rezultatele sunt foarte bune.Iti doresc multa sanatate si sa iei cea mai buna decizie pentru tine!
0
13-09-2010, ora 08:26
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Scuze de intarziere, dar am fost plecat din tara.
Pentru "suflet": nu v-as sfatui sa va protezati soldurile la 21 de ani. Peste 10-15 ani nu veti mai avea nici o solutie, protezele fiind depasite ca solutie terapeutica dupa 15 ani de utilizare la tineri.
Pentru "83270": in cazul existentei unei probleme de insuficienta venoasa periferica (varice) trebuie sa contactati un chirurg vascular, in vederea unui consult clinic specializat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns
1708 comentarii 1 2 ..... 121314 ..... 56 57 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.