ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Pneumonie!?!?!

29-09-2010
Tee
Nu este medic/terapeut
Tee
Baietelul meu de 2 ani si 2 luni a fost diagnosticat cu pneumonie interstitiala. A inceput cu o tuse banala care am banuit ca a luat-o de la o nepotica, dar care s-a agravat intr-o saptamana, insa fara temperatura. Am fost cu el la medic si mi-a dat antibiotic Augumentin Bis (ar fi vrut sa-i dea Klacid, dar i-am spus ca nu isi face efectul la el), sirop de tuse Eurospal, Salbutamol Eipico si Romergan. Asta se intampla Luni, Vineri am fost din nou cu el la medic sa vada cum a evoluat, era in aceeasi stare. I-a schimbat antibioticul cu Klacid si ia mai dat Zyrtec si picaturi de nas.
Copilul ia antibiotic si celelalte medicamente de 8 zile, iar sirop de tuse de doua saptamani, azi i le-am intrerupt. Nu mai suporta sa vada lingurita sau siringa de medicamente, nu-l mai fortez caci ii vine sa vomite si plange foarte rau, iar azi a inceput sa faca scaun moale. Are aceleasi simtome, poate ca un pic mai ameliorate, dar tot tuseste, ii curge nasul, nu se vede nici o schimbare.
I-am facut si frectie cu Vapo Rub si cu otet, dar degeaba...

Ce ar putea sa fie si de ce nu isi fac antibioticele efectul?
Ar putea sa fie intradevar pneumonie? El este foarte vioi si nu pare bolnav, decat ca are o tuse foarte urata (productiva) si ii curge nasul.

Ce as putea sa-i dau/sa-i fac?
Poate sa-mi dea cineva un sfat? Multumesc.
1 comentarii
0
04-10-2010, ora 00:42
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Tee, antibioticul nu trebuie oprit timp de 10 zile, iar sirop de tuse se pare ca, de curand, nu se mai dau pentru copii asa da mici, ; uite articolul aici : http://www.adevarul.ro/magazin_de_duminica/sanatate/Siropuri_de_tuse_interzise_copiilor_0_266373750.html
Expectoratia poate sa dureze putin si dupa terminarea tratamentului pentru ca se curata bronhiile. Antibioticul mai are inca efect si ceva vreme dupa terminarea tratamentului.
Pe viitor sa nu-i mai dai tratament fara sa faci mai intai antibiograma. Trebuia facut exudat nazal cu antibiograma pentru ca, dupa simtome mai mult ca sigur are infectie in nasuc (sinuzita ) - cel mai probabil infectie cu stafilococul auriu. De aceea nu i-a mers tratamentul cu augmentin ( amoxicilina ), apoi s-a complicat si la plamani. Intreaba medicul pediatru cum poti sa-i faci exudatul nazal avand in vedere ca e sub tratament cu antibiotice. La adulti se asteapta 10 -12 zile si apoi se face, dar la copii asa mici nu cred ca se poate astepta, e periculos.
Nu mai face tratament fara antibiograma (asta e valabil si pentru tine ), pentru ca multi microbi au devenit rezistenti la tot felul de antibiotice si chiniui copilul inutil. Trebuie sa stii exact ce tratament functioneaza. Diareea se poate sa o fi facut tot de la antibiotic, posibil sa trebuiasca sa faca tratament injectabil. Diareea la copii e foarte periculoasa mai ales in timpul tratamentului cu antibiotice. Mergi urgent la pediatru. Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • Indicatori clinici pentru depistarea cu acuratețe a pneumoniei (Studiu)
  • Semne clinice pentru identificarea corectă a pneumoniei
  • Răceală, viroză sau pneumonie - când sunt recomandate antibioticele
  • Pneumonia COVID-19 durează mai mult și determină o afectare mai mare, în comparație cu cea obișnuită
  • Riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza bolii este mai mic la persoanele active fizic
  •