Plasture contra durerii
Stie cineva daca exista un astfel de plasture contra durerilor provocare de crizele de reumatism gutos?Fentanil este substanta continuta, dar are efect si la guta?Sau exista altceva nou aparut, in afara de obisnuitele diclofenac, milurit, ibuprofen?Tatal meu are destul de des crize de guta si sufera de dureri foarte mari.Va rog ajutati-ma ca sa pot sa-l ajut si eu la randul meu!Multumesc!
2 comentarii
Fentanilul este analgezic puternic, se poate de in loc de morfina, si din cate stiu se da numai cu reteta cu timbru sec(stupefiante).
In orice boala in care durerea nu este controlata cu altceva, se poate prescrie mofina/fenatanil sau altele din clasa lor.
Totusi, terapia durerii trebuie sa se faca gradat. Se pot creste dozele de Diclofenac, Ibuprofen sau Sulindac (daca este cazul, cu Omeprazol ptr. prevenirea gastritei si ulcerului), se poate incerca o combinatie Paracetamol+Codeina, daca nu merge se poate da Tramal (Tramadol).
Tador (Dexketoprofen) se pare ca este puternic (si el poate ataca stomacul).
In guta se da un tratament si pentru cauza, nu numai pentru durere.
Prednison, Colchicina, injectii intraarticulare etc., care trebuie condus de un reumatolg.
Sanatate!
In orice boala in care durerea nu este controlata cu altceva, se poate prescrie mofina/fenatanil sau altele din clasa lor.
Totusi, terapia durerii trebuie sa se faca gradat. Se pot creste dozele de Diclofenac, Ibuprofen sau Sulindac (daca este cazul, cu Omeprazol ptr. prevenirea gastritei si ulcerului), se poate incerca o combinatie Paracetamol+Codeina, daca nu merge se poate da Tramal (Tramadol).
Tador (Dexketoprofen) se pare ca este puternic (si el poate ataca stomacul).
In guta se da un tratament si pentru cauza, nu numai pentru durere.
Prednison, Colchicina, injectii intraarticulare etc., care trebuie condus de un reumatolg.
Sanatate!
exista la farmacie plasturi antireumatici- 2 lei bucata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4reumatism articular acut sau ceva mai grav?
- 6mama mea sufera de tromboflebita - va rog un sfat sunteti singura speranta!!!
- 0Tratament antireumatic cu produse din plante medicinale
- 6Articulatie coxo-femurala umflata - sfaturi
- 3Cum se trateaza naturist reumatismul?
- 6necroza membru inferior
- 5Probleme cu incheieturile.. semn de reumatism?
- 6ce este reumatismul artro-inflamator?
- 5Cand se schimba timpul simt in tot corpul sageti, dureri suportabile
- 4de la 15 ani am reumatism articular
- 4probleme reumatismale?
- 1reumatologie, sciatica
- 4Tumefierea articulatiilor
- 7durere genunchi cand ploua sau scade presiunea
- 2Durere Reumatologica sau Musculara?
- 6dureri puternice picioare... ce as putea sa am?
- 1Psoriazis, stomatita aftoasa si reumatism
- 1Tratament reumatism articular acut infectios
Mai multe informații despre: reumatismul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: