picioare in X
Buna ziua,
am un baietel de 2ani si 6 luni si am observat de vreo jumatate de an ca are genunchii in X si calca departat(Chaplin)cu talpa picioarelor in interior.Am consultat doi medici.Unul dintre ei, fiind in Anglia, mi-a spus ca copilul nu necesita nici un tratament si picioarele isi vor reveni total in cativa ani, cauza fiind elasticitatea mare a oaselor.Celalalt medic, din Tg Mures, mi-a dat diagnosticul de picior plat Bilat, GENU VALG, BILAT, recomandandu-mi purtarea de talonete.Sunt doua pareri diferite.As dori un sfat de la d-voastra.multumesc
am un baietel de 2ani si 6 luni si am observat de vreo jumatate de an ca are genunchii in X si calca departat(Chaplin)cu talpa picioarelor in interior.Am consultat doi medici.Unul dintre ei, fiind in Anglia, mi-a spus ca copilul nu necesita nici un tratament si picioarele isi vor reveni total in cativa ani, cauza fiind elasticitatea mare a oaselor.Celalalt medic, din Tg Mures, mi-a dat diagnosticul de picior plat Bilat, GENU VALG, BILAT, recomandandu-mi purtarea de talonete.Sunt doua pareri diferite.As dori un sfat de la d-voastra.multumesc
4 comentarii
Buna seara!
Este absolut imposibil de emis o opinie avizata fara un minim examen clinic.
Din experienta mea, in 99% din cazuri este vorba despre o problema a genunchilor (genu-valgum), la care piciorul raspunde compensatoriu, fiind vorba despre un picior plat functional.
Prin urmare, portul talonetelor este nu numai inutil, ci si profund daunator.
Nu mi-ati precizat daca este supraponderal (in cvasi-totalitatea cazurilor, genu valgum este secundar supraponderabilitatii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirur Ante-Picior
Din experienta mea, in 99% din cazuri este vorba despre o problema a genunchilor (genu-valgum), la care piciorul raspunde compensatoriu, fiind vorba despre un picior plat functional.
Prin urmare, portul talonetelor este nu numai inutil, ci si profund daunator.
Nu mi-ati precizat daca este supraponderal (in cvasi-totalitatea cazurilor, genu valgum este secundar supraponderabilitatii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirur Ante-Picior
Buna seara,
va multumesc pentru raspuns.Am inteles ca talonetele nu sunt indicate.Baietelul meu nu este supraponderal, nu este grasut deloc, este normal.Mi-ati putea d-voastra spune ce as putea face si daca se pot corecta genunchii?multumesc mult!
va multumesc pentru raspuns.Am inteles ca talonetele nu sunt indicate.Baietelul meu nu este supraponderal, nu este grasut deloc, este normal.Mi-ati putea d-voastra spune ce as putea face si daca se pot corecta genunchii?multumesc mult!
Buna seara!
Crectia este fie spontana, fie necesita interventie chirurgicala (rarissim).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirur Ante-Picior
Crectia este fie spontana, fie necesita interventie chirurgicala (rarissim).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirur Ante-Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11am constatat ca piciorusele fetitei mele s-au curbat putin
- 27picioruse curbate
- 195Picioare strambe
- 51Picioare in X. Ce se poate face?
- 10Genu Valgum - se poate face ceva?
- 9Baietel de 2 ani si 10 luni diagnosticat cu genu valgum
- 10picior varus equin... de ce a ramas piciorul mai scurt?
- 3Copil cu picioare X
- 14picioare in x
- 8Deformare piciorare
- 6picioare in x gen varrum
- 1Platfus si paranteza la bebelus
- 5mers cu talpa in interior la copii
Mai multe informații despre: picioare strambe genunchii in x