picioare in x gen varrum

Am un baiat de 18 luni si are rahitism picioarele in forma de x gen varrum am fost la un ortoped pediatru la control si ne-a spus k trebuie sa ii puna gips de la briu in jos timp de 2 luni. Alta solutie nu exista?
6 comentarii

Nu inteleg ceea ce spuneti, explicati-mi cu cuvintele d-stra cum se prezinta membrele inferioare ale copilului, stiind ca partea pana la genunchi se numeste coapsa, de la genunchi pana la glezna este gamba, iar de la glezna la varful degetelor este piciorul.

Buna ziua. Gambele sunt in forma de arc si calca spre exterior cu picioarele si se dezechilibreaza foarte usor. Ne-a fost recomandat sa ii punem o perina intre picioare si sa il legam de genunchi dar nu am respectat de l-am legat vreo luna din cele 4 si ne-a spus ca s-a agravat trebuie sa ii puna gips pe coapse si gambe ca s-a i se indrepte.

Din descrierea d-stra inteleg ca este vorba despre genU varrum(membre inferioare "in paranteze")si nu de membre inferioare in X (genunchi lipiti).Ati facut o radiografie de gambe in care s-au observat cele 2 oase ale gambei ca fiind curbate in forma de arc? Aspectul de membre inferioare in forma de paranteze, sau invers in forma de X, nu este obligatoriu sa fie semn de rahitism si pana la varste de 4 ani poate fi fiziologic(adica nu boala) si nu se trateaza!!! Consultati si un medic pediatru avizat!!!

Da i-au facut radiografie la membrul superior si inferior(metafize femurale distale efilate bilateral)la baia mare am avut internare de o zi si i-au facut analize la sectia chirurgie-ortopedie pediatrica si mi-au spus diagnosticul(sechele de rahitism, deformatia in varus, regiune pelviana si coapsa picior plat congenital) inca ii este deschisa si fontanela destul de mult ii dau vigantol cate 5picaturi pe zi. Ce sa fac sa il las pe doctor sa il puna in gips? Ati mai auzit de metoda asta sau sa ma duc la cluj cu copilul?

Daca intra in discutie un dg. de rahitism, acesta trebuie detaliat si precizat varianta lui, de unde va decurge si modul de tratament.O investigatie suplimentara este necesara intr-un centru medical universitar.Succes!

Multumesc pt informatii, o sa ma duc joi la cluj la doamna dr dana vasilescu.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27picioruse curbate
- 5rahitism genetic..
- 15rahitism
- 51Picioare in X. Ce se poate face?
- 4sechele de pe urma rahitismului
- 9Baietel de 2 ani si 10 luni diagnosticat cu genu valgum
- 13picior stang indreptat spre interior la mers la copil
- 10oaseele toracelui
- 4picioare in X
- 3Copil cu picioare X
- 14picioare in x