picaturi dupa urinare!!! | Forumul Medical ROmedic

picaturi dupa urinare!!!

27-01-2009
markus86
Nu este medic/terapeut
markus86
Asa cum de fiecare data informati promt si la obiect orice utilizator, asa sper sa imi oferiti si mie putin timp si cateva lamuriri in aceasta problema ca sa spunem asa :
de fiecare data dupa ce urinez chiar daca scutur bine penisul mi se intampla sa mai ramana cateva picaturi de urina pe uretra si sa se prelinga pe chiloti, mai ales daca ma asez undeva imediat dupa urinare, acest lucru se intampla in jur de cateva min dupa ce am mers la toaleta.oare este normal.as dori sa stiu parerea unui medic dar si altor barbati. de precizat ca nu cred sa am probleme cu prostata sau chestii de acest gen desi am citit ca in unele astfel de afectiuni se intalneste aceasta problema.doar pur si simplu dupa urinare mai curg unele picaturi si nu stiu daca toata lumea pateste la fel.

De asemenea cand stau pe toaleta dupa ce imi fac nevoile mi se intampla uneori ca picaturi de urina sa mai curga chiar daca am terminat de urinat totul.uneori daca fortez un pic ies mici jeturi.chestia asta se intampla cat timp stau pe tron.ma intreb totusi daca termin de urinat cum de mai ies acele jeturi de urina (bineinteles la voia mea)
8 comentarii
0
28-01-2009, ora 18:14
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu ar strica sa faci un examen urologic.
0
28-01-2009, ora 19:01
markus86
Nu este medic/terapeut
markus86
in ce ar consta un eamen urologic ???
0
29-01-2009, ora 06:14
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Vei fi consultat, interogat si se vor face o serie de analize sau / si o ecografie renala de catre un specialist in probleme renale si de prostata.
0
04-07-2009, ora 00:47
v10_18883
Nu este medic/terapeut
v10_18883
Ar fi interesat de stiut daca ti-ai rezolvat problema markus86 si cum ca si eu am aceasi problema
0
04-01-2010, ora 01:28
lucio
Nu este medic/terapeut
lucio
am si eu o problema asemanatoare cand urinez nu tot mereu imi curg doua trei picaturi de sange dupa ce urinez {nu tot mereu } care ar fi problema ?
0
29-03-2010, ora 16:45
Bogdan26
Nu este medic/terapeut
Bogdan26
si eu am aceeasi problema, daca rezolvi ceva sa scrii aici.
0
29-10-2010, ora 03:01
UnBaiat
Nu este medic/terapeut
UnBaiat
eu cred ca voi ati innebunit... oameni buni... e o chestie normala... intrebati-va prietenii, amicii... toti patesc la fel... toti patim la fel... o sugestie din partea mea... :)... nu purtati lenjerie de culoare alba.. s-ar putea sa va faceti de rusine pe undeva...
0
19-09-2011, ora 13:08
Doctorhouse
Nu este medic/terapeut
Doctorhouse
Prostata este o glandă care participă la constituirea lichidului seminal, cel ce poartă spermatozoizii. Această glandă este străbătută prin centrul ei de canalul prin care se goleşte vezica urinară.

Atunci cănd prostata se umflă, fie din pricina unui adenom de prostată, adică de boala necanceroasă, fie de cancerul de prostată, uretra de golire a vezicii urinare este sugrumată de prostată şi golirea vezicii este incompletă, iar urinarea este deasă şi cu jet slab. Cum te uimeşte perfecţiunea alcătuirii fiinţei umane, stai şi te intrebi de ce Marele Creator n-o fi găsit altă soluţie ca scurgerea din vezica urinară să nu treacă prin nervul prostatei, fiind păndită de strangulare din cauza inflamaţiei glandei prostatei.Â



Anatomie

Prostata este de mărimea unei castane uscate, a unei nuci, adică dimensiunea este 2/3 cm. Prin creştere, ea poate ajunge la mărimea unei prune sau mai apoi a unei lămăi, iar cănd prostata este de dimensiunea unei portocale e vorba despre un cancer gradul III, iar cel mai grav grad de cancer inseamnă o prostată umflată de mărimea unui grapefruit. Cancerul de prostată apare mai ales la periferia glandei, lăngă invelişul ei.

Aşa că forma canceroasă nu aduce la inceput dificultăţi in urinare, indesirea micţiunilor şi negolirea vezicii. Aceste fenomene de urinare deasă şi incompletă cu jet slab sunt simptome mai degrabă ale adenomului necanceros de prostată. Cum semnele acestea apar in boala canceroasă mai tărziu, se intămplă ca tumoarea canceroasă să fie descoperită tărziu, cănd deja s-au răspăndit metastaze in oase şi in alte zone. Cu atăt mai mult trebuie controlaţi cei care au antecedente in familie, adică au avut taţi sau bunici cu cancer de prostată. Descoperit in forme incipiente, cancerul de prostată se poate vindeca.



Medicamente

La inceputul bolii se pot prescrie medicamente. Unul dintre medicamente este alfablocant, care ajută la relaxarea colului vezicii şi al uretrei prostatice, astfel că fluxul urinar creşte cu 40% şi jetul de pipi este mai tare.

Alt medicament este inhibitorul 5 alfa reductază, care blochează transformarea hormonului testosteron in dihidrotestosteron, ce stimulează creşterea prostatei. La inceputul bolii de prostată, in bolile uşoare şi medii, rezultatele cu medicamente sunt bune.

Aceşti pacienţi trebuie insă monitorizaţi şi cănd medicamentele nu mai ajută la diminuarea simptomelor şi apar complicaţii se ajunge la chirurgie. Cănd cancerul este localizat şi nu depăşeşte capsula, operaţia scoate prostata cu capsulă cu tot şi se indepărtează şi ganglionii locali şi veziculele seminale. Circa 90% dintre cei operaţi in această fază trăiesc zece ani şi mai mult. Această operaţie de scoatere a prostatei cu inveliş cu tot se face fie prin chirurgie cu bisturiul, fie prin chirurgie laparoscopică miniinvazivă.





METODE. Dacă boala de prostată este adenom, deci boală necanceroasă, se scoate doar miezul prostatei şi rămăne invelişul, asta semănănd cu scobirea unei portocale, rămănănd coaja. Vărstnicii cu speranţă de viaţă mică sunt trataţi cu radioterapie, adică cu bombardament exterior de raze. Citostaticele nu prea dau rezultate in cancerele de prostată. Ele nu se dovedesc a fi eficiente. O metodă modernă este brahiterapia, adică introducerea cu un ac a unor seminţe radioactive chiar in prostată, in acest fel fiind atacată tumoarea din interior şi părjolirea se face chiar in conţinutul prostatei, fără să fie afectate ţesuturile vecine, ca in cazul radioterapiei din exterior.



CHIN. Urinarea deasă in necazurile de prostată apare mai ales noaptea, ziua existănd un control mai ferm al urinei. In mod normal, un bărbat fără necazuri la prostată nu urinează deloc noaptea sau maximum o dată. Cei cu suferinţe ale prostatei ajung să urineze de şapte-opt ori pe noapte, unii fac pipi din zece in zece minute şi nu mai dorm deloc, chinul fiind groaznic. Ei au senzaţia că nu golesc vezica, şi chiar aşa se intămplă, iar jetul urinei este aşa de slab din pricina presiunii asupra scurgerii din vezică, incăt această urinare se numeşte urinare pe bombeul bocancilor. O prostată normală are 15 grame. Cănd prostata inflamată impiedică scurgerea urinei prin uretră se produce o dilatare a vezicii umplută prea mult cu urină, apoi se dilată şi aparatul urinar superior, ajungăndu-se la complicaţii grave, cum ar fi insuficienţa renală şi chiar dializa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: