pete rosii pe piele

Buna ziua,
Acum cateva zile(mai exact vineri) mi-au aparut pe corp niste pete rosii(prima data pe spate, apoi abdomen superior si gat), sunt pete rosii ce se 'usuca'in mijloc, ma mananca foarte putin, si sunt de marime 2-3 mm.Am observat ca se fac din ce in ce mai multe si mai rosii.
Mi-am facut programare la dermatolog dar tocmai la sfarsitul saptamanii.Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc,
Acum cateva zile(mai exact vineri) mi-au aparut pe corp niste pete rosii(prima data pe spate, apoi abdomen superior si gat), sunt pete rosii ce se 'usuca'in mijloc, ma mananca foarte putin, si sunt de marime 2-3 mm.Am observat ca se fac din ce in ce mai multe si mai rosii.
Mi-am facut programare la dermatolog dar tocmai la sfarsitul saptamanii.Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc,
5 comentarii

Buna ziua,
Daca initial v-a aparut doar o pata rosie si in ziua urmatoare au aparut pete mai mici asemanatoare cu prima, cel mai probabil este vorba de pitiriazis rozat. Daca leziunile sunt pruriginoase (mananca), atunci pana cand ajungeti la dermatolog puteti lua un antihistaminic (Claritine, Telfast, Xyzal).
Numai bine.
Daca initial v-a aparut doar o pata rosie si in ziua urmatoare au aparut pete mai mici asemanatoare cu prima, cel mai probabil este vorba de pitiriazis rozat. Daca leziunile sunt pruriginoase (mananca), atunci pana cand ajungeti la dermatolog puteti lua un antihistaminic (Claritine, Telfast, Xyzal).
Numai bine.

La inceput au fost cateva(5-10)apoi mult mai multe si mananca foarte putin.
Mentionez ca iau anticonceptionale(Mycroginon), si as vrea sa stiu daca aceste medicamente (enumerate de dvs) au efect si asupra anticonceptionalelor(adica sa nu-si mai faca efectul anticonceptionalele)
Claritine sirop sau capsule?
Multumesc anticipat!
Mentionez ca iau anticonceptionale(Mycroginon), si as vrea sa stiu daca aceste medicamente (enumerate de dvs) au efect si asupra anticonceptionalelor(adica sa nu-si mai faca efectul anticonceptionalele)
Claritine sirop sau capsule?
Multumesc anticipat!

Medicamentele mentionate se pot lua impreuna cu acele contraceptive.

as dori un raspuns mia iesit niste pete pe piele in decursul a 1 an de zile prima data a fost o singura pata pe gat dar sau inmultit pe spate si piept numia cand transpir atunci se vad este de culoare rosie ma puteti ajuta cu vreun sfat la ce medic sa apelez va multumesc

Probabil e vorba de pitiriazis versicolor.
Puteti incerca un antimicotic local ( ex Travogen crema de 2 ori pe zi).
Daca nu cedeaza ar fi bine sa va vada un dermatolog.
Numai bine,
Puteti incerca un antimicotic local ( ex Travogen crema de 2 ori pe zi).
Daca nu cedeaza ar fi bine sa va vada un dermatolog.
Numai bine,

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5durerea in partea stanga dar este numai la nivelul pielii, nu ma doare interior nimic
- 4ce fel de boala este?
- 7bubite mici pe brate, abdomen, picioare
- 5de cateva luni mi-au aparut pe brate niste pete albe
- 2de 5 ani am pe mine niste pete rosii care se mai si cojeste pielea de pe ele
- 3boala de piele pe maini
- 4De 2 ani imi apar multe semne
- 6pete pe piele pe burta si pe sani
- 39pete rosii pe piele
- 4de ce de fiecare data cand fac baie ma mananca pielea?
- 3Pete rosii pe picioare langa penis
- 3Pete rosiatice, uneori albicioase pe piele
- 4Mancarimi brate, pete rosii
- 7Mancarimi dupa baie
- 6de aproximativ o luna mi-au aparut niste pete pe piele...
- 0boala de piele
- 0Pete rosiatice pe piele
- 1Ajutati-ma va rog. dureri testicul
- 8pete albe pe piele- tratament?
- 0Pete rosii pe piele de aproape un an
Mai multe informații despre: Pete rosii pe piele Pielea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: