pete rosii pe piele
![cristinarachita](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua,
Acum cateva zile(mai exact vineri) mi-au aparut pe corp niste pete rosii(prima data pe spate, apoi abdomen superior si gat), sunt pete rosii ce se 'usuca'in mijloc, ma mananca foarte putin, si sunt de marime 2-3 mm.Am observat ca se fac din ce in ce mai multe si mai rosii.
Mi-am facut programare la dermatolog dar tocmai la sfarsitul saptamanii.Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc,
Acum cateva zile(mai exact vineri) mi-au aparut pe corp niste pete rosii(prima data pe spate, apoi abdomen superior si gat), sunt pete rosii ce se 'usuca'in mijloc, ma mananca foarte putin, si sunt de marime 2-3 mm.Am observat ca se fac din ce in ce mai multe si mai rosii.
Mi-am facut programare la dermatolog dar tocmai la sfarsitul saptamanii.Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc,
5 comentarii
![Dr. Adelina Batog](/arata_img.php?img=cont_100825.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua,
Daca initial v-a aparut doar o pata rosie si in ziua urmatoare au aparut pete mai mici asemanatoare cu prima, cel mai probabil este vorba de pitiriazis rozat. Daca leziunile sunt pruriginoase (mananca), atunci pana cand ajungeti la dermatolog puteti lua un antihistaminic (Claritine, Telfast, Xyzal).
Numai bine.
Daca initial v-a aparut doar o pata rosie si in ziua urmatoare au aparut pete mai mici asemanatoare cu prima, cel mai probabil este vorba de pitiriazis rozat. Daca leziunile sunt pruriginoase (mananca), atunci pana cand ajungeti la dermatolog puteti lua un antihistaminic (Claritine, Telfast, Xyzal).
Numai bine.
![cristinarachita](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
La inceput au fost cateva(5-10)apoi mult mai multe si mananca foarte putin.
Mentionez ca iau anticonceptionale(Mycroginon), si as vrea sa stiu daca aceste medicamente (enumerate de dvs) au efect si asupra anticonceptionalelor(adica sa nu-si mai faca efectul anticonceptionalele)
Claritine sirop sau capsule?
Multumesc anticipat!
Mentionez ca iau anticonceptionale(Mycroginon), si as vrea sa stiu daca aceste medicamente (enumerate de dvs) au efect si asupra anticonceptionalelor(adica sa nu-si mai faca efectul anticonceptionalele)
Claritine sirop sau capsule?
Multumesc anticipat!
![Dr. Adelina Batog](/arata_img.php?img=cont_100825.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Medicamentele mentionate se pot lua impreuna cu acele contraceptive.
![cretu227](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
as dori un raspuns mia iesit niste pete pe piele in decursul a 1 an de zile prima data a fost o singura pata pe gat dar sau inmultit pe spate si piept numia cand transpir atunci se vad este de culoare rosie ma puteti ajuta cu vreun sfat la ce medic sa apelez va multumesc
Probabil e vorba de pitiriazis versicolor.
Puteti incerca un antimicotic local ( ex Travogen crema de 2 ori pe zi).
Daca nu cedeaza ar fi bine sa va vada un dermatolog.
Numai bine,
Puteti incerca un antimicotic local ( ex Travogen crema de 2 ori pe zi).
Daca nu cedeaza ar fi bine sa va vada un dermatolog.
Numai bine,
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3boala de piele pe maini
- 4De 2 ani imi apar multe semne
- 43probleme cu pielea de pe palme
- 10Cojirea pielii pe degete
- 9Purpura vasculara... la cat timp trece?
- 3pete rosii pe mana care ma mananca
- 0Pete roşiatice pe corp, pentru d-nul Midorin42
- 1pete rosii pe piele, mancarime insuportabila
- 48pete rosii pe corp fara mancarimi
- 6Pete rosii pruriginoase, unele iesite in relief, de dimensiuni diferite
- 6Bubite rosii care provoaca mancarime
- 1Pata rosie sub piele
- 3Pete rosii pe picior
- 2Dungi rosii pe piele
- 3pete maroni pe piele si care se imultesc am nevoie de ajutor
- 0Help!! Omoplat spate
- 1Roseata pe abdomen fara mancarime