alergie sau un semn de boala?
buna ziua!in urma cu o luna pe decolteu mi-au iesit niste pete rosii (ca si cum as avea un colier la gat)care imi dadeau mancarimi, peste cateva zile mi-au iesit si pe picioare dar numai de la genunchi in sus, care la fel imi provocau o stare de mancarime, erau iesite in relief putin.M-am dus la dermato-venerice si mi-a dat niste pastile antialergice(aerius)si niste creme, doctorul de acolo mi-a spus sa intrerup tratamentul cu anticonceptionale(am luat karissa decat 7 zile)k ar putea fi de la ele, cat am luat antialergice nu am mai avut nimica, din a 2 zi de cum am inceput tratamentul m-am simtit mai bine.Am terminat tratamentul sambata cu antialergice si astazi imi apar iara in jurul gatului la fel, insa nu mi-au aparut multe, probabil e la inceput.Intrebarea e daca acestea pot fi un semn de boala sau sunt eu prea sensibila la numite produse, ma gandesc si la faptul k pot fi de la vopseaua de par deoarece luna trecuta inainte sa imi apara m-am vopsit cu cateva zile inainte si acum la fel m-am vopsit de cateva zile, dar daca era de la vopsea imi aparea de mult ca eu ma vopsesc de 5 ani si nu am avut nimica( si era sa uit aseara am mancat o amandina!)
4 comentarii
Fati cateva analize a sangelui.si VDRL.
Nu prea seamana a alergie ce descrii tu.
Nu prea seamana a alergie ce descrii tu.
ce inseamna VDRL?si ce ar putea fi k m-ati speriat
Andutza. Nu ai de ce sa te sperii, nu ajuta la nimic. Te duci la medicul de familie sa.ti dea trimitere la laborator, faci analizele si atunci o sa afli daca ai motiv de ingrijorare sau nu.
VDRL.depisteaza sifilis-ul. Care la unele din formele sale are ca simptom mergelele celea la gat despre care vorbeai.(e o suspiciune doar, dar fa.ti analiza si o sa excluzi asta. Anunta.ma.
VDRL.depisteaza sifilis-ul. Care la unele din formele sale are ca simptom mergelele celea la gat despre care vorbeai.(e o suspiciune doar, dar fa.ti analiza si o sa excluzi asta. Anunta.ma.
Si daca o fi boala asta, ma gandesc k imi aparea vreun semn in urma cu 2 ani cand m-am desprtit de prietenul meu si nu m-am mai culcat cu nimeni, iar eu de anul trecut sunt cu altcineva din februarie cu care m-am casatorit si nu ia iesit la analize k ar avea asa ceva.Nu mi-au mai iesit pana acum(ma refer la ultimi 2 ani)asa ceva, mi-a aparut cand eram mai mica si cred k ati inteles un pic cam gresit, deoarece v-am spus k mi-a iesit pe decolteu niste pete rosii ca la orice alergie, eu ma gandesc sa nu fie de la stomac si de la anticonceptionale k am luat mult timp si ma durea ficatul si stomacul de la ele.Am citit despre sifilis ca nu am putut dormi toata noaptea si din cate am inteles i apare si lui ceva si mie, v-am scris asta cu gandul k poate va mai ganditi la ce v-am spus si imi recomandati si un laborator pt asa ceva, deoarece eu analizele pt casatorie nu le-am facut de frica si astfel le-am cumparat.Acum m-am decis sa le fac numai cu gandul ca pot avea ceva grav.Mai am o rugaminte :puteti sa imi trimiteti si mie prin mail (sau va dau adresa mea de mesenger ) mai multe despre boala asta ca pe internet se gasesec multe dar si multe se contrazic.Va multumesc pt atentie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1pete rosii pe glezne
- 3inflamatii repetate
- 5pete pe corp care se descuameaza, sfaturi
- 2de 5 ani am pe mine niste pete rosii care se mai si cojeste pielea de pe ele
- 3alergie la prezervative
- 2un fel de herpes. ciuperca?
- 8mancarimi in plamani
- 4Alergie la apa...
- 39alergie la toti alergenii posibili
- 6sa fie oare alergie???
- 2pete rosii pe corp aparute pe fond nervos??
- 48pete rosii pe corp fara mancarimi
- 3Alergie probabil
- 0Pete roşii pe mâini
- 0Pete rosii pe piele
- 5Pete mici rosii pe piele
- 1Roseata pe abdomen fara mancarime
- 1Pete rosii pe maini, pozitionate pe monturi
- 4Arsuri, iritații, alergie - de ce mi-a prescris antibiotic?
Mai multe informații despre: Reactia alergica Pete rosii pe piele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: