Mancarimi brate, pete rosii
Acu o saptamana au inceput sa ma manance bratele.M-am scarpinat si acum am niste pete rosii pe brate si antebrate.Senzatia de mancarine exista insa este suportabila.Abia atunci cand ma scarpin sau ma spal incepe sa ma manance mai tare.Pe brate petele sunt rosii mai mici si rotunde iar pe antebrate par sa fie pe o zona mai extinsa, La atingere se simt ca si cum as avea scoarta de la o rana.Mentionez ca fac pana la 3 dusuri pe zi cu apa fierbinte.Probabil apa e destul de dura.In casa e destul de cald.Aveam si inainte de aceste rani frecvent senzatia de piele uscata mai ales pe maini.Momentan fac dusuri scotiene, folosesc sapun pt copii, nizoral si ulei de corp pt copii.Toate acestea la indicatia unui prieten medic.Voi merge la un dermatolog sapt asta insa doresc o parere si de pe forum.Totodata mentionez ca am vitiligo de vreo 4 ani insa zonele afectate nu sunt f extinse.Multumesc.
4 comentarii
Chiar ar trebui sa mergi la un dermatolog !!!.apa fierbinte a dusurilor, numarul mare de dusuri zilnice, uleiurile de corp( chiar daca sunt pentru copii, contin, totusi, substante cu potential daunator pielii tale) temperatura ridicata in incapere.sunt factori de risc pentru dermatite.
sfatul meu ar fi sa nu mai faci dusuri zilnice incearca de 2 ori pe saptamana si cu apa pe cat mai rece posibil iar sapunul sa il inlocuiesti cu ulei sa un sapun cremos si hipoalergenic. In camera incearca sa fie cat mai rece si fara umiditate. Hainele sa fie pe cat posibil din bumbac.
Am fost la dermatolog.Spunea ca e o eczema din cauza dusurilor prea dese si pt ca am pielea mai sensibila.
Mi-a prescris Dermovate crema, Aerius pt alergie daca e cazul si Crema dupa dus Avene Trixera.S-a rezolvat cu aceasta combinatie.Dupa prima zi au incetat mancarimile insa acum mai trebuie sa dispara de tot urmele.
Multumesc pt sfaturi.
Mi-a prescris Dermovate crema, Aerius pt alergie daca e cazul si Crema dupa dus Avene Trixera.S-a rezolvat cu aceasta combinatie.Dupa prima zi au incetat mancarimile insa acum mai trebuie sa dispara de tot urmele.
Multumesc pt sfaturi.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3mancarime, aspect urzicatura care dispare
- 4pete rosii pe piele si mancarime
- 5Pete rosi dupa spalare + mancarimi
- 2pete rosii mari pe corp, ochi inflamati, intoxicatie alimentara
- 2mancarimi ale pielii
- 8Boala de piele sau o reactie la tratament?
- 3bubite mici si rosii care imi dau o senzatie de mancarime foarte mare
- 13ati gasit tratamentul?
- 0mancarimi ale palmelor si laba picioarelor!
- 3Pete rosii pe piele si raceli frecvente..este oare leucemie?
- 1Senzatie mancarime
- 7bubite asemanatoare piscaturilor de tantari
- 2mancarimi si pete rosii
- 1Leziune rosie in relief
- 0Petesii - Pete mici roșii pe brate și piept
- 1Mancarimi nazale
- 1Mancarime pe tot corpul
- 2Posibil Iritatie cu mancarimi
Mai multe informații despre: Mancarimea pielii Pete rosii pe piele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: