pete rosii pe limba
am obervat de ceva timp ca partea din spate a limbii este incarcata si niste pete rosii.dimineta am si niste depozite albicioase in colturile gurii si un ganglion la gat umflat si tare in partea dreapta.ce poate fi?eu m-am gandit la candidoza bucala dar mi-e frica sa nu fie ceva mai grav pt ca am si celelalte probleme.spuneti-mi va rog carui medic sa ma adresez, ce specialitate pentru ca sunt tare speriata va multumesc
3 comentarii
Depozitele albicioase din colturile gurii pot fi o candidoza pentru care poti sa aplici Nidolfor. Pentru problema cealalalta trebuie sa te vada un medic (dermatolog, ORL) pentru a stabili exact despre ce e vorba.
Simti ceva la nivelul leziunilor (durere, usturime), ai facut febra, ai probleme cu dantura?
Simti ceva la nivelul leziunilor (durere, usturime), ai facut febra, ai probleme cu dantura?
va multumesc pt raspuns.nu ma deranjeaza cu nimic leziunile, nu am febra si nici nu ma ustura.acele pete par a fi mai mult niste mici fisuri si sunt doar in partea mai alba din jumatatea din spatele limbiisi se vad rosii pt ca zona e alba.unguent nidoflor am mai folosti odata pt cheilita si am si acum acest unguent dar cum sa-l aplic?in interiorul gurii la colturi?sau pe limba?va multumesc inca o data.
Nidoflorul trebuie aplicat la colturile gurii de 2 ori pe zi in strat subtire pana ce problema dispare (n-ar trebui sa dureze mai mult de cateva zile). La nivelul limbii cel mai probabil este tot o candidoza pentru care in faza initiala iti recomand sa iei din farmacie glicerina boraxata cu nistatin - este un preparat "clasic" si nu vei avea probleme sa il gasesti. Cu acest preparat faci badijonari in cavitatea bucala de cateva ori pe zi. Trebuie sa mentii si o igiena dentara corespunzatoare.
Daca problema persista trebuie cautate cauze ce pot favoriza dezvoltarea candidozei bucale sau vazut daca este intr-adevar asa ceva (exista si alte afectiuni dermatologice ce pot simula o candidoza).
Daca problema persista trebuie cautate cauze ce pot favoriza dezvoltarea candidozei bucale sau vazut daca este intr-adevar asa ceva (exista si alte afectiuni dermatologice ce pot simula o candidoza).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 42explicatii administrare nistatina si glicerina boroxata
- 467candidoza la barbati
- 4candida
- 15Am facut o analiza a secretiei linguale si mi-a iesit candida
- 7candidoza generalizata
- 8candidoza bucala- te duci la dermatologie sau med interna
- 6candida bucala recidiva
- 9Candidoza bucala aparent usoara
- 1Candidoza bucala
- 3Candidoza bucala
- 0Am observat o pata, alba, cam cat o unghie pe un perete lateral al gatului, cred ca e candidoza
- 1Nedumerire candidoza bucala
- 0candidoza bucala si raceala
- 2lipsa tratament candidoza bucalagat
- 3Candidoza bucala-în vederea dl. dr. Flueraru.
- 1Buna seara! - candidoza bucala
- 5Candida bucala Krusei
- 7Urgent!! Candida bucala
- 5Bubite in gura oare este candidoza
Mai multe informații despre: candidoza bucala pete rosii pe limba
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: