candidoza bucala
Buna seara!
Ma confrunt de doua saptamani cu o problema. In urma unei dureri stomacale, medicul mi-a recomandat Pantoprazol. Pentru reducerea sucului gastric.dupa cateva zile de la inceperea tratamentului am observat ca limba mea are culoarea alba. DIN loc in loc mai apar cateva Pete rosii, ca si cum pe alocuri limba s-ar curata. Ea se curata daca o spal cu peria de dinti. Totodata trebuie sa mentionez ca sunt anemică si iau tratament cu fier, in urma caruia sufăr de constipatie. Nu e foarte grav, dar nu pot sa spun ca am un tranzit normal. Este posibil ca pe fondul consumului de pantoprazol sa fi facut candida? Ce investigatii trebuie sa fac în continuare si ce tratament? Va multumesc.
Ma confrunt de doua saptamani cu o problema. In urma unei dureri stomacale, medicul mi-a recomandat Pantoprazol. Pentru reducerea sucului gastric.dupa cateva zile de la inceperea tratamentului am observat ca limba mea are culoarea alba. DIN loc in loc mai apar cateva Pete rosii, ca si cum pe alocuri limba s-ar curata. Ea se curata daca o spal cu peria de dinti. Totodata trebuie sa mentionez ca sunt anemică si iau tratament cu fier, in urma caruia sufăr de constipatie. Nu e foarte grav, dar nu pot sa spun ca am un tranzit normal. Este posibil ca pe fondul consumului de pantoprazol sa fi facut candida? Ce investigatii trebuie sa fac în continuare si ce tratament? Va multumesc.
1 comentarii
Nu cred ca IPP au legatura cu candidoza, in nici un caz dupa doar cateva zile de administrare. Si in anemie pot aparea modificari ale cavitatii bucale si limbii.
Pentru diagnostic se face un examen pentru candida de pe limba, care se recolteaza dimineata pe nemancate si fara sa va spalati pe dinti, in orice laborator.
Pentru diagnostic se face un examen pentru candida de pe limba, care se recolteaza dimineata pe nemancate si fara sa va spalati pe dinti, in orice laborator.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8poate fi hiv?
- 42explicatii administrare nistatina si glicerina boroxata
- 467candidoza la barbati
- 4candidoza risc transmitere
- 15Am facut o analiza a secretiei linguale si mi-a iesit candida
- 4candida bucala
- 5candidoza bucala?
- 4ciuperca in gura in urma antibioticelor folosite
- 0Candidoza bucala si faringiana
- 8puncte rosii pe cerul gurii
- 5cand apare candidoza bucala, la barbati, in caz de hiv?
- 4candidoza bucala
- 8Candida candidoza - orala!
- 1candida bucala bebe
- 4Cariile și candidoza
- 1Am candidoza vaginala si bucala
- 1Prurit anal - am dezvoltat candidoza bucala și nu mai pot scăpa de ea
- 1Candidoza bucală
- 7Urgent!! Candida bucala
- 5Bubite in gura oare este candidoza
Mai multe informații despre: candidoza bucala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: