PET CT dupa 3 luni de la interventia chirurgicala
Buna seara! Mi s-a recomandat sa fac un PET CT la 3 luni de la interventia chirurgicala (hemicolectomie dreapta cu ileo-transversoanastomoza) si la 3 saptamani de la sfarsitul primei serii de doua saptamani de Capecitabine.
Va rog sa ma edificati in privinta acestor aspecte:
1) "Activitate metabolica crescuta (SUV - 9, 40), la nivelul mucoasei colonului transvers adiacent anastomozei (fara ingrosari parietale decelabile CT), ce asociaza perilezional mici imagini limfoganglionare (de maxim 8mm), fara activitate metabolica crescuta - substrat incert (inflamator?)."
2) "Modificari degenerative, metabolic active, la nivelul articulatiei scapulo-humerale bilateral, mai exprimat pe partea stanga."
(In rest - aspect normal)
"Concluzii:
Activitate metabolica crescuta la nivelul mucoasei colonului transvers, adiacent anastomozei - substrat incert (inflamator) - de corelat cu examenul colonoscopic."
Va rog sa imi spuneti ce semnificatie au cele doua aspecte descrise! Se poate efectua colonoscopie avand in vedere ca sunt doar 3 luni de la interventia chirurgicala? Trebuie continuat tratamentul cu Capecitabine? Va multumesc!
Va rog sa ma edificati in privinta acestor aspecte:
1) "Activitate metabolica crescuta (SUV - 9, 40), la nivelul mucoasei colonului transvers adiacent anastomozei (fara ingrosari parietale decelabile CT), ce asociaza perilezional mici imagini limfoganglionare (de maxim 8mm), fara activitate metabolica crescuta - substrat incert (inflamator?)."
2) "Modificari degenerative, metabolic active, la nivelul articulatiei scapulo-humerale bilateral, mai exprimat pe partea stanga."
(In rest - aspect normal)
"Concluzii:
Activitate metabolica crescuta la nivelul mucoasei colonului transvers, adiacent anastomozei - substrat incert (inflamator) - de corelat cu examenul colonoscopic."
Va rog sa imi spuneti ce semnificatie au cele doua aspecte descrise! Se poate efectua colonoscopie avand in vedere ca sunt doar 3 luni de la interventia chirurgicala? Trebuie continuat tratamentul cu Capecitabine? Va multumesc!
3 comentarii
Buna ziua.
Solicitati opinia medicului chirurg operator, deoarece el e in masura sa aprecieze oportunitatea colonoscopiei, tinand cont de anastomoza digestiva.
Solicitati opinia medicului chirurg operator, deoarece el e in masura sa aprecieze oportunitatea colonoscopiei, tinand cont de anastomoza digestiva.
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns!
Intre timp am aflat ca aspectul legat de articulatii este in context inflamator, reumatic.
Legat de mucoasa colonului transvers adiacent anastomozei, va rog sa imi spuneti daca ati mai intalnit un asemenea aspect si daca poate fi de natura inflamatorie? Avand in vedere ca biopsiile marginilor operatorii au fost negative. Am citit ca sunt SUV-uri pe inflamatie si infectie care pot depasi SUV-urile tumorale. Va multumesc!
Intre timp am aflat ca aspectul legat de articulatii este in context inflamator, reumatic.
Legat de mucoasa colonului transvers adiacent anastomozei, va rog sa imi spuneti daca ati mai intalnit un asemenea aspect si daca poate fi de natura inflamatorie? Avand in vedere ca biopsiile marginilor operatorii au fost negative. Am citit ca sunt SUV-uri pe inflamatie si infectie care pot depasi SUV-urile tumorale. Va multumesc!
Buna ziua.
Cu parere de rau nu va pot aduce lamuriri in aceasta privinta.
Cu parere de rau nu va pot aduce lamuriri in aceasta privinta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Interpretare CT abdomen superior
- 8in ce proportie iradiaza organismul un CT abdominal-pelvin nativ si cu subst. de contrast?
- 0interpretare ct toraco abdomino pelvin
- 2Ciroza?
- 4Interpretare CT pelvis
- 0Interpretare CT torace/abdomen/pelvis
- 0Rezultate CT pelvian, toracic si abdomen
- 4Formatiune de hiperdensitate calcara in stomac
- 0Osteocondensare nespecifica
- 2Interpretare CT
- 0CT torace+abdomen+pelvis - trimitere pentru decontare
- 0Interpretare rezultat computer tomograf
- 2Formatiune gastrica
- 0Examinarea CT pelvis nativ si cu substanta de contrast