Interpretare CT pelvis
Uter in anteversie fiziologica, cu diametrul sagital maxim de 62mm, fara anomanlii decelabile. Formatiune densa anexiala stanga cu dimensiuni axiale maxime de 107/101, bine delimitata, fara priza de contrast, care comprima vezica urinara, rectul pastrand interfata de demarcatie fata de acestea. Absenta adenopatiilor si a lichidului intraperitoneal. In observatie endometrion anexial stang.Mentionez ca am varsta de 45ani, fara nasteri sau avorturi!
Va multumesc anticipat!
Va multumesc anticipat!
4 comentarii
Este un endometriom fara suspiciune de malignizare dar care este foarte mare (aproape 11cm) si are din acest punct de vedere indicatie chirurgicala!
Multumesc pt raspuns.Am discutat cu medicul chirurg si dupa consultatie si verificarea analizelor facute mi-a recomandat scoaterea uterului si a anexelor.M-am blocat la aflarea acestor vesti si nu am reusit sa intreb de ce, dansul spunandu-mi sa revin dupa Sfintele sarbatori de Pasti, insa ma voi duce sa cer parerea si unui alt chirurg.
Pentru uter este o exagerare sa il scoateti si interventia este de a scoate chistul sau cel mult ovarele ideal laparoscopic!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ct abdominal
- 0interpretare ct toraco abdomino pelvin
- 0Interpretare CT torace/abdomen/pelvis
- 0Posibila masa tumorala pelviană
- 0Recomandare dupa un CT abdominal
- 4Formatiune de hiperdensitate calcara in stomac
- 3PET CT dupa 3 luni de la interventia chirurgicala
- 0Osteocondensare nespecifica
- 0CT torace+abdomen+pelvis - trimitere pentru decontare
- 0Interpretare rezultat computer tomograf
- 0Tomografie