perioada fertila

18-09-2010
andrada_ok
Nu este medic/terapeut
andrada_ok
cu 1 zi inainte sa vina menstruatia e perioada fertila? cum ar veni, acum ai contactu si maine vine menstruatia, in seara asta este perioada fertila?
2 comentarii
0
18-09-2010, ora 23:00
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
perioada fertilă este perioada ovulaţiei şi din jurul ovulaţiei, teoretic în ziua 14 este ovulaţia (la un ciclu de 28 de zile, prima zi fiind prima zi de menstruaţie)- iar în preajma ovulatiei, cam o săptămână nu ar trebui avut contact sexual neprotejat - adică să zicem din ziua 11 până în ziua 17- deci înainte de menstruaţie ar trebui să fie totul în regulă, sexul neprotejat fiind posibil fară riscuri prea mari (riscuri există dacă e ciclul neregulat, dacă sunt dereglări hormonale, posibil să nu fie ovulaţia atunci în ziua aia etc... e cea mai nesigură metodă assta cu calculatul zilelor
0
01-03-2011, ora 21:32
adyana
Nu este medic/terapeut
adyana
buna.as avea si eu o intrebare:ciclul menstrual imi vine in jurul datei de 1, 2 a lunii si tine 6 zile.imi puteti spune si mie care este perioada fertila in cazul asta.inca cva : 28 zile.multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metoda temperaturii bazale
  • Metoda mucusului cervical - Billings
  • Metoda calendarului
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • Testele de ovulație
  •