perioada de ovulatie
am un partener stabil de ceva timp si as vrea sa stiu cand intru in ovulatie si daca pana a intra in ovulatie putem face sex neprotejat, adica sa ejaculeze in mine fara a ramane insarcinata ?
2 comentarii
DA se numeste METODA CALENDARULUI.Tu trebuie sa ai un ciclu regulat adica sa-ti vina in fiecare luna la acelasi numar de zile.Incepand cu prima zi de ciclu innumeri 10 zile. IN timpul acestui interval poti sa ai contact sexual cand doresti.DECi mai clar ai ciclu doar 5 zile poti sa ai contact numai restul de 5 zile care ti-au mai ramas din cele 10.BANUIESC ca pana aici e clar. IN urmatoarele 10 zile se considera de regula perioada fertila si riscul de a ramane insarcinata este foarte mare.Acum urmeaza restul zilelor ramase pana la aparitia noului ciclu si aceasta perioada este cu un risc foarte scazut de a ramane insarcinata dar totusi au fost si cazuri cand fecundatia totusi s-a produs.DIN pacate aceasta metoda nu este foarte sigura dar este destul de practicata si de obicei functioneaza deci am scris mai inainte ca sunt si cazuri speciale adica poti ramane insarcinata in aceasta a3-a parte a luniide obicei este vorba de cele 6 7 8 zile.
Cel mai bine ia anticonceptionale si atunci amandoi o sa fiti mult mai linistiti...mergi la ginecolog si iti prescrie ce anticonceptionale sa iei
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1perioada fertila???
- 23Diferenta dintre ovare micropolichistice si polichistice
- 3ovar polichistic si pregatirea pentru sarcina
- 2temperatura corpului la ovulatie.
- 4Pregnyl-urgent.. vreau un copil
- 7duphaston sa fie problema?
- 18ce sa fac?
- 0cum calculez perioada fertila daca mia fenic CM de 2 ori???
- 3Eram in perioada fertila??Ma ajuta cineva cu un raspuns?
- 3Ovulatia dupa intrerupere de sarcina
- 2cum imi pot calcula perioada fertila?
- 7Nerespectarea programului de anticonceptionale
- 10Cum aflu perioada nefertila?
- 4testul de ovulatie negativ...ejaculat in interior... de ce intarzie menstruatia????
- 2perioada fertila
- 12lipsa ovulatie
- 2Perioada de fertilitate
- 2Prostinor si ovulatia. Sunt sanse sa fi ramas insarcinata?
- 6cand este ovulatia?
Mai multe informații despre: ovulatia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: