Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 418419420421 422 ÃŽnainte ›
0
03-07-2020, ora 12:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ silviaconti

Am avut si eu dureri musculare severe, in tot corpul, timp de 10 luni. Dar nu cred ca au fost de la medicamente. Ci de la naturistele pe care le-am luat sa elimin nisipul la rinichi. Am facut o intoxicatie, presupun.
Ca adjuvant luam jumatate de Anxiar pe zi. Se da pentru relaxarea muschilor. Altfel mi se schimonosea fata de durere. A fost groaznic.
1
04-07-2020, ora 16:30
Papilica
Nu este medic/terapeut
Papilica
Va multumeeeeeesc, sunt de mare ajutor sfaturile dvs.Va multumesc din toata inima, o sa reusesc si eu sunt sunt sigura, chiar daca este nevoie sa recitesc de un milion de ori sfaturie dvs.Cred in puterea omului, cred in faptul ca ne putem vindeca de orice boala daca suntem deschisi, pozitivi, increzatori si perseverenti.Va multumesc si va doresc numai bine.
0
09-07-2020, ora 09:48
Alexaaa18
Nu este medic/terapeut
Alexaaa18
Buna ziua,
Eu am fost diagnosticata cu anxietate si depresie in urma cu un an jumatate si de cand mi-am reluat activitatea profesionala, precum si odata cu medicamentele (serlift) si cu psihoterapie mi-am revenit. Acum identific mai bine eroririle de gandire pe care tind sa le fac si deci cred ca sansele de a indrepta situatia in totalitate aproape sunt mari. Va doresc sincer acelasi lucru pentru ca am avut episoade oribile pe care nici nu vreau sa le mai redau in randurile acestea.
Acum insa revin cu incurajari pentru toti cei care trec prin stari depresive sau anxioase si ii incurajez sa caute un psihoterapeut implicat cu care sa rezoneze.
Va doresc succes!
Revin insa cu o intrebare: avand in vedere si sfaturile medicului meu, as dori sa renunt la tratamentul cu Serlift pe care il iau de un an si cateva luni. Am tot redus treptat doza (sunt pe o doza aproape nesimnificatova acum- mai putin de 25), insa daca sar o zi si ceva medicamentul simt deja cum a doua zi am senzatii de slabiciune, dorm ft prost si am vise urate, sunt usor deprimata (desi e posibil sa fie de la starile fizice foarte mult), si am ameteli usoare dar dese si imi era greu sa ma concentrez la birou in special. Am mai tot incercat sa le intrerup dar de fiecare data era la fel aveam aceleasi stari ulterior.
As dori sa intreb daca a mai trecut cineva prin stari de acest gen si cam cat au durat. As dori extrem de mult sa renunt la medicament, insa vreau sa stiu la ce sa ma astept dupa intrerupere. Multumesc mult si succes si incredere tuturor!!
0
09-07-2020, ora 10:45
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
Pt Alexaaa 18:

Am fost exact in situatia ta, am luat un an si jumatate serlift; ideea e ca la mine e posibil sa fi functionat si autosugestia, daca nu mai iau si revin iar ca la inceput? Si de ce zic asta...au fost luni bune in care am putut fi f bine, chiar daca mai erau stari fizice proaste, reuseam sa le depăşesc.
Eu am inteles ca serliftul nu dă dependenţă, dar, in perioada cu pandemia nu am fost deloc bine si am reluat tratamentul (mai putin, ca doza, ce-i drept). Si m-am tot intrebat daca fac ori nu fac bine..asta, bineinteles, cu consultarea medicului psihiatru...e o lupta in mine, poate ca nu ar mai trebui, ca pot singura..,
Pe de alta parte, e clar ca serotonina pe care ne-o aduce serliftul e f buna, dar incerc sa privesc partea luminoasa a vietii, sa ma bucur de orice, sa ne luam serotonina in mod natural.
Pe de alta parte, a trebuit sa il iau pentru a putea fi functionala...
Eu tot sper ca vom putea si fara ele...
Doamne ajuta-ne !

Curaj si sanatatate multa tuturor !
0
09-07-2020, ora 11:48
Alexaaa18
Nu este medic/terapeut
Alexaaa18
Multumesc de raspuns, sper sa fie totul in regula in continuare, dar in mod natural.
0
16-07-2020, ora 11:22
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
pentru Alexa:

Buna ! Sa stii ca exact ca tine patesc si eu, sunt in perioada de reducere a dozei de serlift, o zi da, o zi nu...au reinceput ameţelile, starea de moleşeală - care mă sperie cel mai tare -, dar incerc sa fiu tare.
Tu cum mai esti?

Voi?

Sanatate multa tuturor !
0
08-08-2020, ora 01:10
Ady01
Nu este medic/terapeut
Ady01
Buna seara grup, știm c-o toți problemele anxietăți, palpitații, transpirații, mereu in alerta, amorțeli, strângere de cap, nod in gât etc dar probleme cu înghițitul a avut cineva de o luna de zile nu prea mai pot sa mănânc simt ca am gâtul îngustat nu trece mâncarea și ca îmi rămâne acolo trebuie sa înghit foarte puțin și sa mestec bine mâncarea, problema asta o am doar la mâncarea solida atât, am anxietate de 4-5 ani dar problema asta nu am mai întâlnit-o pana acum.
0
08-08-2020, ora 03:45
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
Pt Ady 01:
Buna! Aceasta problema am avut-o la inceputurile anxietatii; nu mai mancam aproape nimic, nici apa, de teama ca m-as putea ineca! A pisa mancarea nu e solutie decat de scurta durata..
Ideea e ca la un moment dat m-am speriat de ce mi s-ar putea intampla daca nu mai mananc si nu mai beau si am zis ce-o fi o fi! A fost greu, nu neg, am inceput cu paine cu unt, dar luam coaja de la paine, iar apoi, treptat cate putin din alte mancaruri! Recunosc ca mi-era cateodata foame de lup si pofta de anumite produse - prajisem niste carnati si mirosea intr-un mare fel..
Ca sfat, mananca in fata tv, citeste ceva, sa-ti muti nitel atentia de la nod..
Am revenit in timp la mancat normal, mestecam mult mancarea -ceea ce e si recomandat- dar si cand mancam mai repede ceva, era jale...
O sa iti revii, eu am facut si psihoterapie atunci si inteleg ca e legat de multe lucruri nespuse si stocate cumva in tine, in speta gat...
Tin minte ca am luat nurofen sirop pt copilasi de teama de a inghiti pastila..
Poate a mai fost ceva.. sperietura celor din jur, in special a sotului meu, care vedeau cum slabesc pe zi ce trece.. aveam si o supersalivatie, produsa probabil de nemancat...
Deci, curaj, nu mai blendui mancarea, mesteca pt inceput mult si nu te lasa!
Astept sa imi spui cum esti!
0
17-08-2020, ora 03:41
Ady01
Nu este medic/terapeut
Ady01
Am zile in care mănânc mai bine dar nu foarte bine, ma rupe gândul când îmi spune toată lumea ca am slăbit, dar încerc sa merg înainte pare atât de îngust gâtul înăuntru încât ma face sa cred ca mâncarea îmi rămâne acolo, plus ca ma gândesc ca mi-a crescut ceva acolo și eu mai știu ce, cred ca Mușchii gâtului sunt foarte încordați, parca am uitat și sa mestec așa am impresia, tia după ce tia trecut a mai revenit ?
0
17-08-2020, ora 18:52
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
Buna, Ady01!
Ca si tine, ajunsesem sa cred ca am ceva in gat, motiv pt care am fost la ORL, unde mi s-a bagat ceva pe gat si pe nas, cu o camera, pe care o vedeam si eu, sa ma conving ca nu e nimic acolo!
Prin mai a inceput nebunia cu nodul, iar undeva in septembrie/octombrie mi-a trecut!
Nu a fost deloc usor, dar am retinut ce mi-a zis o dr de la urgente, unde ajunsesem dupa ce am crezut ca o bucatica de chec mi-a ramas in gat.. ar fi tr sa ma invinetesc, sa nu mai pot respira si sa te convingi band apa, ca sa vezi ca se duce!
Curaj mult! In nenorocirea asta de anxietate tr sa facem exact ce ne e frica!
Sanatate multa!
0
08-09-2020, ora 23:46
iMarian
Nu este medic/terapeut
iMarian
Acum 2 saptamani am avut niste perioade de anxietate, nu puteam vorbi la telefon, nu puteam privi oamenii in ochi. Eram inchisa in mine si mereu agitata, dar mi-am dat seama la un moment dat ca nu se mai poate asa ceva si mi-am facut programare la medic --------*.clar nu ma mai las sa "cad" atat de rau, cine stie data viitoare poate nu ma mai ridic nici cu ajutor.

(*modificat de admin)
0
09-09-2020, ora 09:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Pentru iMarian: Pentru ca anxietatea să nu mai revină e nevoie să depistați și cauzele care au produs-o. De aceea pe lângă tratamentul de la medic e nevoie și de evaluare psihologică urmată de un program de psihoterapie.
0
13-09-2020, ora 15:05
george7474
Nu este medic/terapeut
george7474
Am o problema ciudata. Deși nu consum alcool soția îmi zice ca miros a alcool.. Am un etilotest acasă și când suflu îmi iese 0.01, iar dacă mai suflu iar de 10 ori îmi iese 0.00..Nu înțeleg de unde miros a alcool dacă eu nu beau nimic? Beau o bere cine știe când.. Dar culmea ca în zilele în care nu beau nici măcar o bere miros a alcool.. Chiar nu știu de unde vine acest miros.. Și chiar etilotestul îmi indica ba 0.02 ba 0.01 și apoi îmi indica numai 0.00...Daca este un medic care poate sa îmi explice acest fenomen aștept un răspuns. Eu nu am mai consumat nici măcar o bere de 2 săptămâni dar miros a alcool. Foarte ciudat..
0
14-09-2020, ora 07:40
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua,
Nu este de loc ciudat. Existenta unor boli poate modifica mirosul respirației.
Spre exemplu, respirația acetonica poate indica diabet.
Va recomand sa mergeți la medic pentru investigatii
0
14-09-2020, ora 08:34
george7474
Nu este medic/terapeut
george7474
Am făcut acum 2 săptămâni vizita medicala anuala pentru serviciu din care și testul de glicemie. Și mi-a ieșit foarte bună mi-a ieșit 88...
0
14-09-2020, ora 09:03
Psihologie, București
E bine de verificat și la alt medic pentru siguranță. O investigație suplimentară nu strică atunci când e vorba de sănătate.
0
14-09-2020, ora 10:03
george7474
Nu este medic/terapeut
george7474
Ok. Va mulțumesc.
0
05-10-2020, ora 09:38
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
Bună ziua !

Cum vă mai simţiţi? Ce mai ziceti? Dualtrax, am mai avea nevoie de sfaturile tale, cand mai poţi...

Pe de altă parte, v-ati confruntat cu goluri in stomac? Ca atunci când visaţi că "cadeti " in gol...

Sanatate multă tuturor !
0
05-11-2020, ora 14:44
lilimiha
Nu este medic/terapeut
lilimiha
Buna ziua!! Va citesc de cateva zile.. Pot spune ca sunt o veterana a atacurilor de panica, anxietatii si depresiei.. Aveam 23 de ani cand am avut pt prima data aceste stari despre care habar nu aveam ce sunt(am 54 acum). Ar trebui sa scriu o carte despre tot ce am simtit si tot ce am trait in acesti ani. Daca imi spunea cineva ca voi ajunge la varsta asta, nu credeam.. Pt ca de fiecare data cand se intampla credeam ca o sa mor.. Am fost la psihiatrii si la biserica. Am luat tratament in etape.. Adica ma faceam bine, renuntam treptat, apoi treceau sa zicem si cativa ani pana reveneau, dar de fiecare data la fel de rele ca si prima data. Mi se intampla de cate ori trec printr un episod stresant sau tragic.. Anul asta am avut multe evenimente, cel mai recent am fost diagnosticata cu covid. Si de atunci sunt intr-o stare de anxietate continua.. Frica de evolutia acestui virus, stirile alarmiste pe care nu le urmaresc acum, dar le - am urmarit inainte.. Iau xanax si asentra ca sa pot face cat de cat fata izolarii.. Noptile sunt un cosmar.. Am scris aici in speranta ca imi voi usura putin povara asta pe care o duc de atatia ani.
Totusi am progresat in timp.. Ies singura din casa, merg la serviciu, urc cu liftul.. Lucruri pe care la inceput nu le faceam.. Am prins putin curaj!
0
08-11-2020, ora 21:32
Iasmina123456789
Nu este medic/terapeut
Iasmina123456789
Buna daca mai e cineva pe aicia care ar putea sa ma ajute si pe mine sunt intr o stare care ma sperie foarte tare numai stiu ce sa fac.Am analizele la sange facute sunt bune am fost la psihiatru urmez tratament.Am ajuns la pshiatru pentru ca numai stiu ce sa fac numai pot merge niciunde mie frica cand ies afara parca ma lasa picioarele am sanzatia ca voi pica amtesc si parca totul in jurul meu este ireal cand ies afara.Bine asta nu e doar cand ies afara si cand stau in casa am senzatiile ca totul in jurul meu este ireal am starile astea foarteee ciudate
0
08-11-2020, ora 23:12
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
@Iasmina

E normal sa le aveti se cheama derealizare/depersonalizare.Pe cat sunt de afurisite si ciudate(asta e cel mai potrivit cuvant pentru ele), sunt inofensive.
O sa fiti mai bine, doar aveti rabdare.
0
17-11-2020, ora 08:52
Dianamed
Nu este medic/terapeut
Dianamed
Buna ziua.
Dualtrax te rog mult imi poti da un nume dupa cum te pot gasi pe facebook. Am citit tot ce ai postat si ma ajuta f mult cele scrise de tine. Dar as mai vrea sa te intreb cate ceva.
Multumesc,
0
18-11-2020, ora 19:40
dualtrax
Nu este medic/terapeut
dualtrax
Armand von harris pe f.b. in caz ca nu sunteti insistenti sau lipsiti de bun simt. Au fost destule cazuri care au dat dovada de nesimtire crasa fara sa tina cont ca tot ce fac este gratuit iar timpul meu este destul de limitat.
Sper ca sunteti bine!
1
18-11-2020, ora 19:49
dualtrax
Nu este medic/terapeut
dualtrax
Cat despre domnii / doamnele psihologi, eu nu am facut "evaluare psihologică" si nici "program de psihoterapie". Am avut ceva tentative insa tot ce am inteles si obtinut de acolo a fost "NIMIC"
Pot sa va spun ca am incercat la clinici renumite din Bucuresti si degeaba, tot ce am observat a fost faptul ca psihologul / psihoterapeutul voia sa faca un bound in care eu sa devin dependent de sedinte iar ei sa incaseze.
Au trecut multi ani de cand am incercat asa ceva (2012-2013) habar nu am cronologic vorbind insa e strict parerea mea ca ceea ce fac ei e apa de ploaie.
Au trecut 7-8 ani de cand sunt vindecat total, fara medicamente, fara psihologi, fara terapie etc.
Singura mea "medicatie" a fost punerea gandurilor mele in ordine, acceptarea conditiei in care eram, studierea mea si planul de atac. Incetati sa va mai plangeti intruna, acceptati ca sa puteti incepe o noua viata si multumiti anxietatii ca a aparut in viata voastra pentru a o schimba in bine.
0
21-11-2020, ora 14:48
Psihologie, București
dualtrax. meriți felicitări pentru că ai reușit. Dar, din păcate nu toți au structura ta, pentru că sunt persoane mai fragile, care au nevoie de susținere, de protecție pentru a depăși un moment dificil. Nu știu la ce clinici ai fost tu și-mi pare rău că ai fost dezamăgit. Și mie îmi vin în cabinet persoane care au fost ani de zile prin alte cabinete și au nevoie doar de câteva ședințe să se pună pe picioare. Dar ar fi păcat să faci o generalizare, pentru că și în psihologie, ca de fapt și în alte domenii sunt oameni care nu au chemare.
Eu știu câte ședințe am oferit unor persoane cu probleme care nu aveau o situație să-și permită să plătească ședințele și ca mine fii sigur că sunt mulți psihologi. Deci nu toți o fac neapărat pentru bani. Eu sunt convinsă că dacă ai studia psihologia, ai fi un psiholog foarte bun, pentru că ai înțeles niște lucruri și ai avea capacitatea să înțelegi problemele oamenilor.
0
29-11-2020, ora 15:11
Dianamed
Nu este medic/terapeut
Dianamed
De aproape un an am niste stari de ameteala: inainte mai rare o data, de 2 ori pe luna, acum zilnic chiar de mai multe ori pe zi si noaptea prin somn uneori.
Sa fie oare atac de panica?
Ma cuprinde ameteala asa din senin..aprox 20 min..simt ca bate f tare inima apoi incerc sa ma linistesc, uneori ma mai doare si capul si greata...mi s-a dat sa iau sedatif pc sau stresclin.
Ce as pute sa fac sa scap oare?
E adevarat ca imi este f frica de rau..de starea asta...Alteori parca simt starea de ameteala mai multe ore pe zi.
0
29-11-2020, ora 16:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pot fi somatizari de anxietate, nu atacuri de panica. Faceti intai niste analize de sange sa vedeti din punct de vedere fizic cum stati.
0
29-11-2020, ora 17:46
Dianamed
Nu este medic/terapeut
Dianamed
Va multumesc pentru raspuns.
Am facut analize de sange si sunt bune. Am un an de cand m-am saturat de investigatii. Nici un dr nu gaseste nimic.
Am mers la neuro, cardio, endocrine, diabet, infectioase, ecograf abdominal, gastro.
Ce a iesit putin modificat e bilirubina( am virus B) si antitpo putin marit( la endocrine la control si ecograf a zis medicul ca nu nimic grav).
Sa fie ameteala de la anxietate?
Uneori o zi intreaga ma simteam parca ca tot ametesc..imi e ffff frica de lesin. Sa nu mi se faca rau cu xopii in casa...
0
29-11-2020, ora 18:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la un psihiatru atunci sa va dea un tratament pentru anxietate.
0
29-11-2020, ora 20:12
Psihologie, București
Mergeți la un psiholog clinician cu experiență pentru evaluare. Dacă în urma evaluării reiese că aveți o anxietate severă veți merge și la psihiatru pentru medicație concomitent cu psihoterapia. Dacă e o formă ușoară sau medie puteți rezolva cu psihoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 418419420421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul