Pensie boală schizofrenie paranoidă

19-02-2021
Lilia1967
Nu este medic/terapeut
Lilia1967
Bună ziua! Avand in vedere ca din septembrie 2021 nu se mai poate iesi la pensie pe caz din boală din cauza schizofreniei fara a avea vechimea minima de 15 ani, momentan se mai primesc dosare la comisie cu această boală si sub 15 ani vechime?
Persoana are sub 35 de ani, are și o tulburare afectivă bipolara, multiple internări de-a lungul anilor.
Persoana beneficiază si de ajutorul de handicap in grad accentuat.
Ce acte ar fi necesare daca se mai poate?
Trebuie sa cerem medicului curant sa faca propunerea către comisie?
7 comentarii
1
19-02-2021, ora 16:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Cine v-a furnizat aceasta informatie?
2. Mergeti direct la comisia de pensionare cu internarile sa o programeze si sa ii dea lista cu actele necesare pensionarii (internari, referat de la psihiatru, copie buletin).
3. Pentru pensie nu conteaza varsta.
4. Medicului curant psihiatru trebuie sa ii cereti referat pentru pensionare, pe care sa il depuneti cu toate actele la comisie.
5. Atat tulburarea bipolara, cat si schizofrenia se incadreaza in grupa de boli pentru pensionare.
6. Ori are tulburare bipolara, ori are schizofrenie. Nu conteaza. Nu le poate avea pe amandoua. Cu oricare se poate pensiona.
1
19-02-2021, ora 18:12
Lilia1967
Nu este medic/terapeut
Lilia1967
1. Am citit pe internet.
2. Trebuie un referat pe care trebuie sa scrie in vederea pensionării? Sa aiba o mențiune specială? Intreb asta pentru ca i-am luat un referat acum două zile în care ii sunt trecute bolile, dar nu are această mențiune.
6. Pe ultimul referat asa i-a trecut la diagnostic: schizofrenie paranoida si tulburare afectivă bipolara.
1
19-02-2021, ora 18:13
Lilia1967
Nu este medic/terapeut
Lilia1967
Va multumesc din suflet pentru răspunsuri.
1
19-02-2021, ora 21:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stie doctorul sa faca referatul. Cel mai mult conteaza internarile. E necesar si referat de la psiholog.
1
20-02-2021, ora 11:31
360
Nu este medic/terapeut
360
"e necesar referat de la psiholog". iti platesc ei psihologul (ca sa mergi la el) ?

eu stiu ca in biletul de internare sunt trecute testele psihologice, deci exista o dovada ca te-a vazut psihologul. nu cred ca trebuiie referat separat de la psiholog
1
20-02-2021, ora 12:03
Lilia1967
Nu este medic/terapeut
Lilia1967
Ba da, este necesar un aviz psihologic recent cu scorul GAFS. Este psiholog si in serviciul ambulatoriu. Nu am plătit nimic pentru persoana in cauza.
0
22-03-2021, ora 07:15
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua
Pt pensie de boala trebuue referat medicsl tip Anexa 2.Nu este necesara evaluare psihologica la primul dosar.
Daca sunt internaro in spital puneti copii pt a atesta de cand sunteti in evidenta cu dg x
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul