pastila omisa in saptamana 1

08-03-2012
puzzleana
Nu este medic/terapeut
puzzleana
buna ziua
ieri am omis sa iau pastila yasmin la ora la care trebuia (in jur de ora 20) si mi-am adus aminte astazi la ora 12 deci dupa mai mult de 12 ore. pastila pe care am omis-o este ultima pastila din prima saptamana (am inceput blisterul joia trecuta si am uitat sa iau miercuri). Ultimul contact neprotejat a fost sambata seara. Stiu ca pentru urmatoarele 7 zile trebuie protectie suplimentara, dar exista sansa sa fi ramas insarcinata?
astept raspuns urgent sunt foarte speriata
3 comentarii
0
08-03-2012, ora 18:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu trebuie să fiţi speriată: la data când aţi avut dv contact sexual, eraţi sub protecţie. Tot ce trebuie să faceţi acum este să aplicaţi regula de 7 zile.
Cu alte cuvinte, ieşirea de sub protecţie se referă la contacte sexuale ulterioare, nu anterioare uitării.
0
08-03-2012, ora 21:34
puzzleana
Nu este medic/terapeut
puzzleana
am inteles, m-am mai linistit, singura mea nelamurire este legata de faptul ca pe prospectul yasmin scrie ca in cazul in care am avut contact sexual in saptamana dinaintea omiterii pastilei exista riscul de ramane insarcinata. ma puteti lamuri in aceasta privinta?
multumesc anticipat
0
09-03-2012, ora 10:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu vă luaţi după prospecte. Ele sunt scrise pentru avocaţi, şi nu pentru pacienţi. Gândiţi-vă: spermatozoidul rezistă în tractul genital femeiesc, teoretic, 5 zile. (Practic, mai puţin: capacitatea fecundantă dispare în ziua a treia). O eventuală ovulaţie se produce cel mai devreme la 24 de ore de la uitare. Deci, în afară de cazul în care contactul neprotejat are loc în chiar preziua uitării, o femeie nu poate rămânea însărcinată prin efectele retroactive ale uitării unei pilule, ci numai dacă nu se păzeşte DUPĂ uitarea ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul