pareza faciala, va rog rsp urgent!!
am 29 ani si in urma cu 11 luni am facut o pareza faciala dreapta din cauza curentului mai aveam 3 saptamini pina la nastere.Acum dupa 4 rinduri de fizioterapie mai se vede cid rid si cid vorbesc si ma intreb daca se recupereaza in totalitate pt.ca mi s-a dat de la medici sanse de 90% recuperare.Dezamagirea este mare si ma lasa fara putere pt. a mai lupta mai departe!
Buna. Am 23 de ani si in urma cu 2 saptamani am fost diagnosticat cu pareza periferica faciala stanga ( de la frig, curent ). Va rog frumos cine a mai trecut prin asa ceva sa mi dea si mie niste detalii sau daca este cineva specializat care citeste mesajele de pe forum... Mentionez ca nu am inceput inca fizioterapia. ptr ca a picat intr un moment cum nu se putea mai prost, Pastele, 1, 2 Mai si am auzit ca e nevoie de continuitate in sedintele astea ptr a obtine rezultate. In schimb am urmat tratamentul ( vitamine injectabile intramusculare si celebrex, acum am trecut pe neuromultivit tablete ). Ameliorari sunt cat de cat, dar ma ingrozesc cand ma uit la ochi ca e mai deschis ca celalalt si nu am prea multa putere in el ( arata si il simt ca si cum ar fi foarte umflat ). Mi am pierdut toata pofta de viata, e de ajuns sa ma gandesc cateva secunde ca e posibil sa raman asa toata viata si pot sa zic ca ziua aia nu mai sunt bun de nimic :(. Au trecut mai bine de 2 saptamani, si dat fiind ca doctorita ce m a examinat nu m a bagat la nici un aparat ( CT cerebral si ce se mai face in astfel de cazuri ) ci doar niste chestii de rutine ( stai pe spate, ridica mainile, ridica capul, inchide ochii.) am inceput sa ma gandesc ca ar putea fi si altceva :(. Sper totusi sa fie ce a zis ea, , O mica -mica pareza periferica faciala ".De luni incep fizioterapia, dar orice sfat sau parere este binevenita de la oricine. Multumesc.
Ciprian trebuie sa ai multa rabdare ca-ci la tine sau luat masuri din timp dar la mine sau luat masuri foarte tirziu si tot mi-am revenit bine!Pareza se vindeca greu dar se trateaza si pt. asta trebuie sa lupti si sa nu mai disperi!...sa-ti faci masaj la fata in fiecare zi si sa urmezi tratamentu de la fizioterapie.Ai sa vezi ca totul va fi bine!
Pai am stat o saptamana netratat, dupa o saptamana am mers la doctor. iar masaj nu stiu sa fac!!! :( stiu ca trebuie sa fac de jos in sus. atat tot..:(
Masajul se face de jos in sus si se mai ciupeste fata dar nu foarte tare pentru astimula circulatia in fata!Tot timpu sa incerci sa faci exercitii cu mimica fete!..a-i sa inveti si la fizioterapie sa-ti faci masajul la fata si secretul reusiteinu se va lasat asteptat daca tu iti faci masaj! Rabdare si multa munca...SUCCES
Merci. o sa incerc si eu sa fac masaj, dar sigur e ca si cum l as face degeaba.. trebuie sa fie o tehnica ceva. oricum ms :) Sanatate si tie.
As mai avea o intrebare. Pareza asta... cat se poate extinde? daca urmez tratamentul. e posibil sa se extinda ? sa ma trezesc intr o dimineata cu gura stramba? E normal ca atunci cand ma incrunt..sau gesticulez ceva sa nu mi simt partea stanga ( partea cu pareza ) a craniului? cred ca suna ciudat. dar exact senzatia aia o am..:( merci mult
daca mai ai intrebari vorbim pe mes...id este tot acesta de pe care iti scriu acum
Buna. Acum cateva zile am facut o pareza faciala stanga. Am fost la urgente, mi-a dat tratament cu Medrol si Millgamma. Am citit ce ati mai scris voi pe aici despre tratamente. Stie cineva un medic bun din Cluj?
salutare, in prima zi cand am facut pareza faciala periferica afrigore stanga am verificat pe net ce as putea face, am fost si putin uimit si speriat ca mi se intampla asta si reusit sa ma duc la doctor a doua zi ( nu am putut mai repede) mi sa spus cum se face masaj facial si ca in 2-3 saptamani sunt ca nou iar efectul tratamentului o sa vada dupa 2 zile, mi sa dat un antiinflamator injectabil pentru 5 zile si vitamine. Dupa 2 zile am fost la un alt doctor care mi-a prescris fizioterapie si am facut 2 saptamani fizioterapie iar la 3 saptamani nu se vedea nici un rezultat, am revenit la cel de-al doilea medic care mi-a prescris prenison timp de o luna. Surpriza mare a fost cant am inceput sa-mi revin chiar in dimineata cand am inceput noul tratament ( am luat 5 pastile de prenison, aveam de luat 10 in acea zi ) dar nu s-a putut reface complet. Dupa 3 luni mi-am petrecut ziua de nastere fara sa vad pe nimeni si din experienta pe care am avut-o pot sa va sugerez sa luati un tratament mai puternic de la inceput, faceti gimnastica, evitati frigul, stresul si fiti optimisti
buna am cicit ce a zis mai sus Mihaela si cred ca o sa-mi fie de folos eu am aceleasi simtome ca fata care a inceput topicul :) dar e rau pentru ca am abia 13 ani :( si sper sa ma vindec repde imi vreau zambetul inapoi pentru ca daca nul voi mai avea... nu stiu ce sar putea intampla. Dar Mihaela mi-a dat curajul sa trec peste asta si multumesc mult din tot sufletul
buna, acum 2 zile am simtit ca jumatatea buzei de sus, partea stanga, mi se lasa foarte greoaie, iar a -2-a zi m-am trezit ca nu mai puteam sa zambesc, sa inchid ochiul stang, decat ambii ochi, acum nici buza de jos nu pot sa o mai misc, doar jumatate.Am fost astazi la Spitalul de Urgenta Floreasca, la o dna doctor neurolog si mi-a zis k am pareza faciala, apoi mi-a prescris prednison, celebrex si milgamma.Sunt bune de ceva ? din ce am citit in toate aceste mesaje, nu prea isi fac treaba calumea.As vrea sa stiu dak sunt bune sau nu, ca in cazul in care n-ar fi bune sa incerc sa fac si altceva, sa meg la alti doctori.daca mai sunt si alte tratamente...nu stiu ce sa zic...va rog ajutati-ma
buna, sunt luci si am 24 de ani de 8 zile sufar de o pareza periferica stanga.am fost la neurolog si mi-a dat sa i-au medrol 4 mg. 1 dimineata si una searea, neuromultivita 3 pe zi si aciclovir 5 pastile pe zi din 4 in 4 ore.Mi s-a spus k pareza am facut-o de la curent.Mai fac si fizioterapie cu laserul cred k ma ajuta foarte mult.eu inca din a 2-3 zi am constat imbunatatiri.mai am un pic la gura si la ochiul stang cu care clipesc un pic mai lent.
Sper sa mi traca.cat mai repede..eu voi continua cu fizioterapia cu laserul si cu medicamentele dor 10 zile k asa mi s-a spus medicul neurolog.sanatate multa.
Sper sa mi traca.cat mai repede..eu voi continua cu fizioterapia cu laserul si cu medicamentele dor 10 zile k asa mi s-a spus medicul neurolog.sanatate multa.
Nicola95 sunt deacord cu tine ca e bine cind la astfel de oameni ca Mihaela nu li este pasa sa piarda putin timp pntru a ajuta pe cineva bolnav.Masajul cu guma de mestecat a mers shi la mine..e super...deci am fost la medic dupa o saptamina cind m'am inbolnavit shi mi'a dat medicamente : Millagama, Cefazolin, shi multe pastile..sa va spun ca deacum dupa 5 zile de tratament e mai bine.Pentru a te insanatosi mai trebuie shi puterile tale nu numai medicamente...adica sa fii optimist shi cu speranta..atunci shi organizmul tau va lupta cu boala...doresc tuturor multa sanatate !!
buna ziua, vreau sa va spun ca mi-a trecut pareza in 2 saptamani de la postarea mesajului trecut.am luat prednison 3 sapt. si milgamma la fel.10 zile am facut fizioterapie cu ultrascurte si dupa a-2-a zi s-au vazut imbunatatiri.va recomand sa faceti fizioterapie si masaj facial cat de mult puteti.succes
buna si eu am aceeasi problema ca si voi o nenorocita de pareza nu pot inchide ochiul complet nu pot zambi nu pot sa ridic spranceana numai ca la mine este mai complicat sunt si insarcinata mai am trei sapt si nasc...pareza o am de cinci zile iau si tratament medrol milgamma n si tanakan dar nu vad nici o schimbare inca am fost si la un DR F BUN FIZIOTERAPEUT care mi-a recomandat sa astept doua saptamani inainte sa incep fizioterapia pt ca se pot bloca muschii daca as incepe acum.am citit ca unora li se recomanda sa faca fizioterapie inca de la inceput.sunt foarte speriata poate imi da cineva vreun sfat cum sta treaba cu fizioterapia asta ca nu stiu ce sa mai cred.
buna tuturor... am 35 de ani si de 2 ani si jumatate am avut un accident grav in urma caruia printre altele am si pareza faciala.dar problema asta a fost minora pe langa ce am avut asa ca nu prea ma interesa asta. acum am ramas dor ca nu mai aud si cu pareza asta la mine a fost foarte complicat am avut nervul rupt dar a fost inlocuit cu unul de la mana printr-o operatie in italia problema e ca nu mi-a revenit aproape deloc fff putin se vede o imbunatatire. am vb cu dr din italia si zice ca tre sa mai fac o operatie pt reactivarea nervului stie cineva daca se poate face si la noi in tara va multumesc.
buna alin chiar daca s-ar face la noi in tara eu te sfatuiesc sa o faci tot in italia. n-are rost sa mai patesti si altceva la noi pentru un nerv. succes
Draga mea krysstyna_crissu nu te speria durerea pe care o ai la ureche este de la pareza.pe mine m-a intrebat doctorita neurolog daca ma doare in spatele urechii si eu i-am spus k nu ma doare pt k eu am facut o forma mai usoara de pareza cred.NU MAI STA SI DUTE LA UN MEDIC NEUROLOG. SI VEZI CE TRATAMENT TREBUIE SA IEI...: BAFTA MULTA
multumesc paul si eu tot asa ma gandesc dar ma gandeam ca se poate face si aici nu stiu cat de dificil poate sa fie... multumesc...
Sa va spun tuturor ca nu poti sa te lecueshti numa cu medicamente..ci aveti nevoie shi de proceduri lumina shi masaj fetei ..de procedurile acestea adresativa la medic
buna, eu de apropoape 2 saptamani am facut pareza faciala dreapta, ideea e ca de la tratament si de la fizioterapie, vreo 5 sedinte am facut pana acum mi-am mai revenit. am facut intai injectii cu dexamed si milgamma e pastile pe zi, apoi dupa 5 zile am luat medrol de 32 mg. Problema mea este ca de a 2 a zi de cand am schimbat injectiile cu merol am o eruptie foarte urata pe fata si pe piept, sunt plina de cosuri sau ceva asemanataor, m-am umflat la fata si m-am si ingrasat 2 km in nici 2 saptamani. a mai patit cineva ceva de genul iar cu fizioterapia, eu zic ca e chiaf ok. eu fac in fiecare zi, masaj facila, sedinte cu bioptron, curenti si inca ceva la un aparat. Asistenta care imi face masaj mi-a spus sa mestec foarte multa guma, sa ma stamb in oglinda si sa umflu baloane, pare amuzant dar asta mi-a recomndat. Sanate multasi mai astept si eu alte comentarii si alte opinii referitoare la nenorocita asta de pareza.
Buna, pt cei care sunteti din Timisoara sau dintr-un oras apropiat Timisoarei, cautati-l pe dr. Ometa. Trateaza cu placute de cupru si acupunctura. Nu va fi nevoie sa luati niciun fel de medicamente. Am avut si eu o pareza faciala anul trecut si mi-am revenit destul de repede si fara sechele. Sedinta era anul trecut 40 ron si va trebui sa mergeti in fiecare zi. Daca aveti nevoie de mai multe informatii va stau la dispozitie. Sanatate va doresc si numai bine.
aandraa182005 e shi normal sa te ingrashi de la astfel de injectii pntruca sint hormonale..eu la fel m am inflat putin la fata shi ingrashat ...astfel de injectii hormonale dupa cite shtiu recomanda sa luati nu mai mult de 3-4 zile..
Salut inca o data. Am facut pareza acum10 luni. Periada in care am simtit ca se regenereaza nervul a fost de 6 luni si sunt refacut in proportie de 97 si am o mica sensibilitate la frig, curentii de aer, oboseala... , dar si dupa o perioada asa mare mai fac exercitii de mimica in oglinda atunci cand sunt obosit pentru a ma reface complet. Si acum zambesc ca inainte dar ceva mai mult :D
ma numesc florentin si de o luna si ceva am pareza faciala dreapta si am facut exercitii si tratamentul care mi l-a dat doctorul si nu mia trecut de tot.dctorul la care am fost nu mi-a recomandat acupunctra sau fizioterapie sau cine stie ce fel de alte tratamente mi-a zis ca e o usoara parez faciala si dupa terminarea tratamentului mi-a zis ca sa iau vitamina B ca cica este buna pt musculatura fetzei.nu stiu ce sa fac sa maduc eu oare fara sa imi zica medicul ca sa fac fizioterapie.este rau akm de mine ca nu mai sunt in romania.dupa terminarea tratamentului iam zis medicului ca plec din tara si daca mai tre sa iau vreun tratament sau sa fac cine stie ce si a zis doar de vitamine.ce imi recomandati...ca mestec guma, mai fac masaj si tot vad ca nu mia trecut de tot.astept un rasp urgent plsss
buna am si eu o intrebare : vreunul dintre voi cei cu pareza afrigore ca si mine auziti zgomot in ureche ca eu cand stau intinsa in pat in mod special noaptea aud tot felul de zgomote in urechea stanga cea de pe partea cu pareza, mi-am tot verificat tensiunea dar nu o am mare dr zice ca e din cauza parezei dar eu am vazut ca nimeni nu se plange de problema asta pe forum deci.
Pe langa tratamentul medicamentos pe care Docorul vi-l recomanda, dragele mele, mestecati GUMA!. .Intradevar ajuta! Muschii faciali si nervii au fost inerti pentru o perioada destul de lunga de timp. Mestecand guma, le "amintiti" muschilor faciali si nervilor care e rolul lor.Le amintiti ce au de facut...
Nu glumesc...Au nevoie de ajutorul vostru.Functioneaza acelasi principiu cu : nu ti-ai folosit picioarele pentru sase luni, crede-ma, va trebui din nou sa inveti sa mergi...
Sanatate la toata lumea.
Nu glumesc...Au nevoie de ajutorul vostru.Functioneaza acelasi principiu cu : nu ti-ai folosit picioarele pentru sase luni, crede-ma, va trebui din nou sa inveti sa mergi...
Sanatate la toata lumea.
Buna ziua mama mea are o pareza faciala nu poate inchide un ochi o doare urechea si capul in partea dreapta a fost la doctor si ia dat 3 medicamente dupa tratament ce trebuie sa mai faca ?
totii aveti nevoie ni primul rind de speranta, timp shi optimism."krysstyna_crissu".cu zgomotul in ureke in aveam shi eu...ca era atins nervul de la ureke din cauza parezei faciale...avem impresia ca e astupata urekea...iar dupa un curs de tratament totul a fost ok...miam revenit shi urekea la fel...shi ACUPUNCTRA sau FIZIOTERAPIA nu vor incurca in astfel de caz."ionu7z". citeshte forum-ul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11pareza faciala
- 102Pareza faciala. Tratament fara rezultat
- 2pareza membrului inferior stang
- 4din cauza unei raceli grave sa faci pareza temporara?
- 4Pareza Plex bahmal se vindeca?
- 18pareza plex brahial
- 8pareza sciatica
- 4constipatie pareza de plex brahial
- 11Pareza faciala stanga
- 0pareza faciala dreapta
- 23Am pareza de plex brahial prin avulsie a nervilor ce pot face?
- 22Fractura humerus + pareza nerv radial
- 2pareza dreapta si neoplasm bronhopulmonar
- 2pareza SPE
- 1Pareza SPE
- 0Pareza SPE dreapta
- 2Ajutati-ma - partea dreapta a corpului si vedere ingreunata
Mai multe informații despre: pareza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: