Paralizie nerv radial.

23-03-2023
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Bună ziua.După operația de pseudartoză de humerus drept am ramas doar cu putina mobilitate la degete. Restul nu le pot folosi: pumnul antebratul si palma, momentan am bandaj desault.care sunt pași pentru recuperarea nervului radial. Orice recomandare este binevenită. Am 3 zile de la operatie.Va mulțumesc mult.
13 comentarii
1
24-03-2023, ora 08:47
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Bună ziua,

recuperarea nervului radial poate fi un proces îndelungat și poate necesita o mulțime de răbdare și efort din partea dumneavoastră și a terapeutului dumneavoastră. În general, recuperarea nervului radial poate fi împărțită în trei etape principale: perioada de recuperare imediată, perioada de reînnoire și perioada de remodelare.

Iată câteva recomandări generale pentru a ajuta la recuperarea nervului radial:

Respectați instrucțiunile medicului dumneavoastră. Este important să urmați instrucțiunile și indicațiile medicului dumneavoastră pentru a asigura o recuperare sigură și eficientă.

Începeți exercițiile de recuperare cât mai curând posibil. De obicei, terapia fizică poate începe în primele zile după intervenția chirurgicală. Exercițiile vor fi adaptate în funcție de starea dumneavoastră și vor fi realizate în mod progresiv pentru a vă ajuta să vă recăpătați mobilitatea.

Utilizați tehnicile de terapie manuală. Masajul și alte tehnici de terapie manuală pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii, precum și la îmbunătățirea circulației sanguine și a fluxului limfatic.

Purtarea bandajului Desault. Bandajul Desault poate ajuta la menținerea poziției corecte a mâinii și a încheieturii mâinii, astfel încât să evitați orice mișcare care ar putea să agraveze nervul afectat.

Utilizați tratamente complementare. Unele tratamente complementare, precum acupunctura, terapia cu laser sau terapia prin undele de șoc, pot ajuta la reducerea durerii și a inflamației și pot îmbunătăți circulația sanguină în zona afectată.

Mențineți o alimentație sănătoasă și echilibrată. O dietă bogată în nutrienți poate ajuta la refacerea celulelor nervoase și la îmbunătățirea stării de sănătate generală.

În cele din urmă, este important să aveți răbdare și să fiți perseverent în procesul de recuperare. Recuperarea nervului radial poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de gravitatea leziunii și de abilitatea dumneavoastră de a respecta programul de terapie fizică și de a urma instrucțiunile medicului dumneavoastră.
0
25-03-2023, ora 17:36
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Buna ziua domnule doctor. Va mulțumesc pentru răspuns și incurajare. Zilnic fac masaj la mâna și deja pot desface degetele, am strângere extensie la primele doua falange la degete, in afara de police la care am doar strângere și pot strânge mâna pumn. Încă sunt in spital va urma un EMG luna viitoare in functie de rezultat va urma kinetofizio terapia. Pot murta orteză desault in locul bandajului?Va mulțumesc.
0
26-03-2023, ora 09:00
Stomatologie, Brasov, Darste
Va trebui sa urmați recomandările medicului dumneavoastră.
0
26-03-2023, ora 11:26
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Buna ziua.Astfel mi-spus si medicul meu. Va mulțumesc pentru sfaturi, care sunt foarte bune. O zi bună. O sa revin dupa ce fac un EMG. și incep recuperarea.
0
28-03-2023, ora 16:00
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Bună seara. Poate sa-mi spuna cineva care atrecut prin lezarea nervului radial, in çât timp dispar simptomele dureroase, și ce medicamente ameliorează durerea, arsura ințepatura? Am simptome f. dureroase de la lezarea nervului radial. Va mulțumesc.
0
05-04-2023, ora 18:23
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Revin cu o nouă postare. Pe data de 03 04 2023 am facut EMG, care arata că nervul radial nu mai e functional. Ieri m-am internat. Azi am fost operat, pentru nerv radial, reușită foarte bine. Curând voi incepe recuperarea. Am un doctor foarte bun.
0
19-04-2023, ora 21:23
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Care a fost problema? Ce tip de interventie s a efectuat?
0
21-04-2023, ora 14:53
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Buna ziua. Pe 25 martie operație pseudartoza cu refacerea și revascularizarea fracturii de humerus, ramânând cu pareza de nerv radial. Am facut EMG rezultând: examinarea este compatibilă cu lezarea acută de nerv radial dreapta. Pe 5 aprilie sa facut operarea si eliberarea nervului radial din compresia mecanica a unui cerclaj de consolidare osoasa. Operatia fiind facuta de 2 medici ortopedie, și in medic chirurgie plastica și reparatorie, cu neuroliza de nerv radial dreapta. Se confirma compresia invelișului nervului 1/3din circumferinta cu continuitatea centrului de nerv. In urma operatiei a disparut durerea f. mare ce o eveam, sau diminuat senzațiile de arsura și usturime din mâna și antebrat, ramânând cu amorteli pe mâna si antebrat zona posterioara. Tratament milgama, alanerv si tiolin. Cam după câte luni e posibil sa simt ceva in bine, acum am mâna in gât de lebada. Vă mulțumesc.
0
24-04-2023, ora 10:13
Dr. Mitrulescu Cristian
Dr. Mitrulescu Cristian
Trebuie sa purtati neaparat orteza speciala de pareza radial pana isi revine nervul
0
24-04-2023, ora 18:14
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Va multumesc pentru raspuns. Am cumparat doua orteze pentru pareza de nerv radial, dar incă port orteza dessault pâna ce îmi va spune medicul sa nu o mai port. Atunci voi purta orteza de mâna, pâna atunci am brațul imobilizat la piept. Daca mai aveti sfaturi sunt binevenite. Mulțumesc mult
0
29-05-2023, ora 00:41
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Buna seara.Revin dupa două luni de la operație cu o mare dezamăgire. Am făcut două operatii la humerus degeaba. Una in 23 martie pentru consolidarea fracturii, când m-am ales cu consolidare buna facută cu două cerclaje de sârmă dar si cu pareză de nerv radial, a doua in 5 aprilie 2023, când sa eliberat nervul fiind prins cu un cerclaj, dar am ramas si cu fractura neconsolidata fiindca au uitat sa puna cerclajul la loc, rămânând doar cu un cerclaj care nu asigura consolidarea, acum am miscare de rotație a fragmentului proximal al fracturii, rămânând neconsolidat. In situația asta nu-mi rămâne decât o alta operație de humerus. A patra operatie pentru o fractura de humerus. Prima fiind în 1 noiembriie 2022, când am fracturat brațul. 7 luni de chin. Sper sa am noroc si sa reuseasca urmatoarea operație. Încă nu dă semne de activitate nervul radial. O problema mai e că nu pot face recuperare fiindcă se miscă oasele fracturii in brat. Orice sfat medical va fi binevenit. Vă mulțumesc.
0
29-05-2023, ora 12:56
Dr. Mitrulescu Cristian
Dr. Mitrulescu Cristian
Daca au trrcut mai mult de 6, 8 luni de la pareza si nici un semn de recuperare, trebuie transfer de tendoane./nervi
0
29-05-2023, ora 15:03
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Buna ziua. Pareza o am de pe 23 martie (de doua luni). Dar nu pareza ar fi urgența, ci faptul ca se mișca (rotește ) fragmentul proximal cu tijă în fragmentul distal al fracturii. Scopul operației a fost și este consolidarea fragmentelor fracturii, pentru a nu se mai roti. Acum trebuie altă operatie pentru aceiași cauză.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul