Papiloma virus
Am facut in urma cu 2 saptamani un test Papanicolau si azi am primit urmatorul rezultat:
Informatii clinice:leziuni vizibile
Evaluarea probei:calitate:satisfacator dar limitat
:flora:anaerobi
interpretarea probei: Atipii ale celulelor superficiale si intermediare, rare koilocite.
Clasificare Bethesda:LSIL(leziune scuamoasa intraepiteliala de grad redus)
Sugestii:Control citologic la 6 luni +- determ. HPV-HR
Medicul mi-a spus ca am o infectie cu Papiloma virus.Stiu ca de multe ori rezultatul poate iesi fals pozitiv.
La analiza secretiei imi zice ca am flora microbiana mixta.
Ma poate ajuta cineva?Sunt disperata.Oare chiar am Papiloma?Mi-e frica sa nu fac cancer...
Astept un raspuns.
Informatii clinice:leziuni vizibile
Evaluarea probei:calitate:satisfacator dar limitat
:flora:anaerobi
interpretarea probei: Atipii ale celulelor superficiale si intermediare, rare koilocite.
Clasificare Bethesda:LSIL(leziune scuamoasa intraepiteliala de grad redus)
Sugestii:Control citologic la 6 luni +- determ. HPV-HR
Medicul mi-a spus ca am o infectie cu Papiloma virus.Stiu ca de multe ori rezultatul poate iesi fals pozitiv.
La analiza secretiei imi zice ca am flora microbiana mixta.
Ma poate ajuta cineva?Sunt disperata.Oare chiar am Papiloma?Mi-e frica sa nu fac cancer...
Astept un raspuns.
1 comentarii
Infectia cu HPV (virusul papiloma) este foarte raspandita in populatie, studile sustin ca acesta ar fi implicat in dezvoltarea cancerului de col uterin dar daca ai o astfel de infectie nu inseamna neaparat ca vei dezvolta acest cancer.De ex fumatorii prezinta un risc cu 50% mai mare de a face cancer la plaman spre deosebire de nefumatori asta e o chestie de "noroc" sau destin.Ideea este ca nu trebuie sa te stresezi sa mergi periodic la control si in mod sigur totul va fi ok.
Multa sanatate!
Multa sanatate!
Alte subiecte recente din această secțiune: