Palpitatii urmate de intepaturi, ritm cardiac scazut!
Salutare, numele meu este Andrei Tanase si am nevoie de cateva sfaturi deoarece in ultimele saptamani corpul meu a luat-o razna, adica ma simt din ce in ce mai rau pe zi ce trece. De o luna si jumatate ma aflu in UK, deoarece lucrez aici! De aproximativ 3 saptamani am niste simptome foarte ciudate incepand de la palpitatii, sezatie de sufocare, insuficienta respiratorie, devin agitat din senin, uneori ma trezesc din somn cu aceste stari si ajung sa ma panichez, am ameteli, iar cateodata am niste goluri dureroase cand respir care sunt urmate de un scurt repaus al respiratiei si o durere in partea stanga! Am fost fumator timp de 2 ani, dar am renuntat la acest viciu in urma cu o luna. Tin sa mentionez ca lucrez pe schimb de noapte! As dori sa primesc un raspuns despre ce ar trebuii sa fac, ce tratament sa iau sau la ce medic sa merg! Multumesc anticipat!
2 comentarii
Posibil atacuri de panica.
Platiti un psihiatru sa va dea o reteta daca e vorba despre asta si va calmati cu tratament in 2-4 saptamani, poate chiar mai repede.
Platiti un psihiatru sa va dea o reteta daca e vorba despre asta si va calmati cu tratament in 2-4 saptamani, poate chiar mai repede.
Suna ca si cum e foarte posibil sa aveti atacuri de panica. Va recomand sa mergeti primul la un medic cardiolog insa, pentru a exclude cu certitudine problemele cardiovasculare.
Daca totusi gasiti ca sunteti complet sanatos si aveti atacuri de panica, nu aveti de ce sa va faceti griji. Acestea sunt chiar foarte comune si multe persoane le au. Ele au la baza o stare de hipervigilenta fata de senzatiile fizice si raspunsul natural de lupta sau fuga al corpului care ne face sa ne bata inima foarte tare si sa hiperventilam sau sa avem senzatia de sufocare atunci cand credem ca exista un pericol. Evident, aceasta e doar o "eroare" a creierului nostru incat nu exista niciun pericol cand dormiti linistit in pat sau sunteti in mijlocul altei activitati inofensive. Atentia acordata unor senzatii trecatoare si inofensive este exact ceea ce le sporeste intensitatea si durata si conduce la aparitia atacului de panica.
Problema devine mai grava atunci cand incepem sa ne ingrijoram excesiv in legatura cu un nou atac de panica. Medicatia va fi eficienta, insa numai in conditiile in care cautati sa lucrati asupra acestor ganduri si obiceiurilor din jurul atacurilor de panica. Altfel, in momentul in care intrerupeti medicatia, problemele vor reveni incat nu a fost tratata cauza lor. De aceea va recomand consult la cardiolog si, daca problema nu e de ordin fiziologic, sa apelati la un psihoterapeut si nu la psihiatru. Va veti multumi pentru aceasta decizie pe termen lung.
Mult succes si fiti curajos in continuare!
Daca totusi gasiti ca sunteti complet sanatos si aveti atacuri de panica, nu aveti de ce sa va faceti griji. Acestea sunt chiar foarte comune si multe persoane le au. Ele au la baza o stare de hipervigilenta fata de senzatiile fizice si raspunsul natural de lupta sau fuga al corpului care ne face sa ne bata inima foarte tare si sa hiperventilam sau sa avem senzatia de sufocare atunci cand credem ca exista un pericol. Evident, aceasta e doar o "eroare" a creierului nostru incat nu exista niciun pericol cand dormiti linistit in pat sau sunteti in mijlocul altei activitati inofensive. Atentia acordata unor senzatii trecatoare si inofensive este exact ceea ce le sporeste intensitatea si durata si conduce la aparitia atacului de panica.
Problema devine mai grava atunci cand incepem sa ne ingrijoram excesiv in legatura cu un nou atac de panica. Medicatia va fi eficienta, insa numai in conditiile in care cautati sa lucrati asupra acestor ganduri si obiceiurilor din jurul atacurilor de panica. Altfel, in momentul in care intrerupeti medicatia, problemele vor reveni incat nu a fost tratata cauza lor. De aceea va recomand consult la cardiolog si, daca problema nu e de ordin fiziologic, sa apelati la un psihoterapeut si nu la psihiatru. Va veti multumi pentru aceasta decizie pe termen lung.
Mult succes si fiti curajos in continuare!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Foarte multe lipoame?
- 6Atac de panica (acum 2 ani).. Au inceput palpitatii, amorteli, intepaturi in partea stanga
- 9Sevraj?
- 5simptome de intoxicatie cu zinc: ameteli, dureri de cap, palpitatii, tremur
- 6durere groaznica de cap, inainte imi trecea cu o pastila, acum.. nu
- 6impresia ca ai probleme cu inima, palpitatii
- 3palpitatii
- 4Adenom hipersecretant...rog raspunsuri, sunt disperata
- 5Ce sa fie? Diabet oare?
- 1Greutati in respiratie, sufocare, palpitatii, transpiratii nocturne si urinari f.dese noaptea
- 8analize hormonale
- 6Ameteli. Palpitatii. Puls mare.dureri de cap si stomac.stare ciudata
- 3Palpitatii dimineata
- 2Ce as putea avea?
- 1Palpitatii, batai in gat si piept.
- 3Hipertensiune arteriala
- 2Usturime inima si palpitatii
- 3Va rog frumos un raspuns - stare de lesin, oboseala, epuizare, maini foarte reci, palpitatii
- 1Probleme inima? Nu mai rezist sa stau in picioare
- 1Oare sunt probleme grave ?
Mai multe informații despre: Palpitatiile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: