Palpitatii?

24-11-2017
Mihai0
Nu este medic/terapeut
Mihai0
Buna seara/ziua,
am 20 de ani si ma confrunt de aproximativ 4 luni cu o problema de care nu mai pot sa scap si anume imi simt inima cum bate. Nu bate mai repede din senin ci pur si simplu o simt cum bate atat in piept cat si in gat sau in degete, fiecare bataie chiar daca pulsul e normal undeva la 60-70. Am fost la doi medici cardiologi, am facut 2 EKG-uri si o ecocardiografie, mi-au si ascultat inima si mi-au spus ca din punct de vedere cardiologic sunt perfect sanatos. Uneori simt si o durere in piept care mi-au spus ca ar putea fi de la coloana deoarece am ceva probleme si acolo insa nu am verificat inca. In plus, aproximativ o data sau de doua ori pe saptamana simt in piept o bataie foarte puternica si insuportabila a inimii. De o saptamana am renuntat complect la fumat si alcool si am inceput sa traiesc putin mai sanatos. Problema e ca nu mai scap de aceste simptome, simt bataile inimii pe tot parcursul zile si deja e insuportabil, imi afecteaza viata de zi cu zi, sunt mereu stresat ca se va intampla ceva. Nu stiu unde sa mai merg sau pe cine sa mai intreb asa ca va rog daca stiti din experienta sau aveti vreo idee va rog sa ma ajutati, Merg si la psiholog de o luna pentru anxietate insa tot nimic. Pe langa toate acestea, am dureri la stomac, la testicule, dureri in mana stanga. Am facut control pentru toate, chiar si la endocrine, totul e ok. Am ramas pur si simplu fara nicio idee, e prima oara cand ma simt neajutorat si incapabil de a face ceva. Singurul eveniment mai ciudat e ca inainte cu 2 luni ca aceasta problema sa apara mi-am spart capul si atunci m-am speriat foarte tare deoarece durerea nu mai trecea. Am fost la urgente, am facut CT si totul era ok desi stateam zilnic cu sufeltul la gura, a fost o perioada foarte grea, mereu ma gandeam ca se va intampla ceva, luam medicamente si stateam mai mult in casa, stresat non stop. Acea durere de cap abia acum pot sa zic ca a trecut desi nu in totalitate iar dupa acel eveniment au inceput toate problemele sa apara, dureri de stomac, testicule, dureri in mana stanga, palpitatii, toate aproape de-odata. Stiti ceva tratament fara reteta pentru palpitatii sau ceva naturist, ceva ce chiar functioneaza? pentru ca nu as dori sa mai merg la inca un consult pentru a primi o reteta. Am primit doar ceva contra stresului care apparent nu functioneaza.
4 comentarii
1
24-11-2017, ora 23:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Mihai,

Trebuie sa te vada un medic psihiatru si sa urmezi o perioada tratament pentru anxietate.
Ca sa dea randament trebuie sa combini medicatia cu psihoterapia.
Naturistele sunt cam apa de ploaie pentru asa ceva. Dar poti oricand la orice plafar naturiste pentru anxietae daca vrei sa incerci. Tu teoretic, la 15 zile de la aparitia simptomelor, trebuia sa te duci sa iei o reteta de la psihiatru. Ai somatizari de anxietate.
1
25-11-2017, ora 00:36
Mihai0
Nu este medic/terapeut
Mihai0
Asta mi-a spus si psihologul, ca sufar de anxietate si asa este. Doar ca aceste simptome nu apar numai cand am un atac de panica(care apare tot mai rar deja) ci si cand stau linistit adica indifferent de situatie. Asta ma nelinisteste pe mine, am citit in multe locuri ca aceste simptome au legatura cu atacul de panica dar nicaieri nu am vazut ceva despre aparitia lor pe tot parcursul zilei fara oprire indifferent de starea pe care o am. De cand am avut incidentul cu capul orice durere ma sperie mai ales cele de la inima si palpitaiile, e un cerc vicios din care nu mai reusesc nicicum sa scap si mereu ma gandesc ca e o problema medicala grava chiar daca toate analizele ies ok.Am auzit in trecut de persoane care aveau probleme din acestea dar niciodata nu am crezut ca e atat de greu sa traiesti cu ele si ca te macina asa tare. Multumesc pentru raspuns
1
25-11-2017, ora 17:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Unele simtpome tin de anxietate, altele de atacul de panica. Sunt inrudite.
0
02-04-2021, ora 09:59
Ed1232
Nu este medic/terapeut
Ed1232
Hai noroc. Nu mi vine sa cred ca avem exact aceleasi simptome. Lasa mi un mail, instagram, facebook, orice. Vreau sa vorbim.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici